Marmara üniversitesi hastanesinden rapor almak
Evet arkadaşlar rapor almak için çıktığım yolda sona ulaştım sayılır, raporumu teslim ettim heyet günü aldım şimdi geri sayım başlıyor..
Hastahane hakkında merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.
Bunun dışından genel bilgi vermem gerekirse; sağlık kuruluna müracat sadece randevu ile kabul ediliyor, randevu almak cidden çok zor gece tam 24:00'da zarzor alabildim, o da taa 2 hafta sonraya.
Sağlık kurulu müracat bankosu acilin olduğu tarafta ulaşım nispeten kolay.
Başvurumu yaptıktan sonra polikliniklerden randevu aldım, bazılarına hemen randevu bulabildim bazı bölümler için (dahiliye gibi) taa 3 hafta sonraya randevu verdiler.
Sekretelerde soruyordu aynı güne randevu verelim diye.
Muayene olduğum branşlar;
Kbb; bana en yüksek puanı veren branş, o günkü doktor biraz zorladı beni hafif derecede konuşma problemim olmasına rağmen kestirip atmıştı biraz daha zorlamasaydim %10 puanım gidiyordu. Ayrıca cetvelde olan bir sorundan %3 vermedi geçiştirdi açıkçası kbb beklediğimden zor olmuştu allahtan %28 alabildim umarım kurulda düşürülmez.
Plastik cerrahi; daha önceden de tedavi olmamdan ötürü hiçbir sorun yaşamadım doktor beni tanıyordu direkt %7 verdi.
Üroloji; aşırı aktif mesane hastasıyım, hastalığım hakkında sorular sordu, elimde eski raporum vardı biran puan vermeyecek sandım allahtan sorun çıkmadı %15 verdi.
Göğüs hastalıkları; maalesef puan vermedi, sft testinde değerler düşüktü fakat akciğer kapasitesi normal olduğu için vermedi, hafif derece skolyoz, göğüs kafesinden greft kemiği alınmasına ve bunlar beni etkilemesine rağmen vermedi. Kan gazı da normaldi, çeneyla alakalı sorunum var burun ameliyatı oldum nefes alma problemlerim var fakat göğüsten elim boş döndüm. Ama oradaki doktor gayet ilgili biriydi, sorduğum sorulara özenle yanıt verdi aksine bana puan vermek için uğraştı diyebilirim.
Psikiyatri; ara ara depresyon tedavisi gördüm bunu söylemiştim. 2 doktorla görüştüm heyet için ikiside çok anlayışlıydi, burada yazılanları okuyunca psikiyatri bana asla puan vermez diye düşündüm fakat doktorlar geçmişte tani almış ve ilaç kullanmışsan yazmak durumundayız dediler gayet anlayışlı tavır sergilediler bence.
Genel olarak doktorlardan olumsuz bir tavır görmedim diyebilirim hemen hemen hepsi işini özenli yapıyor bence, baştan savma davranan çok kimseyle karşılaşmadım.
Henüz kurula çıkmadım, şu anki hesabımla %43 gibi görünüyor raporum kurulda da sıkıntı çıkmazsa bu iş olacak gibi.
İşin özü marmara üniversitesi hastAnesini tavsiye ederim.