Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlıktan dolayı kısıtlanmaktan yaşamım boyunca nefret ettim!

KARA1

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
evet arkadaşlar hepimizin hayatında kendi kendimize kahreden olaylar elbette olmuştur bunları paylaşalım istedim.

Mesela benim küçükken beni ençok kahreden dur sen yapma abin yapsın , aman sen yapamazsın , oraya sen inme , sakın ha sen tutma , gibi kelimelerden ömrüm boyunca nefretettim biliyor musunuz.

Birde varya arkadaşlar dış faktör varya hep sinden kötü yani: a varya .... oğlu özürlüymüş biliyormusun. ..... oğlunu özürlü diye askere bile almamışlar. aman oğlum askere gitmedigini söyleme kız vermezler yoksa ha. gibi sözçüklerde var demi hayatımızda duyduklarımız.

ya çalışma ortamımız : dediklerimi anlamaz sorarsın ha senin kulagında az duyuyor ha.aman dikkat et bide sakarlıgın tutmasın. enapaşım işte bu adamıda idare ediyoruz arkadaş . sanki sizin sırtınızdan para kazanmazlarmış gibi.

onlar bizi idare etmiyor, biz onları idare ediyoruz farkında değiller

bunların sizi daha güçlendirmesi lazım ve ona sözle değil davranışlarınızla,yaptıklarınızla,başardıklarınızla başarılarınızla cvb vermelisiniz..:eek:

insanlar ne düşünürse düşünsün demek her zaman çok da kolay olmuyor. Savaştığınız o kişilerin, o sözlerin yani o dış faktörlerin sizi güçlendireceği doğrudur, siz yaptıklarınızla yaşantınızla azminizle bir şeyleri kanıtladığınızı düşünürsünüz ama bir gün sizi hiç tanımayan biri (hatta tanımaya fırtas bile vermeden) bir yerde son damlayı damlatıverir hayatınıza ve saatlerce ağlar, günlerce yıkılırsınız, yeniden toparlanırsınız elbet ama ne zaman ne kadar sürer ve yine kim bilir hangi damlaya kadardır bu kendinize güveniniz çevrenizdeki insanlara güveniniz yıkılmıştır bir kere...

arkadaşlar yorumlarınız icin çok teşekkürler. hani tabiki insan bu durumu aşıyor. aşmazmı yani ben hani demek istedigim neden bu tür olgular hayatımızda oluyor insanlar bu tür olguları neden bir kere düşünmeden davranışa geçiriyor.bilmem anlatabildim mi yani nedenleri kendilerinde ararmamaları

kelebeğe kesinlikle katılıyorum.
ben işitme engelli olduğum için bir kaç harfi düzgün telaffuz edemiyorum ve karşımdaki kişi de beni turist/yabancı zannediyor. ilk başlarda bunlar beni sıkıntıya sokuyordu ama şimdi artık alıştım. önce kendimizle barışık olmalıyız. elimden gelenin en iyisini yaptığım zaman kimse bana birşey diyemiyor.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarına çok teşekkür ederim. Demek ki bizler her konuda bizleri aşmışız ne mutlu bizlere ki şimdi ben bizlere olumsuz bakanların haline acımaya başladım. nedenmi dersiniz neyazık onlara ki yarınlarını bilmeden görünüşe aldanıyorlar.

Ne başarısı ne mücadelesinden bahsediyorsunuz.ben nasadan 2 ödül aldım ama yinede çalıştığım firma bnden utanıyor 2.ödülümde haa duymassın muymassın diye ödülü bir başkası alacak dediler ama elin gavuru bu başarıyı tekrar bnden çıktığını bildiği için yurdışından işaret dili bilen bir adamla geldi.ama biz ülkemizdeki liberal düzenin köpeklerini yinede memnun ededik.bu adamlar insanı ister istemez sosyalist düşünmeye itiyor.

phantom120;

hehe tabii ki sana da katılıyorum :)

SATLAS kardeş boş ver yaşamak güzel hani atalarımız derya. i- ürür kervan yürür. biz kendimizden eminiz demi o bize yeter.

