Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saldırıya uğradım ve sağ gözümü kaybettim! Haklarım nelerdir?

Kors1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
22 Yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Uyuşturucu bağımlısı bir şahsın ani bir saldırısı sonucunda sağ gözümün görme imkanı kalmadı ve sol kaşımda ki sinirler yaralandığı için hareket kabiliyetinde problemler var.
Bunun yanında psikolojik olarak ciddi anlamda sorunlar yaşıyorum. Olay olduğundan bu yana 1 ay geçti tedavilerim devam ediyor. 2 defa ameliyat oldum.
Mahkeme sürecindeyiz şahıs tutuklu yargılanıyor. Haklarım nelerdir hiç bir şey bilmiyorum kimseyle bir şey konuşmak dahi istemiyorum. Avukatımla bile haklarımı konuşmak istemiyorum. Odamdan ayrılmak istemiyorum.

Siteyi gördüm biraz baktım ve üyelik açtım yardımcı olursanız sevinirim

"Avukatımla bile haklarımı konuşmak istemiyorum." demekteki amacın nedir? Haklarını konuş ve hakkını al. Tamam, başına kötü bir durum gelmiş; ama bundan sonraki durumları iyileştirmeye bak. Karşı taraftan tazminat almaya ve karşı tarafın iyice ceza çekmesi için çalış. Engelli raporu alıp, engelli olanaklarından faydalanmaya çalış. Okumayı da devam etmeye çalış. Hayatında bir gayen varsa, onun arkasını bırakma.

Bu zor süreci atlattıktan sonra hepsinin peşine düşeceğim ama ön bilgi alıp ben kendimi hazırlamak istiyorum. Avukatımla da ona göre konuşmak istiyorum. Hani insanların gözünde aa gözünü kaybetti ama orda ki paranın peşine düştü izlenimi bırakmak istemiyorum yaşadığım mahallede ve şehirde

Öyle algılanmayacaksın, sen hakkını alacaksın. Böyle düşünürsen kendi kendini Psikolojik bunalıma sokarsın. Millet şunu bunu diyecek diye düşünürsen hiçbir şey yapamazsın. Milletin lafıyla mı yaşıyorsun, milletin ekmeğini mi yiyorsun sen? Tabii ki hayır. Kimse kimseye sorumlu olarak doğmadı. Zaman kaybetme. İşini Avukat ile ve ailenin desteği ile bir an önce hallet.

uyuşturucu bağımlısının üzerinde mal mülk yoksa ailesi destek vermezse maalesef tazminat alamazsın. Hapis yatar ama çok uzun süre yatmaz bu ülkede cinayet hariç hapis cezaları az.

tek göz %32 alırsın buda bir işine yaramaz okuluna devam et.

Öncelikle her şey için teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci güzel bir şekilde atlatacağım Allah razı olsun sizden....

@İron sağ gözüm ü kaybetmekle beraber sol kaşımda da sinirlerin kesilmesinden dolayı hareket kaybı var. Psikoloji tedavilerim vs gibi şeyler bu oranın artılırmasında etki eder mi ? Veya ne yapmam gerekli. Okuluna devam et diyorsun teşekkür ederim ama yaşadığım saldırının benim dış görüntüme verdiği etkiyi görmediğin için bilmiyorsun. Tedavi görüyorum sürekli. Eylül 18 de üniversitem başlıyor.

Tazminat davasını hiç beklemeden açmanız gerekirdi. Uyuşturucu bağımlısının düzenli bir işi veya mal varlığının olması zor, mal varlığı varsa bile şimdiye kadar mallarını satıp kaçırmış olabilir, bir an önce avukatınızla görüşüp tazminat davası açın, adamın malları üzerine tedbir isteyin, satışı engelleyin, eğer malları satmışsa da tasarrufun iptali davası açın bir an önce, daha fazla zaman kaybetmeyin.

Üst Alt