Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık oranımı öğrenmek için raporda nereyi işaretlemem gerek?

number

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Ben Bir Böbreğimi 95 Senesinde Kaybettim Şuan Tek Böbrekliyim O Yıldan Bugune Hiç Bir Haktan Yararlanmadım, Böbreğimi Kaybettiğimle Öylece Kaldım.

Şu Sıralar Sakatlık %'demi Öğrenmek Adına Başvuru Yapmayı Düşünüyorum İşkur'a Kaydım Var. İşkur'a Gittiğimde Bana Bulunduğum İlçede'ki Araştırma Hastanesine Gitmem Gerektiğini Söylediler, Sevk Kağıdı Vermediler Bu Şekilde Oluyormuş, Bugun Hastaneye Gittim Ve Bir Dilekçe Aldım Yarında İşlemlerimi Yaptırıcam Bu Dilekçede Boş Kalan Bölüme ''İş Aramak İçin'' Yazsam Yeterli Olur Mu? Dilekçede Devam Eden Kısım İse Şöyle ; İçin Sağlık Kurulu Raporu Düzenlenerek Tarafıma Verilmesini Saygılarımla Arz Ederim.

İşlemlerimi Doğru Yaptığımdan Emin Olmak İçin Ve Benim Gibi Başvurmak İsteyenlere Küçük Bir Kaynak Olması Adına Bu Konuyu Oluşturdum..

Bir Kurumdan Sevk Almadan Gidildiğinde : Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadardır ? Ben Hastanede Sorucaktım Fakat Vezne Tatilde Olduğundan Soramadım Danışmada Bilmiyordu..

Buarada Ücret Alındığını Öğrendim Fakat Tam Olarak Ne Kadar Alındığını Öğrenemedim..

Hiç almayan da var, 80 TL alan da 150 TL alan da.

Sigortamın Şuan Aktif Olmaması Fiyata Etki Eder Mi?

Sigortalı olduğunuzu beyan edin, belki yararı olur...

Sigortalıyım'da Çalışmıyorum Malesef..

Hastanenin Hazırlamış Olduğu Dilekçe Şablonu İçerisine Sadece ''İş Aramak İçin'' İbaresini Yazmış Olsam Yeterli Değil Mi? Bunu Öğrenemedim, Bana Bu Şekilde Yazmamı İşkur'da Görev Alan Bir Yetkili Söylemişti. Çıkacak Sonuçta Bana %40 Verseler Mesela, Bu Raporu Erken Emeklilik Hakkım İçin Kullanamazmıyım ?

Bugun tekrar hastaneye gittim kafamı çok karıştırdılar bir işlem yapamadan geri döndüm, dilekçe mi vermek için vezneye gittiğimde bana önce ürolojiye gitmemi sonra sağlık kuruluna geçmemi söyledi, üroloji kayıda gittim dedim sakatlık oranımı öğrenmek iş aramak için rapor hazırlatmak istediğimi söyledim ama sigortam aktif olmadığı için bu aşamayı yapamayacağımı söyledi, bende hastaneden çıktım.

Bana aşama aşama neler yapmam gerekeceğini söyliyebilecek bir kişi yok mu ? Bir daha durumumdan söz ediyim ; Benim bir böbreğim 95 senesinde alındı o yıldan bugüne hiç sakatlık oranımı öğrenmek ve haklarımdan yararlanmak için başvuruda bulunmadık ve şimdi bunu yapmak istiyorum, hakkım varsa yani %40 rapor alabilirsem erken emeklilik hakkımdan yararlanmak istiyorum..

SGK'sı Aktif Olmayan Vatandaş Bu Konuda Hiç Bir Hizmet Alamıyor Mu?

sevgili arkadaşım evet eskiden iş kur hastaneye sevk ediyordu ama şimdi iş kur sevki kaldırmış yapacağın tek şey yaşadığın yerdeki kaymakamlığın mal müdürlüğüne gidip hastaneye sevk istemek benim bi arkadaşım iş kura sevk almak için gitti işkurdan kendi imkanlarınızla rapor alabilirsiniz demişler oda saf saf kendi parasıyla hastaneye müracat etti ama buradada şu olay var ben rapor almadan önce sgk gözteğe hastanesine tel açtığımda sevksiz kendi paranızla baş vurursanız rapor düzenlenir ama oran yazılmaz demişdi bakalım arkadaşımın raporunda oran yazılacakmı senin yapacağın ya mal müdürlüğünden sevk almak yada il sağlık müdürlüğünden sevk almak yoksa normal paranla gedersen o tahlil bu röntgen bu mr deyip yaklaşık 200 tlni alırlar

Cevap için sağolun, bende arkadaşınızın yaptığı gibi kendi imkanlarımla hasteneye gidiyordum, allahtan yukarıda yazdığım durumlardan ötürü vazgeçtim, belirttiğiniz yerlere gidip bir araştırmasını yaparım.

Saçmalamış oradaki görevliler. Sigortalı olmayan kişi rapor alamaz diye dangalakça bir şey olabilir mi hiç! İşe girmek için rapor alamazsa biri, nasıl sigortalı olabilir!
Şuradaki dilekçeyi yaz ve de ki, "eğer bu dilekçeyi işleme koymazsanız BİMER'e, Sağlık Bakanlığı'na ve Valiliğe hakkınızda şikayette bulunacağım": http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

sayın oturan boğa iş kurdan başbakanlık talimatıyla hastne sevki kalmış ancak ya mal müd ya il sağlık müdürlüğünden sevk olunabiliyormuş

Tamam diyelim ben zorladım hastaneden keni imkanlarımla rapor aldım, walera'nın söylediği gibi rapora oran yazılmas ise ?

sevgili arkadaşım sen mal müdürlüğüne gidip sevk istesene herhangibi hastaneye ozaman ücretsiz olup oranıda yazarlar

:) tamam abi kızma ya' öle ''istesene'' felan :D araştırıcam o dediğini sağol diye söylemiştim yukarıda .. Oturanboğa raporu direkt hastaneden alabileceğimde direttiği için soruyorum böle böle olursa felan diye :)

yok kardeşim niye kızayım ben bilgimi paylaştım okadar sen ister paranla yap ister sevk alarak git o senin bileceğin iş ama ben kız mış falan değilim selamlar

Bana yazı tarzından öyle geldi :) problem değil sevk alarak yapmak daha iyi tabikide..

direkt hastanaye veya bir kurumdan hastaneye sevk almaya gittiğimde erken emeklilik için rapor mu almak istiyorum demeliyim ? Ben sadece bu hakkımdan yararlanmak istiyorum. Bir böbreğimi kaybetmiş oluşumdan dolayı alabileceğim bir %40'lık rapor bu işimi görsün istiyorum.

Üst Alt