Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık maaşına devrim gibi bir karar geliyor

Konular
4
Reaksiyonlar
0
''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni projesiyle, engelli aylığı alan 391 bin kişiden çalışabilecek olanları çeşitli alanlarda istihdam edecek.

ENGELLİ aylığında devrim gibi bir karar geliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başlattığı yeni proje kapsamında, evde bakım hizmeti verdiği engelliler arasından çalışabilecek ve çalışamayacak durumdakileri ayırt edecek. Bakanlık, İŞKUR ile yapacağı çalışma kapsamında çalışabilir durumdaki engellilere istihdam kapısı açmayı hedeflerken çalışamayacak olanlara ise engelli aylığı vermeye devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir projeyi daha hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bakanlık, Türkiye genelinde engelli aylığı alan 391 bin kişinin çalışabilecek olanlarını çeşitli alanlarda istihdam edecek. Böylece Bakanlık, hem engellileri toplumdan soyutlamanın önüne geçmeyi hem de mali yükü biraz da olsa hafifletmeyi planlıyor.
Devlet kurumlarında iş yolu açıldı
Bakanlığın üzerinde çalıştığı proje kapsamında İŞKUR ile ortak bir çalışma yürütülecek. Bu çalışma kapsamında engelli vatandaş İŞKUR’un meslek edindirme kurslarında eğitim alacak. Bu eğitimle engelliler iş sektörlerinde kendine yer bulabileceği gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devlet kurumlarındaki yüzde 3’lük engelli vatandaş çalıştırma zorunluluğu kapsamında iş alanları oluşturacak. Ayrıca, çalışmaya başlayan engelli vatandaşların engelli aylıkları kesilecek. Böylece engelli vatandaşlar devlete ve ailesine yük olmaktan çok destek olan vatandaşlar haline gelecek. Öte yandan engelli vatandaşlar eve hapsedilmekten kurtulurken yaşamlarını normal vatandaş olarak sürdürebilecekler.
7.700 engelli vatandaşa iş
ÖZÜRLÜ Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) uyarınca 11-20 Temmuz’da memur adaylarının yaptığı tercih işlemleri sonrasında aday memurların ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir toplantı ile açıklanmıştı. Türkiye’de ve dünyada ilk kez 29 Nisan’da düzenlenen ÖMSS ve kura ile özürlü memur kadrolarına yerleştirme yapıldı. Böylece 7 bin 700 engelli vatandaş iş başı yaptı.''

2022 alanları degerlendireceklermiş,çalışabilecek olanlara iş bulucaklarmış..Şu ÖMMS yi hallettiler de..

egelli aylığı ile ilgili bir düzenleme yokmu

Bu ne demek şimdi ya ömss noldu .Önce şu ömss yle dolacak dediğiniz 20000 kadroyu doldurma sözünüzü tutun.

önce şu 60 bin kişinin girip te ne olunacağı muamma olan ÖMSS yi bir halledin. ondan sonra evde para vermek zorunda bıraktığınız diğer engellilerin sorunlarını çözümlersiniz. hoş o da şüpheli ya.

Çokk haklısın valla kardeşim ÖMMS hayal kırıklığı başlı başına..Sanki 2022 çok ciddi rakamlar da yük oluyormuş bütçeye..kim geçinir ayda 300 küsür lira ile..

ilginç ömss yi halletilerde bukaldı sanki bir işi ya tam yapın yada yapacağız diye millete umut vermeyin...

''Ayrıca, çalışmaya başlayan engelli vatandaşların engelli aylıkları kesilecek. Böylece engelli vatandaşlar devlete ve ailesine yük olmaktan çok destek olan vatandaşlar haline gelecek.''
bu nasıl bir cümledir arkadaş.yük olmuyacakmışız devlete.devleti soyup soğana çevirenler ne olucak?

devlet bizi yük olarak görüyor vay anasını böyle bi zihniyet bize ne verebilir ki elimizdeki almaya çalışırken lanet olsun size

ÖMMS sınavında yapılan resmen yine ayrımcılık..Kimse darılmasın ama ne çok ihtiyacı varmış Diyanet'in memura..En büyük hata da engellere göre tasnif yapılmamasıydı..

