Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık raporu alabilmek için nereye başvurmalıyım?

ayburcun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben aranıza yeni katıldım ve bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

2001 ve 2007 yıllarına beyin ameliyatı oldum ve beynimdeki tümör sebebi ile sol gözümde yaklaşık %60, sağ gözümde ise %20 oranında görme kaybı var.Henüz rapor almadım ve 1993 SSK girişim bugüne kadar devam etti.4000 gün primim ve yaklaşık olarak 170000 prim tutarım var.

1) %40 rapor alsam emekli olabilirmiyim
2)Emekli olursam ne kadar aylık alırım
3) Rapor için nereye başvurmam gerekir.
4) Gözdeki kusurdan %40 alabilirmiyim sizce

Şimdiden teşekkür ederim.

metin türk;

Bazı kişiler SGK'dan istek yap diyorlar.Birde bugün SSK hastanesinde sordum, emekli olmak istiyorsan SGK'dan belge getir dediler iş için almak istiyorsan dilekçe yaz dediler.
Benim hangisini yapmam gerek?Ben emekli olup çalışmaya devam etmek istiyorum.Birde emekli maaşımın yüksek olması için ne yapmam gerekir.

Tedavisi yok.Beynimdeki tümör tamamen alınamıyor çünkü beyne yapışık.Şuanda da tümör var.
Tümörden bir oran alabilirmiyim acaba

1- Evet, sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor alır ve buna istinaden defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edersen, erken emekli olabilirsiniz
2- http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
3- Defterdarlığa başvuracaksınız, sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk edecekler: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
4- Bence sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilmez. Ama tümöre dair değerlendirmeler de eklenirse, o zaman olabilir diye düşünüyorum

Kusura bakmayın biraz eksik bilgi verdim.Benim ayrıca tümörün teşhisi prolaktoinoma yani yüksek prolaktin salgısı.
Hiçbir ilaç prolaktin değerini istenilen aralığa indiremedi. Halen normal değerlerin 10 katı yüksekliğindeki değerlerde.

Üst Alt