Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde çalışıyorum. Maliye rapor oranımı %9'a düşürdü. İşten atılır mıyım?

abdullah2727

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben özelbir bankada özürlü kadrosunda 1 yıldır çalışıyorum maliyeye vergi indirimi için başvurdum heyete sevk etti onlarda bana % 9 rapor vermiş yani sen özürlü deyilsin diyor bu raporu delil göstererek beni işten çıkarırlarmı ne yapmalıyım. teşekkürler.

Banka da işe başlarken kullandığınız raporu ne zaman almıştınız..

%40 olan raporumu maliye %9' a düşürdü işten atılırmıyım.

meraba arkadaşlar ben özelbir bankada 1 yıldır çalışıyorum.maliyeye vergi indiriminden faydalanmak için başvuru yaptım onlarda beni heyeye sevk etti ve rapor oranımı %9 'a düşürdüler bu yeni rapora istinaden beni işten çıkarırlarmı nasıl bir yol izlemeliyim.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.bülent bey bu konu hakkında sizin bilgilerinizede ihtiyacım var maliyeye itiraz edsem bi sonuç alabilirmiyim acaba.

bankada bulunan raporu 2000 yılında almıştım.ayrıca 2007 de 2022 maaşına başvurdum kaymakamlık beni hastaneye sevk etti ordanda %40 rapor aldım ve bu işyerine girene kadar özürlü maaşı almaya devam ettim.

2000 de aldıgım raporu işçi bulma kurumu kayıt yapmak için devlet hastanesine sevk etmişti ordan aldım

arkadaşlar beni bu işyerinede işçi bulma kurumu gönderdi onların eliyle girdim onların verdiyi raporla işe başladım ve halen çalışıyorum.maliyede devletin kurumu neden böyle yaptı anlamış deyilim.hakkım olanı vermemekte diretiyorlar

itirazda bulunucamda beni işten çıkara bilirlermi çümkü beni bu işyerine işçi bulmakurumu yerleştirdi.onunla ilgili bi cevap arıyorum

Merhabalar Abdullah Bey,

Sizin karşılaşmış olduğunuz benzeri bir durumla bende karşılaştım. Ama ben bir bankada değilde özel bir şirkette çalışıyorum bundan 3 yıl önce sizin gibi maliyenin

göndermiş olduğu bir hakem hastanesinen rapor aldım ve hastane bana % 17 'lik bir rapor verdi ve Maliye Bakanlığıda bu oranı % 9 ' a düşürdü. Siteden de takiplerim

üzerine itiraz edin denildi ama sonuç yetersiz çıkıyor. Çünkü ilk önce hastanenin verdiği orana itiraz edeceksiniz. Sonra maliyenin verdiği orana. Yani sizi ordan oraya

sürükleyecekler. Ben ilk sağlık md. şikayet dilekçesi ile başvurdum ama beni başka bir hakem hastanesine yönlendirdiler. Sanki birde orda şansınızı deneyin der gibi.

İşten çıkarılmazsınız çünkü rapor sizin elinizde yani bankada değil ve siz oraya başladığınızda raporunuz % 40 ' tı. İşlemleriniz öyle yapıldı. Sağlık durumunuzda da bir

değişme olmadığına göre bankanızda çalışmaya devam edersiniz. Endişeniz olmasın. Ben şuan yasanın değişmesini bekliyorum. Elbet birgün bizim lehimizde olacak.

Olmaması gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Size işlerinizde kolalıklar dilerim...

songül hanım öncelikle verdiyiniz bilgiler için teşekkür ederim ama şöyle bi durum var maliye raporu bizim bankanın genel müdürlüğüne yollamış ordanda bizim şube müdürüne teslim edilmiş bana raporu elden vermediler rapor şuan bankada müdür beni yanına çagırdı budumu açıklamamı istedi bende bi yanlışlık var dedim gereken yerlere şikayetimi yapacagımı söyledim ozaman bişey demedi benim söylemek istediyim burapora istinaden beni işten çıkarma yetkileri varmı
çünkü ben işe girerken iş ve işçi bulma kurumu beni yolladı onlardada % 40 raporum mevcut ayrıca benim çalıştıgım bankada özel bir banka kamu kuruluşu deyil.

Anlattığınız kadarıyla durum biraz daha karışık. Sizde banka müdürüne durumu anlatsaydınız. Zaten onlar da biliyorlardır. Bir engellinin ne kadar süre çalıştığını ve erken emeklilik yasasından faydalandığını ve buna istinadan böyle bir prosedürün uygulandığını ve tekrar rapor çıkartılması gerektiğini hepsini anlatsaydınız doğru söylemenin size daha çok faydası olurdu. Ama banka sizi işten çıkarmaz dediğim gibi ilk raporunuzla işe girmişsiniz ve sizin engelinizde de bir değişiklik olmadı azalma durumu gibi bence içiniz rahat olsun.

abdullah bey işkur daki raporunuz % 40 ve bu rapor üzerinden istihdam ediliyorsunuz. daha sonra vergi indirimi için maliyeye başvurdunuz oranı düşürdüler. bir nüshasınıda işyerine yani bankaya gönderdiler. siz bu raporu iş için almadınız. sadece vergi muafiyeti için aldınız. iş için geçerli olan ilk başvurduğunuz rapordur. iş yeriniz bundan dolayı sizi işten uzaklaştırmaz. çünkü sizin hala işkurda kayıtlı olan ve iş bulma amacıyla almış olduğunuz rapor geçerlidir. bundan dolayı üzülmeyin. aynı olay benim başıma da geldi ama hala aynı statüde çalışıyorum.

verdiyiniz bilgiler için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, sizde biliyorsunuzki bu ülkede engelli olmak çok zor iyi bir işe girmek için yıllarca orda burda üç otuz paraya süründüm sonunda biyere vara bildim onuda kaybetmek gerçekten çok agrıma giderdi allah hepimizin yardımcısı olsun işallah herkes arzu ettiği yere bir an önce varır her dileği gerçek olur tekrar teşekkür ederim.

İçinizi biraz da olsa rahatlatabildiysek ne mutlu bize. Rica ederiz ne demek. Burası bir paylaşım yeri ve bilgilerimizi paylaşıyoruz. Bizde size teşekkür ederiz.

Üst Alt