Hükümetin kasayı doldurmak için yaptığı uygulamalardan bir yenisi .. Seçim kararı aldılar ya sıcak para lazım kardeşler... Yok istihdam artacakmış,yok engelli vatandaş topluma kazandırılacakmış mış mış mış da ... hepsi hikaye.. Amaç emekli maaşı ödememek... Emekli maaşları kesileceği gibi bir de bu kişiler çalışmaya başlayınca vergi ve ssk primi vs de ödemeye başlayacaklar.. Devlet bu engelli vatandaşlarına VERİR konumdayken şimdi ALAN konumuna geçecek... Yoksa vatandaşı falan düşündüğü palavra.. Kargalar bile güler.. gak gak gak ....

doğru düzgün bir açıklama yok sadece işkurun kurslarından bahsetmiş

Gerçekten hayata geçirilirse güzel bir proje..

Gündemi değiştirmeye yönelik açıklamaların birini yapmış yine.

yine yalan yanlış müjdeler. Karnımız TOK artık

valla bana 2022 maaşı vereceğine asgari ücretlede olsa bir iş verse bana yeter AMA İNANIN BU YAZILANLARA İNANAMIYORUM KEŞKE GERÇEK OLSA.

ömss ile 35 bin kişiyi istihdam edeceklerdi; rakam 7700 oldu onun da 5 bini ancak memur oldu;sınavsız alım olursa eger, bir yıgın torpilin dönecegi anlamına gelir. sanırım 2. yerleştirme, ek yerleştirmeyi unutmamız gerektigi konusunda bir mesaj vermek istemişler.

seçime kadar avutma ve oyalama taktiği....

arkadaşlar engelliler dogru dürüst çalışamaz en azından engelli maaşlarını asgari ücrete çıkarmaları lazım aylık

kabus gibi resmen :) işe giren engellilerin maaşları kesilecekse .maaş almaya devam edenlerin maaşları her ay ödensin bari .bir kere engellilerin hepsi bu maaşı fazlasıyla hakediyor devlet iyice araştırsın eğer para lazımsa .

2022 Sayılı Kanun’a göre verilen özürlü maaşı iki gruba ayrıldı. Buna göre; %40 ile %70 arasında özür oranına sahip olanlar yaşlılık maaşının 2 katı, %70 ile %100 arasında özürlü olanlar ise yaşlılık aylığının 3 katı oranında maaş almaya başladılar. Ayrıca,18 yaşından küçük özürlü çocuğu olan ailelerin sosyal güvencesi olmaması durumunda özürlü çocukları için yaşlılık aylığının 2 katı oranında maaş bağlanabiliyor. Eşinin sosyal güvencesi olmayan özürlü kadınlar da özürlü maaşı almaya devam edebiliyor. (Özürlüler Kanunun

Bunlar bütçe açığını azaltmak için yapılan ve yapılması planlanan bir iş güzarlıkltır 2013 yılına kadar bu tarz zam veya kalem zamları ÖTV KDV VS sayamadığım bir çok şeye yapılan zamların habercisi 391 bin kişinin en azından çeyreğini ayıklasa yük azalcak o şekilde yapılacak bir durum şunu anlamıyorum engelliler iş ortamlarını düzenleseler lafım olmaz her türlü ayrımcılık eşitsizlik engellilere yapılmaktadır bu gün bir çoğumuz iş ortamında hor görülmekteyiz ÖMSS diye bir hikaye yazıldı noldu hani 40 bin kişi atancaktı atandı mı? artık gözümüzü açmalıyız beyler bayanlar mevcut hükümet gözünü engellinin aldığı paraya gözünü dikmiş hani sosyal devlet ? sosyal devlet önce çalışan engelliye sahip çıksın ve yapılan ayrımcılıklara bir dur desin

birde bütün maaşlar her ay veriliyor engelliye niye 3 ayda veriliyor onu anlamıyorum.şimdi onuda kesecekler alakasız kişilere maaş veriyorlar engelliden dahamı muhtaç o her ay alanlar acaba hazır para nasıl olsa

Hangi sakatlık maaşı..ben doğuştan özürlü bir insanım..artık çalışamıyorum..rapora gidiyorum..bana yüzde 72 ağır özürlü değildir diye rapor veriyorlar..neymiş yemeğini yiyene rapor vermiyorlarmış..o raporu veren,yada bunu böyle uygun görenler..siz sadece yemeğiniziyiyen biri olsanız çalışabilirmisiniz..ben otobüse binemiyorum..yere birşey düşse eğilip alamıyorum..kışı var yazı var çok zorluk çekiyorum..yüzde 72 çalışabilir nasıl görülebilir..bir hak tanıyorsanız doğru dürüst tanıyın..ya hakkınız var deyin yada yok..

Devrimden anladıkları devirmekse haklılar, devirdikleri çam bini aştı...

Üst Alt