Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık ne ki, koskoca bi ailenin hayatı değişti [O an]

cuvenebur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
istanbuldan tatile glmiştim memleketimiz olan bursamıza. 1991 senesinin güzel bi temmuz günüydü. bir evin bir oğlu olan ben, annesininin gözünden bile sakındığı kuzusu, tatilin verdiği sevinçle istanbulda hapsolmuşluğun acısını çıkarırcasına memleketimizde geziyordum. hayat güzeldi, hersey güzeldi...
amcamın motorsikleti hep cezbederdi beni. rüzgarı hıssetmek, özgürlüğüme özgürlük katıyor hecanımı arttırıyordu. kıpır kıpırdım. nerden bilirdim bir sarhoşun bana çarpıp başka bı araca çarpmama sebep olup hayatımı değiştireceğini...
olay kısaca bu. sonrası asıl etkileyen beni. bir sene amelıyatlarla ve fizik tedavilerle geçti sonunda sakat kaldığım suratıma bır tokat gibi çarpıldı. çözüm yoktu. spor hayatım bıtmişti ( uzak doğu sporları lısanslı basketçi ve yüzme lisansı) askerlık hayaldi. kız arkadaşımdan kendi isteyimle ayrıldım. bır sene ağzımı bıcak açmadı. babam tek oğlunu halıne dayanamayım bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında tedavi gördü, erken emekli oldu. annem bu kausu taşıyamadı ve şeker hastası oldu. aradan 15 sene geçti şimdi babam kendi halınde annem şeker hastalığına bağlı olarak önce gözlerini sonra böbreklerini kaybedip dializ hastası oldu
bunca sene zarfında üniversiteyi kazanıp gidemedik sebep maddi imkansızlıklardı. askerlık yoktu. onlara acılarını acım unutmak için kalabalık bır aile olmak istedim. amaç burda ilgi odakları olan beni geniş bi yüzeye taşımaktı yani evlilik. belki evde dolaşan başka bı kız evlat yada torunlar.. nitekim oldu da. eşim sağlıklıydı ama kafalarımız barışmıyordu. aynı evde yaşamanın sıkıntıları baş göstermeye başlamıştı. çocukları yetiştirme şeklinde sık sık anlaşmazlığa düşer olduk. o kurtuluşumuz düzlüğe çıkışımız diye düşündüğüm kalabalık geniş yüzey ufak tefek sorunlarıyla çığ gibi büyümeye başladı..
eee ne oldu hala devam ediyor ama ben bu seneler gecerken sakatlığımı hatırlamaz olmuş kendimi özürlü gibi hissetmez olmuştum. halbuki ne hayallerim vardı... iyi bi sporcu ıyı bır iş adamı veya okumuş bir mühendis yada memur
yani allah adama derdini unutturacak dert vermesin... yine de şükür şükür şükür diyorum tüm yapmak ıstediklerimi çocuklarımdan beklıyorum. onlarda görürsem ne mutlu bana

cuvenebur;
yine de şükür şükür şükür diyorum tüm yapmak ıstediklerimi çocuklarımdan beklıyorum. onlarda görürsem ne mutlu bana

Öncelikle geçmiş olsun..Zor bir süreci atlatıp hayata tutunmayı başarmışsınız...Çocuklarınız var,ne güzel...Çocuklarınızın da kendi hayeller vardır mutlaka...Anne ve babaların en büyük hatası kendi hayallerini çocuklarının gerçekleştirmesini istemek...Bence böyle bir şey beklemeyin çocuklarınızdan.Bu çok ağır bir yük olur...Böyle bir isteği engelsiz kişiler de istiyor,ama bu yanlış bir istek...Herkes kendi hayallerini gerçekleştirmeli ve hayatını yaşmalı diye düşünüyorum...Sevgiler...

teşekkür ederim ama yapamadıklarımı onlara yüklemek gibi bi arzum olmadı hiç. ben kendi hayallerini gercekleştirebilme çabası ve başarısıyla övünmek arzusundayım sadece benim istediyim şeyi değil kendi istedikleri birşeyi gerçekleştirebilip mutlu olduklarını görüp övünmek sadece. ben zaten gecen zaman içerisinde fiziğimin ve maneviyatımın izin verdiği herşeyi yapabıldım sanırım.. yazımda belki cümleyi yanlış kurmuşum mesala halk oyunlarına bayılırdım yapmak isterdim kızım kendi hür iradesiyle bunu istedi ve çok başarılı oldu oğlum tekvandoyu ıstedi ve başarılı kızımla bırlıkte lisans aldı. yani hayat bizden bişeyleri alırken sanki bişeyleride veriyor gibi en azından ben öyle düşünmek istıyorum ...

size geçmiş olsun dileklerimi iletir ve beklentılerinizin gerçekleşmesini temenni ederim.
inanmak güzel bir şey evlilik ondanda güzel olsa gerek çok güzel düşünmüşünüz sizin yapmak istediklerinizi bir şekilde noktalandırmış bulunuyorsunuz ama onları sizin meyveleriniz üzerinde görmek herhalde sizi çok mutlu edecektır.

Çok geçmiş olsun kardeşim.. inşallah hayat bundan sonra istediğin rayda gider...(amin)

allah adama derdini unutturacak dert vermesin
Başka söze gerek bile yok, şükretmesini bilmeliyiz.
Allah bundan sonra dert vermesin, size eşiniz ve çocuklarınızla mutlu mesut yaşamayı nasip etsin.
Geçmiş olsun.

vay be ben biel üsüldüm alalh baska dert vermesin

cuvenebur;
ilk önce çok geçmiş olsun. gerçekten zor bir dönem geçirmişsiniz ve zaman açısından da zor bir zamana denk gelmiş.

onlara yüklenmeyebilrisin ama onların sana her baktığı noktada sen o yönden baktıklarını sanıyorsun...

teşekkür ederim arkadaşlar. rabbim herkeze dayanma gücü sabrı ve çıkışını versin nası hissediyosak öyle yaşarız bu formlardaki herkeze rabbim mutlu hissetmeyi bahşetsin

Geçmiş olsun, hayatımız nasılda pamuk ipliğine bağlı değilmi... Bütün bir gelecek tek bir kaza ile bir anda tamamen farklı şekilde gelişebiliyor. Bu bana butterfly effect filmini hatırlattı. Keşke elimizde geçmişe dönüp küçük bir anı değiştirebileceğimiz bir makina olsaydı. Malesef bu yok. Ne güzel evlenmişsin çocukların olmuş, yılmamış pes etmemişsin... Senin bu başarın ve sabrın, senin durumundaki herkese örnek olsun...

deagolbrandybuck;
aynen öyle geçmişe dönmek küçücük bı anı değiştirme hayalım çok kişide olduğu gibi bendede çok oldu düşünüyorumda bunu bana hatırlatan bilim kurgu filimleri beni çok etkilemiş defalarca seyrettiğim olmuştu zamanda yolculuk ,kelebek etkisi, next gibi biçok kişi burda bunu hıssetmiştir bazen herşeyin değişebileceğini umut etmek bile ogün mutlu olmama sebebp olur birde düşünürüm YA UMUT OLMASA çok şükür o hep vardı hepte olur inşallah

Üst Alt