Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık indirim derecesine göre emeklilik zamanının değişmesi..?

Erkut11

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%60 oranında sürekli ibaresi bulunan raporumu vergi indirimi alabilmek adına Büyük Mükellefler Vergi Dairesine sundum. Bu oranımın Sağlık Kurulu tarafından düşürülüp/düşürülmeyeceğini merakla bekliyorum. Tam limitte bir rapor olduğu için tedirginim. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sigorta yılı bazında çalışma gün sayısı ve yıl tablosunu inceledim. Ancak şöyle bir soru işaretim oluştu. 1993 yılı sigorta başlangıcım ancak 18 yaşımı doldurduğum tarih 06/1997. Bu duruma göre hangi tarih emeklilik yılımı belirliyor olacak?
%60'ın altında bir oran onaylanır ise 1993 yılı sigorta başlangıcı ile emeklilik hakkına sahip olurum ancak 1997 sigorta başlangıcı olarak kabul edilir ise 1 senem kalmış oluyor.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

93'e göre şartlarınıza bakar, ama 97'ye göre hesaplarsınız.
Örn:
93 sigorta girişiyle,2. derece olarak onaylanırsa 15 yıl 8 ay 3680 güne tabii olursunuz ancak,
06 / 1997 itibariyle, 2013'ün 2. ayında yıl olarak dolmuş olur, prim gününüzde tamamsa emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

93'le 3. derece olarak onaylanırsa 16 yıl 3760 günle,
06 / 1997 + 16 yine 2013'ün 6. ayından itibaren dolmuş olur, 3670 gününüz varsa emeklilik başvurusu yaparsınız vergi indirimi kazandıktan sonra...

Düşürülsede düşürülmesede farketmiyor yani sizin için...

http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

Üst Alt