Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık Çalışması İnisiyatifi tartışmalarını bitirirken...

mineknc

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar!

Bu haftaki tartışmamız Sakatlık Çalışmaları İnisiyatifi başlığı altında geçtiğimiz yılın Mart ayından beri sürdürmekte olduğumuz tartışmaların sonuncusu olacak.

Bu nedenle ayrı bir tartışma konusu seçmek yerine şimdiye kadar yazılan yazılar ve yürüttüğümüz tartışmalar üzerine genel olarak bir konuşalım dedik. Ben kendi kafamdaki soruları yönelterek başlayayım, fakat bu sorularla sınırlı kalmamıza gerek yok, aklınıza gelen başka benzeri sorular olursa lütfen onları da tartışalım.

Benim sormak istediklerim şunlar :

• Sakatlık Çalışmaları İnisiyatifi başlığı altında tartışılan konuları nasıl buldunuz? Mutlaka tartışılması gerektiğini düşündüğünüz fakat tartışılmayan konular var mı(ki muhakkak olmalı)?
  • Sizce tartışmalara yeterince katılım oldu mu? Daha fazla katılım nasıl sağlanabilirdi?
  • SÇİ'nin başlattığı bu çalışma başka projelerle devam ettirilebilir mi? Ne gibi projelerle, nasıl? (İlk aylarda forumda birkaç tartışmada ya da bana/bize "bir şeyler yapmalı", "organize olmalı" diye yazan arkadaşlar gelin şu işi bir tekrar tartışalım)

her konuya katılmasamda hep takip ettim.zevle okudum.din ve cinsellik kolay ve sağlıklı konuşulamayan bir konu olduğu için tartışmaya açılması bence güzel oldu.hep "TABULAR "tartışılsın istemişimdir.bu çok geniş kapsamlı bişi ama yinede tartışmaya açılmasını isterim.

yeterince katılım olmadı bence

Türkçe'de sakatlık mevzuuna benzer pencereden bakıp bu konuda çalışan kişilerin yoğun çalışma tempoları arasında böylesi bir birlikteliğe zaman ayırmaları ve birkaç yazı ile katkı sunmaları bence çok çok çok kıymetli. Sakatlık mevzuunu tıp alanından çıkartıp sosyal bilimler alanına çeken; sakatlığı değil, toplumsal kurguları sorgulayan birbirinden kıymetli tartışmalar oldu/oluyor. Daha yazılacak bir sürü konu var. İnşallah zaman içinde bu güzel tartışma arşivi büyüyecek, daha da güzel bir arşiv olacak...

Tartışmalara çok daha fazla kişinin katılmasını ve görüşleriyle katkı sunmasını bekliyordum desem, yalan olur! :) Bir şekilde insanlar okuyor ama yazmak konusunda çekingen kalıyor, bunu biliyorum. Bu da zaman içinde değişecek diye umuyorum... Çünkü kim ne kadar yazarsa yazsın, sakatlar deneyimlerini paylaşmadıkça, kendi yaşamlarına dair konuşmadıkça, toplum eleştirisi yapmadıkça, yazılanlar her zaman eksik kalır. Onun için sakatların yazıp konuşması çok önemli...

Sakatlık Çalışmaları İnisiyatifi olarak zaman yaratıp yazmaya ve konuşmaya devam etmeliyiz.

Üst Alt