Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık oranı cetvelinde yer almayan hastalıklar için oran nasıl belirleniyor?

2ce

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
sakatlik orani cetvelinde yer almayan fakat kişide kalıcı hasarlar bırakan hastalıklar değerlendirmeye alınmaz mi? Bu konudan çok muzdaripim arkadaşlar var olan ve cetvelde yer almayan hastaliklarimdan puan alamadım yani bir hastalığa puan verilmesi için illa cetvelde yer alıyor olması mı gerek

2ce

Heyet bu konuda fonksiyon kaybı üzerinden değerlendirme yapıp emsal durumlara veren oranlara kıyasla kendince bir oran verir.

Peki bunu nasıl ifade etmem gerekiyor.muayenede normal yazdılar şimdi bunu heyette mi söylemem gerekiyor

Açıkçası puan kaybetmek istemiyorum mevcut durumumla 43 alıyorum fakat kbb beklediğimden düşük verdi. Ortopedi, ftr çok zorlamama rağmen cetvelde olmadığı halde kronik sorunlarıma normal yazıp geçti.

2ce

Ne tür rahatsızlıklardan bahsediyorsunuz? Sizde yol açtığı kısıtlılıklar nelerdir?

Kuyruk sokumu kemiğim kırık, bununla alakalı tedaviler devam ediyor gerçi basınç yarası vardı kırığın olduğu hatta o alındı fakat sakrum kemiği çok çıkıntılı bunun için ameliyat olabilirim tekrar.

Otururken ve yatarken sıkıntı yapıyor tekrar yara çıkma ihtimali yüksek.

Bunun dışında kalçada kemik iliği ödemi var 1 senedir geçmedi onun tedavisi de yok, ağrı yapıyor bacağımi katlarken sıkıntı yapıyor ayrıca benim iki leğen kemiğinden greft alındı yüz üstü yatarken sıkıntı yapıyor.

Sağ göğüs kafesinden greft alındı bu benim hareketlerimi çok kısıtlıyor fakat hiçbir bölüm puan vermedi.

Göğüs hastalıkları akciğer kapasitem normal olduğu için puan vermedi, sft testindeki değerler biraz düşük hafif retriksiyon var.

Burun ameliyatı oldum koku duyum zayıf olmasına rağmen muayene eden doktor ona puan vermiyoruz dedi geçiştirdi, oysa cetvelde %3 verilebiliyor.

Marmara üniversitesi hastanesinden rapor almak

Evet arkadaşlar rapor almak için çıktığım yolda sona ulaştım sayılır, raporumu teslim ettim heyet günü aldım şimdi geri sayım başlıyor..
Hastahane hakkında merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.

Bunun dışından genel bilgi vermem gerekirse; sağlık kuruluna müracat sadece randevu ile kabul ediliyor, randevu almak cidden çok zor gece tam 24:00'da zarzor alabildim, o da taa 2 hafta sonraya.
Sağlık kurulu müracat bankosu acilin olduğu tarafta ulaşım nispeten kolay.

Başvurumu yaptıktan sonra polikliniklerden randevu aldım, bazılarına hemen randevu bulabildim bazı bölümler için (dahiliye gibi) taa 3 hafta sonraya randevu verdiler.

Sekretelerde soruyordu aynı güne randevu verelim diye.

Muayene olduğum branşlar;
Kbb; bana en yüksek puanı veren branş, o günkü doktor biraz zorladı beni hafif derecede konuşma problemim olmasına rağmen kestirip atmıştı biraz daha zorlamasaydim %10 puanım gidiyordu. Ayrıca cetvelde olan bir sorundan %3 vermedi geçiştirdi açıkçası kbb beklediğimden zor olmuştu allahtan %28 alabildim umarım kurulda düşürülmez.

Plastik cerrahi; daha önceden de tedavi olmamdan ötürü hiçbir sorun yaşamadım doktor beni tanıyordu direkt %7 verdi.
Üroloji; aşırı aktif mesane hastasıyım, hastalığım hakkında sorular sordu, elimde eski raporum vardı biran puan vermeyecek sandım allahtan sorun çıkmadı %15 verdi.

Göğüs hastalıkları; maalesef puan vermedi, sft testinde değerler düşüktü fakat akciğer kapasitesi normal olduğu için vermedi, hafif derece skolyoz, göğüs kafesinden greft kemiği alınmasına ve bunlar beni etkilemesine rağmen vermedi. Kan gazı da normaldi, çeneyla alakalı sorunum var burun ameliyatı oldum nefes alma problemlerim var fakat göğüsten elim boş döndüm. Ama oradaki doktor gayet ilgili biriydi, sorduğum sorulara özenle yanıt verdi aksine bana puan vermek için uğraştı diyebilirim.

Psikiyatri; ara ara depresyon tedavisi gördüm bunu söylemiştim. 2 doktorla görüştüm heyet için ikiside çok anlayışlıydi, burada yazılanları okuyunca psikiyatri bana asla puan vermez diye düşündüm fakat doktorlar geçmişte tani almış ve ilaç kullanmışsan yazmak durumundayız dediler gayet anlayışlı tavır sergilediler bence.
Genel olarak doktorlardan olumsuz bir tavır görmedim diyebilirim hemen hemen hepsi işini özenli yapıyor bence, baştan savma davranan çok kimseyle karşılaşmadım.

Henüz kurula çıkmadım, şu anki hesabımla %43 gibi görünüyor raporum kurulda da sıkıntı çıkmazsa bu iş olacak gibi.
İşin özü marmara üniversitesi hastAnesini tavsiye ederim.

hesaplamayı balthazara gore mı yaptınız?

Heyetten hemen çıkmak

Arkadaşlar bugün heyete girdim, fakat içeride 1 dakika dahi durmadım.
İçeri çağırdılar, bu hasta şu şu hastalıklardan şu kadar oran almış denildi ve çıktım..
Hiçbir doktor hiçbir şey sormadı, hoş dışarıda 50 kişi vardı kim ne sorsun..bu şekilde heyette kalan oldu mu?

2ce mrb sağlık kurulu doktorların verdiği oran
Ve kararlara uyar genelde verilen oranlara bakılır cetvel ve rahatsızlıklarınızın arasında bir fark yok ise onaylanır.

Üst Alt