Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık indirimi başvurumda bir hafta önce aldığım rapor kabul edilmedi!?

mcengiz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
Bugün sakatlık indirimi raporumun hastaneden vergi dairesine gidip gitmediğini sormak için daireye gittim fakat memur bana yeniden sevk yazısı verip tekrar hastaneye gideceğimi söyledi ve yazılar için 20 nisanda gel dedi. gerekçe olarak yönetmeliğin değiştiğini söyledi

Ancak raporum daha geçen hafta çıkmıştı ve bana göre yeni yönetmeliğe göre düzenlenmiş olmalı aynı sorunu yaşayan yada konu ile ilgili bilgisi olanlardan görüşlerinizi rica ediyorum

Olmaz öyle şey! 1hafta önce aldığınız raporu kabul etmek zorundalar. Sakatlık oranlarını belirleyen yönetmelik Aralık 2010'da yayınaldı ve size verilen rapor da o yönetmeliğe göredir zaten.

Kesinlike müdüre çıkın ve itiraz edin... Dahası, orjinal raporu dahi vermeyin, noter tasdikli nüsha verin. Orjinal sizde kalsın.

teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım

memur arkadaş biraz geçmişte kalmış galiba..yahu bu zihniyetten nefret ediyorum.hemen tez elden birşeyler uydur ve başından salla...ayıptır yahu.belkı konuyla bir alakası yok ama bende ankaradan eksiklik için gelen raporumu tamamlattırmak için tekrar hastaneye gönderildim.hastaneyi aradım durumu ızah ettım sağlık kurulundan tekrar randevu almama gerek varmı dedim.adam zaten zorla konuşuyor var dedı ve kapattı.randevuyu aradım 9 gun sonraya gun verıyor.kapattım telefonu ertesı gun gıttım hastaneye evragımı verdım ve ıslerımı hallettım.eğer adamı dınleseydım en az 15 gun daha kaybım olacaktı.ne dıyeyım allah yar ve yardımcımız olsun

yeni yönetmelikteki yeni format sakatlık raporu

herkese merhaba
durumu kısaca özetlemek istiyorum yeni aldığım raporu vergi dairesi il başkanlıgına gönderdi fakat değişen yönetmelikle birlikte sakatlık raporuda yeni formatla değiştirilmiş bu yüzden raporumu ankaraya göndermeden geri gönderdiler bende alıp hastaneye tekrar başvurdum ancak hastane sağlık bakanlığı medula sistemindeki ulusas özürlü sistemindeki rapor formatını değiştirmediği için sadece durumu anlatan bir üst yazı verdiler
tekrar vergi dairesine gittim ve durumu anlatıp evrakı iade ettim onlarda il başkanlığına göndereceklerini söylediler ankaradaki merkez sağlık kurulunu aradım ilgili kişi o üst yazıyla başvurumu yapabileceğimi söyledi ve kararı kurulun vereceğini söyledi ancak iş yine aydın daki il başkanlığına kaldı
bu durumda başka üyemiz varmı bu durumu yaşayan larla tecrübelerini paylaşmak isterim ayrıca tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum

Böyle bi uygulamayı ilk kez duyuyorum...

selam
nihayet raporum önce il gelirler başkanlığına ordan sorun çıkmazsa ankara merkez sağlık kurulunagönderiliyor ancak takıldığım noktalardan birisini size aktarmak istiyorum
ben raporumu diabet ve buna bağlı göz rahatsızlıklarımdan aldım göz için tedavi ve ölçümler raporlar tamam ancak tip 1 şeker hastsalığımda iç hastalıkları doktoru hiç bir muayene ve ölçüm istemedi kullandığım ilaçlara bakıp bir kaç soru sonrası %40 raporuma yazılmış göz içinde %52 toplamda % 71 gibi bir oran var
merkez sağlık kurulu bu diabet ölçümleri için ne yapar sizce

tablo 3.4 ister bence

Tablo_3.4.png

merhaba
murat bey bu tablo 3.4 nasıl bir uygulama acaba bilgi verirseniz sevinirim

Alt ekstremitede bir yürüyüş sorunu yoksa, neden tablo 3.4'e göre baksınlar ki... Diabet ve göz için değerlendirip balthazard formülü ile toplam oran ıbelirlerler. Maliye de onaylar...

