Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık bilgisinin işli olduğu nüfus cüzdanımı kaybettim, Özürlü Kimlik kartı..?

mhmt

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2006 yılında özürlü kimliği için sosyal çalışma il müdürlüğüne başvurdum bana esk raporlarım olduğu halde başvurduğumdan sonra yeniden rapor çıkarttırarak nüfus cüzdanıma %72 oranında özürlüdür yazıdırılarak özürlü kimliği verilmedi
bu haklardan böyle faydalanabilirsin kanun byle dendi

2009 yılında nüfus cüzdanımı kaybettim nüfus dairesine başvurdum yeni kimliğime %72 oranında özürlüdeür yazmadılar kanun çıktı artık yazılmıyor dediler sosyal çalışma il müdürlüğüne başvurduğumda yeni özürlü kimliği alabilmem için 2007 yılından sonra rapor şart çıkarırsan alırsın çıkarmazsan almazsın dediler
ben de ben özürlü kimliğine başvurmuyorum daha önceden hak etmiş olduğum özürlü kimliğimi kaybettim yenisini çıkarmak istiyorum yeni rapor çıkarmadığın müddetçe almazsın dediler
hak etmiş olduğum hakkım elimden alındı
hem zaman hem para kaybetmemek yeniden rapor çıkarmamak için bu hakkımı nasıl alabilirim ben nüfus cüzdanımı kaybettim özürlülüğümü kaybetmedim onlar da beni engellerle karşılaştırıyorlar bu engeli nasıl aşabilirim

kimliğimi kaybettim özürlükimliği kimliğimde hakkı kayboldu

kimliğimi kaybetim kimliğimde%72 oranında özürlüdür yazıyoır du yenisini çıkardım kimliğime özürlü oranını yazmadılar yeni özürlü kimliği için yeniden rapor istediler fakat ben nüfus cüzdanımı kaybederek özürlülüğümü de kaybettim beni aydınlatın

Zaten sistemde kaydınız varsa (ki nüfus cüzdanınızda işli olduğuna göre eskiden kaydınız var demektir) sizden yeni rapor isteyemezler.
Bu konuyu shçek'na bilgi edinme yasası çerçevesinde sordum şimdi. Yanıt gelince buraya aktaracağım:
Daha önce nüfus cüzdanında sakatlık oranı bulunan veya Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verildiğinde Özürlü Kimlik Kartı alan ve/fakat şimdi sakatlık oranı yazılı olan nüfus cüzdanını ve/veya Özürlü Kimlik Kartı'nı kaybeden kişi kurumunuza başvurup özürlü kimlik kartı almak isterse, bu kişiden yeniden sağlık raporu istenir mi?
Bir başka ifadeyle daha önce sağlık raporuna karşılık Özürlü Kimlik Kartı alan kişiden yeniden sağlık raporu istenerek bu kişiye eziyet edilebilir mi?

ben özürlü kimlik kartımı kaybettim acaba nasıl alabilirim nasıl çıkarta bilirim en kısa zamanda elımdede fotokopisi var acaba bana cıkarmada yardımcı olurmu

kaybolan kimlik

ildeki sosyal il hizmetlermüdürlüğüne 2007 yılından sonra çıkan raporla 1 fotoğrafla 1 hafta sonra alabilirsin selamlar

çok kolay

safakyıldızı;
il sgk sosyol çalışma yardımlaşma il müdürlüğü kanalıyla baş vurup alabilirsin eğer raporun 2007 den sonrasa

OturanBoğa;
benim amacım bu kimliğe sahip olmak değil çünkü kimliğimi %72 oranını yazılı olan hakkım elimde 2007den sonraki raporum verilen%59 oranlı kimlikle yenisini çıkarttım daha önce%60.2 oranında maliye bakanlığında aldığım vergi indimi sgk ile maliye bakanlığı yeniden rapor istenerek 1 hastalıkla aldığım raporu 3 hastalıkla 2007 yılında %59 a düşürdü ben verilen hakların elimde alınmasına alıştım fakat verilen hak alınmaz diyen ve kanuni değil denmesine alışamadım bal gibi alıyorlar şuna inanıyorum HAK verilmez alınır amacıma gelince ben yandım başka arkadaşlarım yanmaması için benim gibi mağdur olmamasını engelleyerek aydınlatın saygılarımla sağolun

Üst Alt