Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Sakatlara ne çok hak tanınıyor' diye veryansın edenler! [Tartışma]

burçin81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilmiyroum takip ediyor musunuz? Memurlar nette arada özürlü ilanları oluyor ve bu ilanlara şartlar ıuyan arkadaşlar başvuruyor. Hiç yorumları okudunuz mu? Ben dün okudum ve şok oldum
Galatasaray üniversitesine personel alınacakmış ve ilan verilmiş kadro bizler için açılmış ve malesefki beyni normalden az çalışan birisi öyle bir yorum yapmışki çıldırmak elden değil. Yok bizlere o kadar kadro veriliyormuş ki keşke engelli olsaymış. yok eskidren analar babalar üzülürmüş şimdi engelli olduğu için sevinsinlmiş. bizler o kadrolar agirdğimizde o halimizle nasıl çalışacakmışız. Niye devletin önemli kadrolarına bizi alıyorlarmış.
Dün çok sinirlendim ve bi arkadaşın nickiyle girip cevap yazdım zira benim üyeliğimi bir türlü kabul etmediler anladılar galiba cadı olduğumu :D

Neyse arkadaşlar ben anlayamıyorum nasıl bir zihniyet bu nasıl bir düşünce orda verilen bir kadroya adam gözünü dikmiş ya anlaşılır gibi değil.

Kadro

Ya işte bi de bizim gözümüzden baksa insanlar olaylar bakamıyo işte işsizlik ve açlık insanları bu tür yorumlar yapmaya neden oluyor.tabii ki bunlar cahilce ve aptalca düşünceler...

Keşke bütün engelli haklarımı alsalardı da aylak aylak gezebilme ve umut edebilme hakkıma dokunmasalardı.Bu söylemim de çok mu acite oldu ne :)

Burçin,sırf iş garantisi olsun diye , engelli olmaya gönüllü birinin zaten normal olmadığını belirtmemde bir sakıca yok değil mi? Ne günlere kaldık Ya RABBİİİİİİ??? Zavallıdır bunu söyleyen.Sadece acırım...

Bende zaten acıdım o düşüncede o zihniyette o beyinde olan birine ne yapılabilir acaba diye beyin nakli gerçekleşires ilk olarak ona yapsınlar bence :lol:

kendiside bu yazısından sonra beyin özürlü sınıfına girer zaten.hemen bi rapor alıp iş bulabilir aslında. :D sonunda pişman olacağınıda hesaplayarak tabii.
biz aturup sağlam olsak neleri neleri başarabileceğimizi düşünürken birileride bizim gibi olunca neleri başarabileceğini düşünüyor öylemi?yalnızca acınır bunlara.:lol:

Bir insanın hakkını aradığı yer önemlidir.Bu yer hakkının gaspedildiği yerdir.ama bizim insanımız bunun yerine hakettiğini almaya çalışanın çabasına bırakın saygı duymayı,onda varsa neden bende yok diyerek adeta düşman kesiliyor.kendisine haksızlık yapana hesap sormak yerine tam tersi mücadele vereni dışladığı gibi köstekte oluyor.Oysaki bu sistemin yarattığı tüm olumsuzlukları sorgulamak yerine,bu tür saçma-sapan tavırlarla sistemin ekmeğine yağ sürüyor.Bülent arkadaşın dediği gibi 'engelliler için ayrılan kontenjanlar bile doldurulmamaktadır' Derler ya 'ağzından çıkanı kulağı duymuyor'tavrıyla şuursuzca konuşmaktalar. Sadece engelli sorunlarıyla uğraşmak yetmiyormuş gibi birde bunlarla uğraşıyoruz.

özür diliyor ama özrü kabahatından beter denilen türden.anladığım kadarıyla baya bi psikolojisi bozuk bi şahış.de dediğini bilmiyor.arkadaşlar orda kendisine en güzel cevapları vermişler.ama keşke birisi kalkıpta kendisine deli raporu almasını tavsiye etseydi.engeli insanı iş sahibi yapmanın medeniyetsizlik olduğunu düşünen,bu ülke şartlarında hala engellilerin sokağa çıkmadığından,okuyamadığından tahsil durumunun düşük olmasından şikayet edilirken biyerlere gelebilmiş engellileri taktir edeceği yerde,her türlü desteği göstermeye çalışacağı yerde engelli ve hükümlü insanlar hakkında bu şekilde düşünen bi insana başka bişey tavsiye edilemez.içim sızladı yazılarını okurken.

