Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık İndirimi Başvurusu yaptım. Adım adım başvuru sürecim

apprentice

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Uygulamalı Sakatlık İndirimi Başvurusu

Herkese merhabalar.

Bugün yaşlılık indirimi için Ankara vergi dairesi başkanlığına başvurdum. Başımdan geçenleri yazıyorum ki, Ankara’da ikamet eden ve başvurmak isteyen arkadaşlara bir fikir versin. Ankara vergi dairesi başkanlığı Ulusta. Hemen LCW (eski YKM binası) arka kısmında Ulustan Hacı Bayrama çıkarken hemen solda. Neyse yeri çabuk buldum. Girişteki görevli hemen beni yönledirdi. Girişte soldan ikinci kapı. Evraklarımı teslim ettim.

• Dilekçem
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 3 adet fotoğraf (Benden istemedi. Buna dikkat edin sadece tekrardan Ankara Vergi dairesi başkanlığı’ndan sevk durumunda 3 adet foto isteniyor.
  • Maaş bordrom
  • İş yerinden o iş yerinde sskli çalışmakta olduğuma dair imzalı dilekçe
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Ve raporun fotokopisi bu noktada şaşırdım. Çünkü şef olan bayan fotokopiyi kabul etmedi. Noterden aslı gibidir onaylı kaşeli halini istedi. (Bunun bedeli ise 25 TL) Gidecek olan arkadaşlar başvuruyu yapmadan önce hastaneden bir adet fotokipiyi aslı gibidir diye onaylatıp öyle gitsin.

Neyse bunların hepsini yaptım. Sağolsunlar yardımcı oldular. Evrağımı sordum ne kadar sürede onaylanır. En fazla 2 ay içinde onaylanır. Rapor oranım yüzde 100 sorun çıkarmı dedim yok dedi. Ve raporlar geç onaylanıyormuş. 7-8 ay yok öyle bir şey dedi kadın.
Adam geliyor. Buradan hiç rapor almamış buradan sevk alıp rapor almaya çalışıyor. Ee illaki onun raporunun onaylanması uzun sürer. Dedi bana.

Raporunu 113 nolu evrak kayıta teslim ettim ve çıktım. Bunu neden yazdım. Mutlaka raporuyla giden vardır. Bu yazdıklarımı göz önünde bulundururlarsa kendileri için iyi olur. Çünkü Ankara gibi bir yerde benim gibi çalışan engelli iseniz iş yerinizden izin almak gerçekten zor oluyor.

Herkese iyi forumlar.

Güncel bilgi için teşekkürler.

Maliye sağlıık kurulun eksik doktor nedeniyle aylardır toplanamıymuş. 1-2 ayda tamamlanması gereken süreç sağlık bakanlığı kurula bir doktor göndmediği için 7-8 ay sürebiliyor bu nedenle!

Not: Bu arada grafik çalışmaların da çok güzelmiş.

bende 2 ay önce heyete girdim vergi indirimi için ankarayı aradaım telefono bakan bayana sordum benim vergi indirimi için hyete girdim raporum sonucu nedir dedim bayan bana ortabedi doktoru yok raporlar bekliyor dedi bende bayana böyle bişey olurmu dedim malesef ortapeti doktorunu bekliyoz dedi nasıl iştir bu ya ben anlamadım diyelim doktor geldi birikmiş rapor doludur bu raporlara nasıl salıklı şekilde bakılcak ki işimiz iş yandık.....

doktor gelmişte göreve başlamasını bekliyorlarmış.

tamam da o kadar rapora nasıl salıklı bi şekilde bakılcak acaba merak ediyom

valla ben o elemanın yalancısıyım arkadaşlar. Kadın 2 aya kadar hallolur dedi bakalım bekliyeceğiz.

2 ay sürecegini zannetmiyorum , eksik evrak tetkik tahlil ilave tablo istekleri devam ediyor yani gelen saglık raporları inceleniyor en son karar aşamasında kurulun tüm doktor imzaları ve kararları bekleniyor.

evet doktorların bir tanesi eksik olunca karar veremiyorlar halende gelmemiş

ortopedi doktoru daha göreve başlamamış. bekleyen vergi indirim kararları 1 - 1,5 ayda sonuçlanacagı söyleniyor.

Bana söylenen ne zamanda başlayacağı belli değil dediler 10 bine yakın evrak beklediğini söylediler bir arkadaş yeni rapor aldı raporda 193 yasadan yararlanır yazısını ekletmemiş onun için telefon açmıştım kabul edermisiniz diye siz dediler yeniden rapor çıkartın dediler bize gönderirsiniz zaten doktor yok nezamn geleceğide belli değil boşu boşuna zamn kaybedersiniz eğer raporunuz kabul edilmesse dediler

Sakatlık indirim kağıdım 5 ay sonra geldi !!!!

Herkese merhaba

Class 4 kalp yetmezliğine sahibim 6 ay önce yüzde 100 + 20 kalp yetmezilğim için raporumu aldım. Sakatlık indirimi için başvurdum. Raporum Ankara Numune hastanesinden alındı hakem hastane diye biliyordum (lakin öyle değilmiş). Bugün bana başvurumun kabul edilmediğini bulguların tam yapılmadığını ve beni Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk ettiler.
Şimdi sinirleniyorum benim rapor aldığım hastane hakem hastane ise beni tekrar niye sevk ediyor. Tam 5 bekle böyle bir cevap al. Şimdi bakalım dedikleri hastaneye gidip tetkiklerimi yaptıracam. Hoba orada 5 ay bekle aynı sonuç çıkacak ama olan benim 5+5 belki 12 ayıma mal olacak. Zaten şurda 2 sene sonra malulen emekliliğe başvuracağım. Olmadı bu valla olmadı. :mad::(

Tam 4 aydır bekliyorum

Herkese selam yüzde 100 raporum var maliye bu raporu beğenmeyerek beni Ankara atatürki araştırma hastanesine sevk etti ve tam 4 aydır gidip geliyorum geçen ay holtere girdim tam 1 aydır holteri okumalarını bekliyorum ne yapacağımı bilemiyorum sabime şikayet etsem sonuç alabilir miyim?

HAy Allah! Vatandaşa eziyet!

BİMER'e şikayet edilebilir. Başka da bir şey gelmiyor aklıma

Bimer, Cumhurbaşkanlık, sabim her yere şikayet ettim abi kafayı yemek üzereyim heyete girecem tam 1,5 aydır holter sonucunu bekliyorum.

Bugün itibariyle 4 aylık mücadelem bitti.

Direk başhekimle görüştüm ve sağolsun yardımcı oldu ama bütün gün hastanem de geçti beni en çok sinir edende direk rapora baktı yüzüme bile bakmadı bile ve ben bunun için tam 2 saat sıra bekledim. Yazık....

Acaba maliyeye kağıtlarım tekrar ne zaman gider ve ne zaman sonuçlanır acaba?

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05

Vergi İndirimi Kağıdım

Merhaba arkadaşlar,

Taaa 2012 ekim ayında tekrar hastaneye sevk ile vergi indirimine başvurdum. Ayın 1'inde benim kağıtlarım maliye bakanlığına gitmiş halen bir sonuç yok takibini acaba nasıl yaparım. Vergi indirirmim onayandı mı onaylanmadımı onu da bilmiyorum. Halen bekliyorum ne kadar bekileyeceğim acaba?

Ulusa gidicem de aradım az önce halen bakanlıkta vay arkadaş bu işler niye böyle yavaş ilerliyor :mad: O zaman emekli olmak istediğimiz zaman daha beterini çekecez

Üst Alt