evet gülnihal hanım bunu herkeze ispatlamalıyız.

merhaba

gerçekten sizlerle arkadaş olduktan sonra hayatım biraz daha zevkli hale gelmeye başladı hepinize mutluluklar ve herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle.şimdiden hepinize MUTLU YILLAR.

phantom120;
kıskanmışmıyızz nee :eek:

KARA1;
bende aynı dilekleri ve yeni yılın sizin için daha mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum sizin için ve diğer arkadaşlar için..

arkadaşım ne yazıkki bu durumları çevremde bende yaşadım ama ne yazıkki insanı geliştiren ve olgunlaştıran o kazıklar oluyor.çevredekileri hiç bir zaman kafaya takmamak gerektiğini düşünüyorum

KARA1;

Yeni yıl eskilerinden çok daha iyi çok daha mutlu geçsin, hayatınıza güzellikler bırakarak ömür defterinizdeki yerini alsın inşallah...

Merhabalar Arkadaşlar Ben Erdoğan Kas Hastasıyım Hepiniz Öz düşüncenizi kendi fikrinizi Hayat Tecrübelerinizi Yazmışınız Sizlere katılıyorum Saygı Duyuyorum Bizler Doğmasına Doğmuşuk Bu Dünyaya Gelmişik Kimimiz Doğuştan Kimimiz Sonradan Bir Özel Durumumuz Yani Engelimiz çıkmış Ortaya Bir Koza Halindeyiz Bir Kelebek olup Bir ömür uçamıyoz Bazılarımız Aynı Engelimiz Doğuştan Mezara Bizle Gidiyo Bu Yaşam ve Hayat İçinde Yaşarken Çok Sıkıntılarımız oluyo Kendi Engelimize Alışıp Her Türlü Engeli Aşıp Yaşarken Yaşamaya çalışırken Bazı insanların Bizlere Yanlış ve Çağdışı Davranış ve Bakışlarına Maruz Kalıyoz Engelimiz Bizi Üzsede O Bir takım insanların Davranışları Bizi Kendi Engelimizden Daha çok üzüyo kırıyo Bizler Nekadar Başarılı olsakta çok Eğitimli bile olsak Kimselere yaranamayız Ağzımızla kuş tutsak ne kime fayda Sen bikere Engellisin Zekaya Fikre Başarıya Bakılmıyo Bu ülkede Beden Sağlıklı olmalı ki Zihinde zeki olur Düşüncesi var Oysa Beden Bir Vitrindir BEDEN ARAÇTIR ONU AKIL KULLANIR... Aklı olmayan Bir Beden Ne işe yarar Hani biz Bilmezmiyizki Beden ölür Ruh yaşar Biz Yanlız Karşımızdakilerden Saygı Sevgi Anlayış Bekliyoruz yani Enpati Bekliyoruz Bir Birimize Karşılıklı Saygı Sevgi Anlayış Duyarsak Bu Hayat Hepimiz için kolay ve Güzel olur Selam Saygılar...

aslında durum bu kadarda vahim değil arkadaşlar bizlerde bir şeyleri kabullenmemız gerekir ve her şeyde art niyet aramamalıyız. Yaş olarak epey mesafe almış biri olarak bunlar 30-40 sene önce olmuş deseniz kabulleneceğim ama son yıllarda bizlere bakış acısından epey yol aldık gibime geliyor o kadarda karamsar olmayalım. tabiki bu da yine bizlerin azim ve üstün gayretleriyle oldu bizlerde bu geçen zaman içerisinde boş durmadık bir çok arkadaşımızın üstün gayretleriyle adımız bir çok plarformlarda taşındı ve paylaşıldı, duyuruldu.birde bizlere bakış açılarında eğitim faktörüde var bunuda hiç bir zaman göz ardı etmeyelim buda son yıllarda epey aşılmış öyle zamanlar vardiki anne ve babalar engelli çocuklarını dış dünya ile paylaşamıyordu ama şimdi bunların hepsini aşmış durumdayız bu konuda bizleri bir yerlere taşıyan ve sesimizi gümbür gümbür duyuran arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve yollarının açık olması diliyorum.

Üst Alt