Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlığım sürekli olmasına rağmen vergi indiriminin süreli verilmesi..?

efekt

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, benimde raporum sonunda onaylanmıs %83 olan raporum düşürülerek %64 olarak 2. dereceden sakatlık indirim hakkı kazandıgımı bugun telefon ederek ögrendim ankara defterdarlıgına... gönderdiğim raporda sürekli ibaresi mevcuttu aama burada okuduğuma göre 1 yıl süreli olarak vergi indiriminden yararlanma felan gibi bişeylerden bahsedilmiş... bu benim raporumla da alaklı bi durum olablir mi... yoksa yukarıda anlatılanlar sadece kişinin kendi engel durumuna göre mi. ben el ve ayaklardan ortpoedik engelliyim. düzelen felan gibi bi durumum yok zaten yaşlanmaya bağlı olarakda beden yıpranıyor.... şimdi sisizn msjları okudugum için tereddütte kaldım bu 1 yıl sureli olayına beni aydınlatırsanız sevinirim bu konu hakkında...

senın hangı hastalıklardan % kac verdılerkı oran bu jadar cok dusurmusler baltazar hasaplamanı kendın yapmadınmı

sizin vergi indiriminizde 1 yıl şerhi var mı ?
eğer varsa bu şu demek..

vergi indirimi hak kazandığınız tarihten itibaren bir yıl sonrasında tekrar rapor için sizi hastaneye sevk ederler..
%40 oranının altına düşerse raporunuz vergi indirim hakkınız sonlanır.. % 40 ve üzeri oran alırsanız raporunuzu tekrar kontrol şerhi ile 1 yıllık vergi indirimi alabilirsiniz.. ya da %40 ve üzeri oranında alacağınız raporla engelinizin sürekli olduğuna kanaat getirilirse kontrol şerhi düşürülmez ve sürekli vergi indirimi alabilirsiniz..

benim raporumu kurban bayramından önce göndermişştim maliyeye 29 aralıkta sonuclandı :) oda böyle %83 ten %64 düştü ama... anlamadıgım bazılarının yazılarını okudum yıl da bir kontrollu gibi geridönüş yazıları olmus maliyeden... acaba böyle olanlarınki ne tur engelli grubu diyorum... bana da yazabilirler mi diyorum... Allah korusun kim ugrasacak zırt pırt. sanki engelimde düzelme var...

belge de böyle bir ibare var mı ?

' hastalık değişkenlik arzedebileceğinden 1 yıl süreyle vergi indiriminden faydalanabilir ' gibi..

KKELEBEKK;

yok daha maliyeden dönüşü olmadı telde ögrendim 2.dereceden almısım sakatlık indirimini. Maliyeye gönderdiğim rapor sürekli idi zaten.. onu anlamaıslar tekrar bi hastaneye gittim ordaki sonuca göre raporun ek rapor beyanıyla heyet sunmuslar oda 2. derece cıkmıs... öyle bi şerh ibarisini bilmiyorum olacagını da zannetmiyorum ancak sitede bazı yazılar var bu konu ile ilgili aklım bulandı.. onun için hangi engel türlerine bu 1 yıllık şerhi koyuyorlar diye merak ettim.

tamam siz ilgili kurumdan belge gelince geri dönüş yaparsınız..

Size gönderilecek yazıda maliye bir süre ya da kontrol muayenesi şerhi koymazsa, vergi indirim hakkınız sürekli olur. Bekleyip size gönderilecek yazıya göre hareket etmelisiniz...

pazartesi aradım... bu konuyu onlara arz ettim onlarda raporumun sürekli olduğu için ( engelimin değişkenlik göstermediği için yani) şerhe gerek görülmemiş ve onaylanan rapor oranım sürekli olmuş. çok Şükür Allaha.

sagol bulent abi teşekkür ederim ilgilendiğin için. kelebek kardeş sanada teşekkür ederim.

Üst Alt