selam
bülent bey zaten dediğiniz gibde yaptılar görme alanı testleri falan toplam kayıp oranı 71 diye okumustum sadec diabet le ilgili hiç bir tahlil falan yapılmadı ancak gözlerimdeki rahatsızlık diabete bağlı bir sorundu belki ondan
ayrıca taşrada oturmamızdan dolayı şüreçler biraz daha uzun sürüyor 3 hafta önce evrak bulunduğum ilçeden çıktı fakat önce il daire başkanlığına oradan ankaraya gönderiliyor bu gün aradığımda ankarayı herhangi bir sonuç yok daha dediğim gibi illerde süreç daha çabuk işliyor bekleyeceğiz başka yapacak bir şey yok
herkese selamlar

merhabalar
sağlık kurulu rapor sonucu ne zaman belli olur biz bir ilçede oturuyoruz dolayısıyla sonuç önce bağlı oldugumuz il e oradan bulunduğum ilçeye ulaşacak evrak ayın 25.05 ,2011 de vergi dairesinden gönderilmiş bugün 30.06.2011 de ankara sağlık kurulunu aradım herhangi bir çıkış görünmüyor diye cevap aldım dahası bimere konu ile ilgili yazdığım bilgi edinme yazısı sağlık kuruluna ulaşmış cevabı gönderilmiş ama rapordan haber yok:)

bu tablo3.4 bana göreydi arkadaşlar maliye bana ek belgede tablo3.4 göre degerlendirilmesi demişti burda ben kendimden atıf yapmıştım

selamlar
nihayet rapor onaylandı 01.03.2011 sevk tarihiile başladığım rapor süreci 02 .06 2001( sağlık kurulundan göbnderilme tarihi) tarihinde %62 onay la sonuçlandı diabet ve bunabağlıgöz rahatsızlığı nedeni ile doktorların %71 verdiği oran %62 ile onaylandı sizden öğrenmek istediğim konu şu erken emeklilik içimn bundan sonraki süreçte neler yapmalıyım
doğum tarihim 1968

pardon bilgilerimi eksik yazdım doğum tarihim 1968

işe başlama 1989 ve toplam 5000 günden erken emeklilik için şimdi ne yapmam gerek

Hayırlı olsun :)

Hemen emekli olabilirsiniz. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli. Sakatlık indirimi hak ettiğinizi de söylediğinizde hemen işlemlerinizi yapacaklardır...

Hayırlı olsun, çalışıyorsanız muhasebeden cıkışınızı alın, Oturan boğanın dediği gibi, vergi indirimi belgesinin aslı ile, ihtiyarlık emekliliği için ,sigorta müdürlüğüne başvurun, orada forum dolduracaksın, ad soyad adres gidi şeyler, size dosya takip numarası verecekler, sonrasında 45 gün kadar beklemen gerekiyor, emeklilik evrakın posta ile geliyor, birikmiş maaşınızı alıyorsunuz.

merhaba
sağlık kurulunun gönderdiği rapor tahmini ne kadar sürede elimize ulaşır .Arayıp sorduğumda 02.06 da onaylanııp gönderildiğini söylediler bulunduğumuz ile oradanda ilçeye gelir diye söylediler bilgisi veya tahmini olanlar

merhaba
gelen raporumula birlikte işyeri çıkışımı alıp sgk müdürlüğüne emeklilik işlemlerime başvurdum artık sonuna geldim gibi benim öğrenmek istediğim bir konu daha var özürlü kimlik kartı için neler yapmalıyım nereye başvurmalıyım 10.03 .2011 tarihli hastane raporum ve vergi indirim yazılarım mevcut bu konuda bilgisi olanlarda cevap bekliyorum

Ayrıca bülent beye ve diğer cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim emeklilik sürecimde beni hep doğru ve eksiksiz yönlendirdiniz ayrıca bimer İ ilk sizlerin aracılığı ile öğrendim ve çok yararlı oldu işlemlerim in tüm sürecini takip etme ve yönlendirme fırsatı buldum hep mağdur edildiğimiz kurumların eksikliliklerini ilgili yerlere aktarma fırsatım oldu

Üst Alt