Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık indirimi için adım adım başvuru prosedürü..?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar benim şu anda bir raporum yok.İş yerimde de sevk kalktı bizim yapacağımız bir şey yok diyorlar ama anladığım kadarı ile sevkli gitmem lazım.O yüzden birisi en başından bana neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir mi?Forumu inceledim ama anlamadım.Şimdiden teşekkürler..

Abi yani ben şöyle bir yol izleyeceğim,
Önce devlet hastanesinden özür oranımı belirten bir rapor alcam,ama kendim şahsen başvuru yapcam.
Sonra o raporla iş yerime gelip beni defterdarlığa yönlendirmesini isteyeceğim.Doğru mudur?Selamlar..

önce hst den özürlü raporunu al bu hst hakem hst olacak 40 ın üzerinde aldın raporu ,i yerinden çalış dıgına dair bi belge alacaksın bunlarla beraber gelirler md ne muracatını yapacaksın

Hiçbirşey yapmadan rapor falan almadan işyerinin insan kaynakları biriminden orada çalıştığına dair çalışma belgesi al ve il defterdarlığına ya da işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurarak sakatlık vergi indiriminden faydalanmak istediğinizi belirtin,dilekçe gerekirse de matbu evrak vardır orada.
Onlar sizi hastaneye sevk ederler,hastanede işlemlerinizi bitirip heyete girdikten ve tüm evraklarınızı sağlık kuruluna teslim ettikten sonra size sadece beklemek kalıyor.Raporunuz % 40 ve üzeri onaylanırsa işyerinize vergi indiriminden faydalandırılacağınıza dair yazı geliyor.

Üst Alt