Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık raporu için hastahane sevki nereden alınır?

ozlemsgn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben özürlülük raporu için uğraşıorum bihaftadır, fakat sevk istiolar. ben sağlık kurumunda şirket elemanıyım 7 yıldır.

şimdi şöle açıklayım önce devlet hastahanesinie başvurayım dedim sevk istediler. şirketi aradım sgkya yönlendirdiler. sgk dedi biz ilgilenmioruz. çalışma ve sosyal bakanlık dedi o ona ona bir sevkiçin kaç yeri aradım yok yook..

neyse enson vergi dairesini arayım dedim adı üstünde vergi indirimi deilmi onlar biliolardır dedim ordakilerde bana çalışma belgesi,işe giriş bildirgesi,3 fotoğraf birde kimlik fotokopisi istedielr hallettim şirketten evraklarımı ayarladım, sonra tekrar aradım vergi dairesini dedilerki biz size form verdik mi dedim hayır buraya gelip form doldurup dilekçe verceklermiş onu da şirkete imzalatcakmışım.
şirket bozuyükde yerini bile bilmyrm ben eskişehirdeym dedim kurumda halledebilirsiniz dedier. neyse gittim müdürümle konuştum o da bana dedi direk başvur başıda kalabalıktı biraz konuşamadık fazla o da bana dedi ki sevkli olmaz direk başvur e hastahaneyi arıorum kurumlar arası sevk dior

arkadaşlar neyabıcağımı bilemedim bisevk almak bukadar zormu ya sağlık ocakalrı vermiolarmı sevk özel hastahaneler vermiolar mu yokmu bunun kolay biyolu işkurda verebilir aslında ama bilmyrm ben anlamadım bu işi alt tarafı bisevk alıcam muayenemi olcam ondan sonrasını halledirim ben

Vergi indirimi almak istiyorsanız, işyerinizden çalıştınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa müracaat etmelisiniz. Defterdarlık sizi hastaneye sevk edecektir.

Özür oranını belirleyen sakatlık raporu almak istiyorsanız sevke gerek yok, kişisel başvuru ilede alabilirsiniz.

ben şirket elemanıyım ama şirketim bozüyükte bozüğemi gideceğim

özür raporu için direk muayene olup almayı düşünmeyin

arkadaşlar rapor için devlet hastahanesine tekrar muayene oldum sonuç ayn ı ameliyat diyor
sağ kulak hava 73
sağkulak kemik 35
sol kulak hava 33
sol kulak kemik 27
konuşmayı alma eşiği sol 25
sağ 75
konuşmayı ayırt etme sol 92 db sağ 72 db
sağ 500----frekans...45
1000-------frekans------ 35
2000-------frekans-----30
4000------frekans------55
6000-----frekans-------80
sağ 500--------------75
1000-----------------80
2000-----------------85
4000-----------------90
8000-----------------100
oranlar bunlar.sağ kulak ileri derece miks tip ik.mevcuttur.sol kulakta çok hafif derecede snik.diye not düşülmüş özür oranımı almak şstedim onu ben vermiycem heyete girceksin dedi.sizin kanaatiniz nedir dedim işitme kaybın var dedi ameliyat olucksın dedi.yani boşu boşuna gittim rapor almak için.tıp fakültesine gitmeden önce başvuru yapmak istiyorum nereye başvurcam özür raporu için bir yarımcı olun arkdşlar...

sonunda ayın 20 sinde heyete giriyorum :)

ne yazıkki bu konu hakkında kimse net bir bilgiye sahip değil arkadaşlar.araştırma yapa yapa randevu almayı başardım.2 doktorum heyet ve ameliyat dediler kulağımdan için.ameliyattan sonrada tam anlamıyla düzelme bekleme doğuştan oluşan rahatsızlıkların düzelme şansı düşüyor dedi doktorum en azından ilerlemesini önlenir dediler ve heyette araştırılsın raporunuda al dediler kbb ve psikayatriye giricem hesaplamalarıma göre eğer doğru hesapladıysam yüzde 45 oranında bir oran çıkıyor psikayatriden ne çıkar bilmiyorum.eser kalp yetmezliği tanısı konulmuştu onada sağlık bakanlığında yüzde 10 oranı sabit.hastahanenin kendisini arayarak randevu istedim özür raporu için kullanıcam dedim ne için istiyorsunuz dedi belirli rahatsızlıklarım vartedaviler sonuç vermiyor dedim bende hem araştırılmasını hemde tüm yasal haklarımdan faydalanmak istiyorum dedim onlarda randevuyu verdiler bu ayın 20 sine aldım bakalım inşalah tedaviyle geçmeyen rahatsızlıklarımın bir artısını görürüm sorunsuz şekilde olsun istiyorum.4 fotoğraf ve sağlık kurulundan alıcağım dilekçeyle muayene olucağım.aynı hastahanedede ameliyatım olucak.keşke tedavi edilse de bende tedavi üzerine gitsem ama 2 doktorumda aynı şeyi söyleyince biraz üzüldüm açıkcası.herşey Allahtan burda bana yardımcı olan arkadaşlarada bir teşekkür borcum var.bilmediğim çoğu bilgiyi burdan alarak yola çıktım.bu güzel durumu sizlerle paylaşmak istedim inşallah ücretli değildir.bide onunla karşılaşmayım.aslında üzücü bir durum ama yapılacak bir şey yoksa kader diyerek sabır ve sükut etmekten başka çarem yok...gelişmeleri aktarmaya devam ediceğim..

eğer sevksiz gidiyorsanız sizden ücret talep edebilirler

sevksiz gidiceğim ama bildiğim kadarıyla sgklı çalışandan ücret alnmıyor diye biliyorum

Keşke psikiyatri hastaliginixi eklemeseydiniz ankara genelde kontrol veriyor ben sadece kulaktan 48 aldim aynen onaylandı inşallah dizinde ole olur

işyerinde çalıştığım doktorlar söyledi psikayatriyede gir diye ne kadar doğrudur bilememde psikayatri doktorları oranı yüksek tutuyorlarmış yardımcı oluyorlar dediler aslında çokda ciddi bi psikolojk rahatsızlığım dayokta inşalah zaten yüzde 40 bulurum diye ümit ediyorum..hesaplamalarımız o şekilde oldu.

Üst Alt