Bu zatın, işini yapıyorum dediği engelli amiri olmasın. Engelliden emir almak belki onun gücüne gidiyor gibi bir kompleksi de olabilir.Kimbilir ne derdi vardır bu adamın engellilerle.

bizdeki bu sakat kompleksi devam ettikçe bizim daha çok üzerimize gelirler... kalem'in bu kadar dramatize ederek anlattığı şeylerin toplumda yaşandığını sanmıyorum..

aslında sorun nerede biliyor musunuz? herşeyde olduğu gibi eğitimde.. eğitimsiz bir insandan bana optimal bir bakış açısı ile bakmasını hiç beklemedigimin yanısıra eğer seviyesi yüksek bir ortamda çalışıyor ya da yaşıyorsanız engelinizin sorun olması bir yana üst düzey sorumluluklar bile alabilirsiniz..

herşey eğitimde bitiyor arkadaşlar, durumu bu kadar dramatize etmeden ve suçlamadan önce memurlar.net'te o yorumları yazan kişinin eğitimi ve kendi gelişmişlik düzeyini sorgulayıp ona göre tartışmaya girmek gerek..

kalem'in bu kadar dramatize ederek anlattığı şeylerin toplumda yaşandığını sanmıyorum..
Yanılıyorsunuz.bu dengesizce sözleri ben sık sık çevremde ve hatta hatta en yakınımdaki insanlardan bile duyuyorum.''siz oturduğunuz yerden konuşun bakalım.size göre herşey çok kolay.keyfiniz yerinde nasıl olsa''!! diyenleri az mı duyuyorum.''siz sakatsınız diye herşey önünüze geliyor nasıl olsa'' diyenleri.bu düşünceler toplumumuzda oldukça yaygın.bize yan gelip keyf çatanlar gözüyle bakılıyor maalesef.engelli bir insanın çektiği sıkıntılar gözardı edilip,azıcık bi rahata kavuşsa hemen göze batıyor.

Engelliler tanınan haklar çok mu?

Arkadaşlar bizim toplumumuz da hala böyle cahil bir şekilde görüş açıklayan insanlar ne yazık ki var. Bunları üzüntü ve elem verici açıklamalar olarak değerlendiriyorum. Fakat bu açıklamalar kesinlikle bizi yıldırmayacaktır.

İnsanlar sanki hiç engelli olmayacakmış gibi davranıyorlar. Ben bu şekilde şartlanmış zihniyetteki insanlara hiç bir şey anlatma gereği duymuyorum. Bu şekilde düşünen insanlar dünyaya kendi gözleriyle baktıkları için anlatsan da zaten anlamazlar. Oysa; birde ENGELLİ gözüyle baksalar hiçte böyle düşünmezler. (Allah'ım hiç kimseyi engelli yapmasın )

Allah'ıma çok şükür ediyorum. Bir nefes dahi alıp veriyorsam O'nun sayesindedir.

Düne kadar dilenci kadrosundaydık sorun olmuyordu.
En varlıklımız bile "dilenci" kategorisinde değerlendirirliyordu.

"Biz" dilenci olmadığımızı imkanlarımız olunca çok iyi işler yaptığımızı
kavuştuğumuz işlerde elde ettiğimiz başarıları gördükçe bu sefer rakip olarak görülüp saldırılara başlandı.

Bunlar hep cahil insanların işleri, biz asla bu tuzağa düşmeyelim.
Bizim en büyük silahımız verilen işi, yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak
her şartlarda hayatın içinde bulunmaya devam etmektir.

İllaki engelli demek fiziksel yada ruhsal sağlık eksiği olan demek değildir.
Böyle yukardaki zihniyetler gibi düşünce engellileride bu hayatın içinde yaşamaktadır.

