Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık indirimi için alınan raporda hastane oran belirtmez mi?!

tako

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese merabalar. ben aranıza yeni katıldım size bişey danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

ben sağlıkta özürlü memur olarak çalışmaktayım. % 60 oranında özürlü raporum ile işe başladım. şimdi vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. ilçe mal müdürlüğüne müracaatımı yaptım üst yazı ile il devlet hastanesine heyete başvurdum vergi indiriminden yararlanmak için ve tüm bölümleri gezdim evraklarımı heyete verdim ve heyete girdim
bana raporumda özür durumunu yani yüzdeli olarak değil teşisler yazılarak rapor verileceğini ve bu rapor üst yazı ile mal müdürlüğüne gönderileceği söylendi. yüzdelik dilimini maliyenin sağlık komisyonunun vereceği sölendi
acaba böle bişey var mı
başka arkadaşlarımda vergi indiriminden yararlanmak için müracaat etti onrarda raporunda yüzdelik dilim yazıyor yani % 40 % 60 v.s gibi ben % 60 ile işe girdim hatta sakatlığım biraz ierledi şimdi maliye bana % 60 değilde %45 yada % 50 verirse ne olur

yardımlarınız için teşekkür edrim

sakatlığım: böbrek nakli alport sendromuna bağlı olarak gözlük kullanıyorum gözlerim %10 görüyor işitme cihazı kullanıyorum sağ 65 sol 70 db.
buna göre % kaç verir maliye acaba

Hastanedekiler SGK'ya gönderilen maluliyet raporu ile Maliye'ye gönderilen sakatlık indiriminden yararlanmaya dair raporu karıştırıyorlar. Yani hata yapıyorlar.

Maluliyet tespiti için SGK'nın talep ettiği raporlarda evet, sakatlık oranı yazmaz (bkz ilgili yönetmelik madde 6/g: "g) Sağlık kurulu raporlarının karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı belirtilmez, "Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir." ibaresi yazılır")

Ama sakatlık indirimi için Maliye'ye gönderilecek raporlarda -yıllardır süregeldiği gibi- oran belirtilir. Böylesi raporlar Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik (R.G. Tarihi:16.07.2006 R.G. Sayısı:26230) çerçevesinde düzenlenir ve yönetmeliğin 8 ve 9. maddelerinde raporun nasıl doldurulacağı açık şekilde belirtilmiştir:
Madde 8: [...]
(2) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-4 sayılı cetvelde bulunan tüm vücut fonksiyon kaybı oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir.
Hasılı, rapora oran yazmaları gerek. Yazmazlarsa büyük olasılıkla rapor Maliye Sağlık Kurulu'ndan geri döner (Dönmeyebilir de, ama bu şansa bağlı...)
Ve, hastane de Maliye Sağlık Kurulu da ilgili yönetmelik ekinde yer alan sakatlık oranı cetveli'ne göre oran belirler.

peki bülent abim bu rapor resmi yazı ile sağlık kurulundan ilçe mal müdürlüğüne gönderilip sonrada maliyeye gidecek demi onlar oran bildirmezlerse yenidenmi sil baştan dilekce yeniden sağlık kurulu raporumu almam gerekiyo

arkadaşlar birde ben bişey daha danışmak istiyorum mesela benim raporum yüzdesi belli olmadan maliyeye gitti maliye bana %60 değil de % 40 olarak vergi indiriminden yararlandırdı. ben nereye itiraz edip yani 3. dereceden değilde %60 yada yukarısı rapor alıp 2. dereceden vergi indiriminden yararlanabilirim
yani 3. derece değil 2 dereceden yararlanmak için ne yapmam gerekiyo
çünkü arkadaşlar sadece böbrek nakline %40 veriliyor gözde görmem çok zayıf % 15 buna da kulaklarım ağır işitiyor sağ 65db sol 70 db. bundanda %20 vermeleri lazım buna göre toplam %75 raporum olması lazım
ben bu raporu bir devlet hastanesinden alırım en az %65 olarak bu sefer yüzdesini belirtip tekrar mal müdürlüğüne müracaat edebilir miyim.

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Bence başhekime çıkın ve yönetmeliğin ilgili maddesini gösterip, "bu haliyle gönderirseniz maliye sağlık kurulu raporu eksik olarak değerlendirir ve geri gönderir. bu hem mevzuata aykırı, hem bana eziyet, hem de size. lütfen rapora oran yazılması gerektiğini ilgililere bildirir misiniz" deyin.

Defterdarlık sevk etmeksizin yeni bir rapor çıkartıp defterdarlığa sunabilirsiniz tabii ilerde. Ama defterdarlığın bu raporu (yani kendi sevki olmadan alınan raporu) kabul eder mi, bunu kimse garanti edemez.

Bence önce bu rapora yazdırmaya çalışın. Ondan sonra düşünelim...

Üst Alt