Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık oranının maliye tarafından düşürülmesine nasıl bir dilekçe ile itiraz..?

oytun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=arial]MERHABA ARKADAŞLAR..
2008 yılında İŞ KAZASI SONUCU SOL ÖN KOL AMPÜTE OLDU.(dikildi fakat kullanamıyorum)...Buna dair tedavilerimin yapıldıgı M.Ü. TIP FAKÜLTESİNDEN saglık raporu aldım .Fakültenin% 61 ve sürekli olarak verdigi raporumla vergi dairesine indirim için başvuru yaptım. Geçen hafta içerisinde rapor sonuçu % 45 ve 1. derece olarak iş yeri araçılıgıyla elime ulaştı.Buna itiraz için ne yapmalıyım...FORUMda benzer konuları inceledim.Ama dilekçe ve yapmam gereken hakkında soru işaretleri kaldı kafamda.bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız tekrar sevinirim. TEŞEKKÜRLER..[/FONT]

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

…../…../2008 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ……/…../………… tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.
YALNIZ SİZE GELEN CEVAP YAZISINDA SİZİ VERGİ DAİRESİ ARACILIĞI İLE HAKEM HASTANEYE SEVK ETMİŞ OLMALI YADA YENİDEN VERGİ İNDİRİM İÇİN GEREKLİ PROSEDÜRÜ İŞLETMENİZİ İSTEYECEKTİR. AMA KESİNLİKLE SİZİ HAKEM HASTANEYE GÖNDERİRSE VE HASTANEDEN DE %40 VE ÜZERİ ALIRSANIZ ARTIK %90 DÜŞÜRMEZLER. BİRŞEYLER BULDUM STEMİZİN GEÇMİŞ PAYLAŞIMLARINDAN

Benim asıl sorum...61 oranı 45 e düşürdüler.. ve derece 2'den 1 'e düştü .Bunla ilgili dilekçe VE sonuc .Yani bir vergi indirimim var. derece ve oran yükseltmek ..

bilgisi olan arkadaşların dikkatine...

bu dilekçeyle maliye ye başvurduğumuz halinde
yüzde kaç ihtimalle vergiden muaf oluruzz

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve 2. derece sakatlık indiriminden yararlanamayacağım, 3. dereceden yararlanabileceğim tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak 2. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

müdürüm otomatik cümleler kuruyorsun hep
ben sana içten ve kişisel fikirlerini soruyorumm..

:) Mevzuata dair cevap yazarken hissiyatlı cevap nasıl yazılır yahu! :)

Bence bu dilekçeyi verdiğinizde % 51.8867357357547 ihtimalle sonuç olumlu olur. Hissiyatım öyle diyor :)

bak bu daha içten ve samimi geldi müdürüm saygılar sunuyorumm..

Teşekkür...................

TEŞEKKÜR EDERİM. Durum öyle bir halki %1 oynasa çok şey degişiyor..

Üst Alt