Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık indirimi almak için ek bilgi istendi, bu sefer oran düşük çıktı..?

berkaynal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 2009 dan alınmış %50 sakatlık raporum bulger hastalı ve venöz yetmezlği
bn bunu işe girdiğimde vergi indiriminden yararlanmak için deftedarlığa müracat edim ve raporu Ankara gönderdim.
ordan yanlış bilgiler var diyip geri geldi bana hastalık tam olarak işelme tedavisi varmı yok mu diye yazı istediler deftedarlıkta beni tekrar raporu aldığım hastaneye sevk verdi
tekrar o tedavisi varmı yok mu diye yazı için heyete girdim ve heyet bana o yazı için %36 rapor çıkardı

acaba benim rapor iptal olarak mı ankaradan gelecek yoksa raporum geçerli olacak gibi gelecek eski raporum yine rapor olrak geçerlidir

hocam bana bilgiveriseniz sevinirim morelim bozuldu bu konuda

berkaynal arkdaşım kısa bir bilgilendirme verim sana eğer oranını hastane düşürdüyse il sağlık müdürlüğüne itiraz edeibrisin yok eğer raporu maliye düşürdüyse danıştaya dava açıyorsun danıştayın da 30 günlük bir süresi var
geniş bilgi için fiziksel engelliler vakfına telefon açabilirsin ordakiler çok geniş bilgili sana net bir sey söylerler
hadi geçmiş olsun herkese

deftedarlıktan vergi indirim almak için onu ankara gönderdim ordan onlar bana tekarar döndüler hastalık tedavi mümkün mü yosa tedavisi varmı diye yazı istemiş ankara ben tekrar hastaneden yazı için heyete girdim ve heyet o yazı için bana 36 olrak rapor verdi önceki raprumda 50dir bu işler ile uğran ordaki memur bana dedi bu verien az orandaki paor senin hastalığın yazısı için eski rapor ile tplanır ve sana toplu olrak geri döner yani dei 86 yapıyo dedi ankara 10 düşse 75 alırsın dei ben vallh anlamadım gittim ama yarın arayacam bilgici dediğiniz yeri sağolun

oturanboğa ben raporumu vergi indirimi almak için vergi dairesine verdim onlarda ankara gönderdiraporum %50 idi ve sonra yazı geldi hastalık tedavisi varmı yok mu diye deftedarlıkta beni aradı dedi eksik bilgi var yine hastaneye sevk oldum tekrar heyete girdim o yazı için heyette bana %36 rapor çıkardılar
şimdi acaba o çıkan raporda ankara gidecek sence rapor ne olacak benim ilk raporda var anlamadım acaba vergi indirimi yararlanacam mı bilmiyorum sizce ne olur

Hay Allah! Dilerim yanılırım ama, Ankara verilen bu yeni oranı temel alır ve başvurunuzu reddeder diye düşünüyorum.

Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor verilmesi gerekiyor ve/fakat hastane %36 vermişse, il sağlık müdürlüğüne gidip orana itiraz edebilirsiniz...

Daha önce vergi indirimi almamışsınız, normal hastane raporu belli oranda ankaradaki merkez sağlık kurulunda, baltazar formulü sayesinde düşürülür,Hastalığınız sürekli ise aldığınız oran devam eder, eğer hastalığınızda iyileşme şansı varsa belli bir süre sonra kontrol muayenesi isterler.

merb faruk 34 benim ilk raporda %50 olrak sürekli verildi ben bunu gönderdim yani ama geri geldi hastalığı bilmiyolarmış yani tedavisi olup olmadığı tekarar girdim işte 36 aldım raporu ama şimdi vergi indirimine gidecek bakıyım ne olacak ama sürakli ilk rapor benim sence kararınca ne gelir rapor bana düşer mi acaba ya

berkaynal;

Kesinlikle memur yanlış bilgi vermiş. Olmaz öle şey. Ya hiç bir şey bilmiyor, yada başından savmak için yapmış. %50 olan raporu %86 ya çıkartırlarmı. Her alınan rapor üst üste toplansa benimki %150 olurdu. Hastane genelde merkez sağlık kurulundan olumsuz oran gelirse hemen kuyruğunu kıstırıp oranları düşürüyor yani uğraşmak istemiyor. Kendi verdiği raporu inkar yoluna gidiyor. Bir çok örnek mevcut forumda. Belkide raporda sürekli yazıldığı için iyileşme imkanı varmı diye sordu kurul, hastanede başından savmak uğraşmamak için her zaman yaptıkları gibi genelde 39 yaparlar ama sana 36 yazdı ve işin içinde çıktı. Gelen yazıda ne yazdığını bilmiyoruz ama, şuda olabilir, merkez sağlık kurulu oran için değilde sadece süreklimi değilmi diye sormuş olabilir bunu yanlış yorumlayan hastanede yeni rapor vermiştir. Hastane sağlık kurulu başkanı ile bunu bizzat görüşmeni öneririm. Allah kolaylık versin.

Ben polikilinikleri dolaştım bir tane kaldı sadece, her branşta sadece tablo 3 göre veya birinci, ikinci evre diye ibareler var rakamsal yüzde yok,
mesela bende paraparezi var, tablo 4-1 göre rahatsızlığım, doktor tek ayakta yazmış ama benim iki ayaktada var yinede fark etmiyor, tabloda 4-1 deki hafif-orta maddesi, ( ayağa kalkabiliyor, kısa mesafeyi yardımsız ve zorlukla yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı ) bu tabloya göre heriki ayağınız veya tek ayağınız sakat fark etmiyor genel duruma bakıyorlar. yani %19 kayıp diyor.
Evrakları sağlık kuruluna verince heyet bütün polikiliniklerin verdiği tabloya bakarak tüm vucut fonksiyon kaybını rakamsal olarak belirtecek, tabi ben bunu göremiyeceğim raporu elden vermiyecekler direk defterdarlığa gidecek rapor oradan ankaraya, ankaradan defterdarlığa, aradan işyerine, ancak o zaman net hem hastanenin verdiği rakamsal oranı ,hem de ankaranın verdiği rakamsal oranı göreceğim.

Üst Alt