Sağlıklılarla salakları birbirinden ayırt etmesini iyi bilelim.

engelliye saldırı

Zavallıların tek yapabildiği saldırıdır.Biz kervanımızı yürütmeye devam edelim,Amerika cumhurbaşkanı Abraham lincoln amerikayı tekerkekli sandalyede idare etmişti.ÖNEMLİ OLAN KOL BACAK DEĞİL BEYİNDİR.SEVGİLER.

şeker kız;
sanırım yazdıklarımı iyice okumadan yanıt vermişsiniz..

size; ''siz oturduğunuz yerden konuşun bakalım. size göre herşey çok kolay. keyfiniz yerinde nasıl olsa'' diyen birisinin eğitim düzeyini irdelemeden kendinizi kötü hissetmeniz bence çok yanlış...

eğitim seviyesi düşük bir insandan benim içinde bulunduğum engelli psikolojisini anlamasını nasıl bekleyebilirim..

bu şuna benziyor; boğazdan büyük bir gemi geçtiğinde birisi gemideki hidrostatik hesapların nasıl yapıldığı konusunda düşünürken, bir diğeri bunca demir yığınının batmadan nasıl su üzerinde kaldığını dünüşüyor..

büyük olasılıkla ikinci kişidir size bu sözleri sarfeden.. ;)

sevgili anti oksidan eğitimden kastın okul okumuş olmaksa -ki gemi örneğinden bunu anladım gibi-amir memur müdür öğretmen gibi kişilerden daha çok çıkıyor böyle düşünenler ki burda okul eğitimi almamış,alamamış yada az almış insanlara büyük haksızlık olur.okul okumakla cahil olmamak,medeni olmak arasında dağlar kadar fark vardır.okulda formül öğrenmek bir insana sokakta medeni insancıl olmayı öğretemez doğal olarak.ben tanıştığım bir insana öncelikle hangi okul mezunu olduğunu yada hangi memleketli olduğunu,anasının babasının kimlerden olduğunu sormam.kişinin düşüncelerini irdelerim öncelikle.savunularında insani özellikler,medeni ileri görüşlü düşünceleri varmı aceba.insanı eğitimli yapan düşünceleridir.burda kızdığımız nokta burda adı geçen kişinin şahsına özel düşünceleri deyil bu sözleri etrafımızda sık sık duyuyor olmamız.hemde en yakınımızdakilerden bile.
al birini vur ötekine yani.
ne diyelim kıskananlar çatlasın :mrgreen:

ilk mesajımda eğitimi ve gelişmişlik düzeyini irdelemeliyiz demiştim..
eğitimden kastım okul eğitiminin yanı sıra aile eğitimidir.. okulun veremediği birçok şeyi aile verir.. örneğin ben 41 yaşında olmama rağmen halen kendimden yaşça büyük insanlara saygı ve hürmet gösteriyorsam sanırım bunu bana ne okul ne de toplum öğretmiştir.. tabiki okul eğitimi olmayıp kendini geliştirmiş insanları da takdir ederim, ama iş ailede bitiyor gibi.. ;)

ikinci mesajımda verdiğim örneği eğitimden ziyade bakış açısını yansıtmak için kullandım.. zira ikinci kişinin geminin su üzerinde yüzebilmesini ve akademik bir eğitimi olmasa da çeşitli mühendislik aşamalarından geçtiğini tahmin etmesi zor olmasa gerek.. :)

küçük bir not: demişsiniz ki; 'okulda formül öğrenmek bir insana sokakta medeni insancıl olmayı öğretemez doğal olarak'... okulun sadece formül öğrettiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.. kişi ailesinden öğrenir medeni ve insancıl olmasını, ama hayata bakışı ve fikirleri okulda şekillenir...

