Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Salgın nedeniyle işten istifa edersem tazminat hakkım ne olur?

coolyunus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,2016 da engelli emekli oldum. Tazminatımı aldım. Tekrar aynı işyerinde çalışmaya başladım. .Pandemiden dolayı 4 aydır işe gitmiyorum,Ücretsiz izin kullanıyorum,patronum gel şirkette dur. Hiç bir iş yapma,insanları yönlendir. Tecrübeni yenilere aktar diyor. Ama ben çok korkuyorum. Engelli olma sebebim,tansiyon,tip2 şeker,kalp yetmezliği,boyun fitığı,bu hastalıklarımın hepsinin acısını çekiyorum. Sabah 6 ilaç,akşam 4 ilaç içiyorum.
Sorum şu istifa etsem tazminatımı alırmıyım. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Emeklilik sonrası çalışmaya devan edenlerin işveren tarafından işten çıkarılmaları veya haklı bir nedenle istifa etmeleri durumunda tüm çalışanlar gibi kıdem tazminatı haklarına sahiptirler.

Yani işçinin iş sözleşmesi kıdem tazminatına hak kazanacak bir şekilde sona ermesi durumunda emekli olamamış diğer çalışanlarla aynı haklara sahiptirler.

Tecrübe derken, arkadaşım Google dan işten tazminatlı çıkış sebeblerini araştır, Pandemiden dolayı istifa etmen durumunda tazminat alamazsın.

İşten çıkarma yasak değil mi? İşveren istese de tazminat veremez diye biliyorum.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt