Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde personelin özlük haklarını koruyan bir kurum var mı?

Engelsizbiz

Aktif Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar!

Bir sorum var bilgisi olanlarin paylasimini rica ederim.4857 sayılı kanuna gore 50 ve ustu isci calıstıran ozel sektoru denetleyen (Kamuyu denetleyen Devlet Denetleme Kurumu haricinde) yani herhangi bir problem oldugunda sikayette bulunuldugunda denetim mufettisi gonderen bir kurulus var mıdır?

Bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim!

benim bildiğim maliye den denetim gidiyor. bir sigara parası alıp bir şey yokmuş gibi çıkıyor.. doğruya doğru

Denetleniyor diyelim.Ne buluyorlarki herşey kanunlara uygun.Bir örnek vermek gerekikse kardeşim engelli olarak özel sektörde çalışıyordu kısa süre önce ayrıldı.Maaşı anlaşmalı bir bankaya yatıyor yasa geregi, işe hastalıgından dolayı ve benzeri durumdan gidemedigi gün maaşından kesilerek geri isteniyor.Bir'de askeri üçret yasa geregi gösteriliyor.Ne dersiniz.KİM NEYİ DENETLİYOR??

Bölge çalışma Müdürlüğü denetliyor.. Her ilde bulunur..
İstediği an gidip denetleme ve ceza yazma yetkisine bölge çalışma müfettişleri sahiptir..Ve işçi lehine karar vermekle ünlü bir kurumdur..Hiç bozulmamıştır bu tutumları..

bizim sendikamızda müfettiş istedi 5.ayda daha gelecekler ölme eşeğim ölme misali

Bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler arkadaslar

Üst Alt