Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde işe başladım ama vergi indirimi alamıyorum!?

wissory

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
OTURAN BOĞA

benim 2005 yılında aldığım %40 özürlü raporum var ve sürekl iibaresi yazıyor. Şuan vergi indirimi yaptırmak istediğim de raporun eski yenisi lazım diolar. Ben sürekli die ibare var dememe rağmen 2006 yılında yeni özürlülük sistemi kabul edildi.
Önceden Baltazar ile belirleniyodu oranlar şimdi değişti dediler. Ama aynı onların vergi indirimi yapmadığı raporla Kamu kurumuna ÖZÜRLÜ İŞÇİ statüsünde 01/10/2010 tarihiyle başladım. Bu nasıl oluyor anlamadım. Ora da resmi kurum bura da!

Senden ricam aklından geçenler nelerdir?

veli koçyüğüt bey,bülent beyin 2006 yılından önceki raporlarda geçerlidir dediği,sadece araba alırken ÖTV istisnasından yararlanmak isteyenler için. ama siz 2005 raporuyla vergi indirimine başvurmak istemişsiniz,orası kabul etmiyor.

Kamuda sakat statüsünde çalışmaya devam edeceksiniz, ama emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor çıkartmak zorunda kalacaksınız. Eğer o zaman %40 ve üzeri rapor alamazsanız, büyük olasılıkla emekli edilmeyeceksiniz; sakat değilmiş gibi uzun sürede emekli olabileceksiniz.
Ama bu çok net değil benim açımdan. Bana sorarsanız o zaman geldiğinde "beni kuruma sakat statüsünde aldınız. Sakatlığım sabit. Dolayısı ile o rapora istinaden beni emekli etmelisiniz" deyip konuyu dava sürecine taşımalısınız. Bence kazanırsınız...

Ek olarak, maliye'ye şu minvalde dava açabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/huk...etmeyen-maliyeye-karsi-dava-sureci-hukuk.html

Tekrar bu konuya son msj yolayayım. Ankaa Eğitim v Araştırma Hastanesinden */02/2011 tarihinde %40 oranında rpor aldım yani yniledim üstelik bu raporumu özürlü kimliği almak için istediğimi söyledim.Raporumu elime alır almaz defterdarlıkda aldım soluğu.Tai orası aslını aldı.Gerçi bende aslı gibidir yaptrmışdım gitmeden.Neyse orası evrakları aldı.Bir buçuk ay sonra iş yerine cvp geldi.Rapor kabul edilmiş %40 olarak yani artık vergi indiriminden faydalanıyorum.
Şimdi bir sorum var Bülnet bey?
"Benim işe giriş tarihim 23/03/2006 ve boşluk olmadan bu güne kadar sürekli yatıyor. Galiba 15-20 yıl arası değişiyor emeklilik süresi.Şimdi ben ne zaman emekli olurum?Ssk sitesine bakarsam 23/03/2021 de oluyorum.Diğer sorum emekli olurken tekrar raor almam gerekli mi? yoksa bu elimdeki raporlarım ve Vergi indiiminden faydalanmam yeterli mi?
Şimdiden Teşekkürler....

Ve, emekli olacağınız zaman sizden yeniden rapor istenmeyecek. Bugün elde etmiş olduğunu sakatlık indirimi size erken emekliliği de kazandırmış oldu (tabii, ssk statüsünde emekli olacağınızı varsayarak söylüyorum bunu. memur olursanız, o zaman işler değişir).

Üst Alt