Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde asgari ücretle çalışanın SSK prim indirimi..?

sedat yılmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
normal statüde çalışırken işkura başvurup sakat statüsünde çalışmaya başladım. ssk'yada bu bildirildi. %50 primde indirim olacağını öğrendiğim için bunu yaptım. tabi bu primleri iş yeri ödediği için sen ne yapacaksın diyebilirsiniz.
durum şöyle eğer prim miktarları yarı yarıya düşerse extradan kendi cebimden de para verip daha yüksek primimin yatmasını sağlamayı düşünüyordum. ilerde daha yüksek maaş alabilmek için yani. ama muhasebeci dedi ki sana zaten primde 35 lira indirim yapılıyormuş. şimdi %50 'yle 70 lira indirim oldu. bu %50 indirim 280 lira civarı yatan bir primde yarı yarıya indirim yapıp 140 lira olmuyor mu?
ben öyle bir şey sanmıştım. yoksa bu muhasebeci yanlış bir şeyler yaptıda böyle mi oldu?

bilgi verirseniz sevinirim.

Teşvik sadece işveren payını kapsamaktadır.

hımm anladım. ben genele bir indirim sanmıştım. acaba bu primler neyle neyi çarparak belirleniyor onu biliyormusunuz. mesela 1000 lira maaş alanın ne kadar primi yatıyor. muhasabeci 350 demiştide kendimde öğrenmek istiyorum ki yanlış bi şeyler yapmasın diye.

kontejyan dahilinde olan özürlü için asgari ücret üzerinden hesaplanan işveren payı tutarının %100 'ü , kontejyan fazlası çalışan özürlü personel için asgari ücret üzerinden hesap edilen işveren payı tutarının %50 si muaftır.

729*%19,5 : 142,16 tutar işveren indirimi vardır.Maaşının 1.000 tl veya 5.000 tl olması hesabı değiştirmez.
(bu tutar en düşük primden hesaplanmıştır)

Üst Alt