okulun insan yaşamındaki yerini görmezden gelemeyiz tabiki çok önemlidir ama bir insanın bakış açısını okul şekillendiremez.insanın düşünce yapısını bütün toplum şekillendirir.buna ilk başta aile olmak üzere okulu,yaşadığı çevre,arkadaşları kısacası bütün toplum ve de kendi kişilik yapısı.bu sebeple kişiyi yalnızca ailesi medeni yapar yada okumuşluk medeni yapar diye bi kural koyamayız.ne olursa olsun aile hayatı ile okul hayatı ile yada meslek hayatı ile dışarıdaki farklı insanların yaşam şartları çok çok farklıdır.insanı tanımak medeniyet öğrenmek için mutlaka dışarıdaki yaşam şartları gözlemlenmelidir(kişiyi olgunlaştıran ve medenileştiren hayattaki tecrübe ve deneyimleridir).eğitmenlar insana hep olması gerekenleri öğretir ancak bunlara uyup uymamak kişinin karakterine bağlıdır. :)

boşverr asıl ozurlu o şekilde düşünen insanlar belkide daha hayatın ne olduğunu bile bilmşyordur. o arkadaşın hastaneden %-100 rapor alması lazım

o kadar çok engelli olmaya hevesliyse yüksek bir yerden kafa üstü atlasın..engelliye tanınan haklardan yararlanır..tekerlekli sandalye ile hele trafikte beklesin..hayret yaa neler var

bunlar düşünce özürlü iflah olmazlar

Bu şekilde düşünen yada konuşan insanları pek ciddiye almamak gerek. Gıpta eden yada kıskanan insanların biz engellilerin sahip olduğu bu rahatlık ve geniş imkanlardan yararlanmaları çok kolay, engelli olmak yasak değil, isteyen herkes engelli olabilir, hemde kolayca.

çok diyecek şeyler var ama sözcükler yetmez.
keşke sağlıklı olsaydık,
keşke askere gitseydik,
bizi bu halde işe almıyorlarda birde kanun olmasa kim işe alacaktı?

gulme komsuna gelir basına.. ne diyeyim.. engelimizin darısı başlarına :)

Takilmayin arkadaslar arada oyle dusunen insanlar olabilir o dusuncedeki insanlara beyin nakli bile cozum deyil

hocam bende basın mensuplarına yapılan ayrıcalıktan rahatsızım
eskiden gazeteci olmak tekme tokat cop demekkten
şimdi herkes gazzeteci olup sarı basın kartı almak istiyor. :)

gazetecilerde işitme engellilerden rahatsızdır
abi anlamıyoruz belki çok para eden bi haber çıkcak
ama yok anlamıyoruz

:)

olay engelli engelsiz değil
her daim madurlar kendilerini haklı cıkarmak için ben yaptım ama işte... demek için
ayrıcalıklar torpiller gibi kavramlar arkasına sıgınır..

bende badem bıyıklı engelli olmak isterdim :)
o kadar çok kadroları varki çokda hızlı yukseliyorlar
biz köselere boyle bir hak tanınmıyor

sabah sabah çenem düştü
erken uyanınca foruma vurdum kendimi :)
:) :)

Atatürk gençliğe hitabede herseyi acikca anlatmis saten

Bana gelsin ben onu bi güzel sakat bırakırım,hem de istediği yerden....

Arkadaşlar böyle beyin özürlülere takılmayın. İnsanlar o kadar çok farklı boyuttan bakıyorlar ki durup bir an kendilerini engelli yerine koyup düşünemiyorlar ve düşünemezlerde çünkü beyin yok. Belki içimizde en sağlam olanlar benim gibi diyaliz hastalarıdır. Ama onun bile kendimize göre binbir derdi oluyor. Bir iğneden korkarkan bakmışız bir anda haftada 3 gün diyalize giren biri olarak bulabiliriz ki ben her gece evde kendim giriyorum. Yani akşam evde olmak zorundayım. Onu yazan vatandaş bana bir böbreğini versin ben tüm engelli haklarımı vermeye razıyım.

Eğleniyorum daha nolsun gülüyorum sizde öyle yapın takmayın böyle şeylere:D:mad:

Gerçi konu eski ama böyle şeyleri yine görüyor ve duyuyoruz. Bu gibilere "Allah sana veya çocuğuna da sakatlık nasip etsin, kolu bacağı kesilsin, tekerlekli sandalyeye mahkum kalsın, sen de faydalan bu güzelliklerden" diye dua etsek acaba hoşlarına gider mi? Bu beddua mı olur yoksa?

Üst Alt