Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanatla ilgili engelliler 2 yıl önce emekli oluyor!

GoXEl

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
1
Merhaba Arkadaşlar,

Profesyonel olarak, Müzisyenlik yapan birisi olarak size çok güzel bir haberim var :) eğer ki sizde benim gibi 8-6 normal çalışan bir engelli iseniz, aynı zamanda müzikle de prof. seviyede ilgiliyseniz, hakettiğimiz prim ve yıl indirimine birde 2 yıllık indirim kazanıyoruz... Örnek İle açıklamaya çalışayım,

Ben 1997 12. ay işe girişliyim, %42 engelim var, 18 yıl 4080 gün sonra emekliyim, şuan ki prim sayım 3.920 ve normalde primim dolsa bile 18 yılı beklemem gerekiyor, yani en iyi ihtimalle 31.12.2015 te emekli olabiliyorum, fakat Filmsan vakfına üye olduğum taktirde bu süre 31.12.2013 oldu :)

Peki Bu Nasıl Oluyor?
www.film-sanvakfi.org/ bu sitenin iletişim kısmından detaylı bilgi alabilirsiniz...

100 TL lik giriş aidatı ödüyoruz, resmi evraklarımızı ediniyoruz, ikametgah, ssk dökümü, adli sicil kaydı vs. sonra bizim müzisyen yada oyuncu olduğumuza dair bir belge ( Konser afişi resimli ve isimli, müzikal kayıt, dizi yada film karesi vs ) bunların hepsini yerine getirdikten sonra bir kartımız oluyor, o kart ile SGK ya emeklilik başvurusu yaptığımızda, normalden 2 yıl önce emekli oluyoruz :)))

Umarım bu güzel haber sitede bir kaç arkadaşımın işine yarayabilir....

herkese güzel günler...

Böyle birşey olacağını zannetmiyorum..ama inşAllah dediğin gibidir.

Hocam buraya kesinlik kazanmamış bir bilgiyi yazacak kadar cahil değiliz... buraya zannetmiyorum diye bir yorum yazana kadar, linkte ki iletişim numarasını arayıp detaylı bilgi alabilirsin... bu haktan yararlanan bir çok müzisyen arkadaşım var şuan....

Böyle birşey olsa Ali Tezel yazardı arkadaşım ben inanmıyorum

dediğiniz işemleri yapıp en müzisyenim demek zor omasa gerek o halde bu işi herkes kullanmazmı ki varsa güzel bişeymiş ama benimde aklım almadı inşallah vardır müzisyende olurum flüt çalarım bende :D

Varsada bence saçma ve adaletsiz bir indirim. Ne oluyormuşki müzisyen olunca fazlamı yorulunuyor. Ne ala memleket, 100 TL yatır iki sene erken emekli ol.

k.ergun bey bu ülkede 2 yıl es kaza millet vekili olan hemen emekli oluyor.... bırakında insanlarda 2 yıl erken emekli olsun dimi ama... böle bişey var ise şayet ben samimi sölüyroum yaşlı anneme bile uygularım bi afiş hepsi hepsi :D

Tek adaletsiz uygulama bu demedim zaten. Yanlız varsa dedim, önce iyi araştırın haberin doğruluğundan emin olun. Afiş parası giriş aidatı falan derken İMÇ vakaları yaşamayın.

ben dediniz demedim k.ergun bey olacağına ihtimal vermememe rağmen yapan varsa helal olsun diyebilirim sadece... herhalde ordada ufak bi soygun vardır... :) ama 2 yıl doğum borçlanmasını ödeyeceğim bu yakınlarda annemin niye bi kardeş daha yapmadınız isyanındaydım :)

hı hı oldu bir afişle oluyor zaten :) bu işler dediğiniz gibi o kadar basitti :)) bu kadar üşengeç olup burda bombalama yapacağınıza konuyu araştırın diyorum...yukarıda vakfın linki var arayıp bilgi almak varken hemen bombalayın... Anlamadığım bir şey ise, profesyonel olarak sanatla ilgili değilseniz bundan size ne? ben bu paylaşımı sanatla ilgili olan kişiler yararlansın diye yazdım... Kaldı ki ben başvurumu yaptım ve 2 yıl daha indirim hakkımı aldım, resmi yazım sgk dan gelince burda yalan yanlış bombalayanlara özel olarak paylaşacağım....

Buyrun;

Arınç

Bu haber Nisan ayında yayınlandı ve torba yasa ile yürürlüğe girdi...

Ha Bu arada Ali Tezel'in Linki de aşağıdadır....

AliTezel.com - 10 GNDEN AZ ALIAN SNEMA, TYATRO, SAHNE SANATILARI, FOLKLOR VE HALK SANATILARI, EDEBYATILAR, HAT, N, EBRU SANATILARI N SGORTALILIK

Arkadaş burada,başka yararlanabilecek kardeşlerim varsa haberdar olsun ve yararlansınlar diye güzel bir paylaşımda bulunmuş.
''Benden gerisi yalan'' dememiş,bencilce davranmamış,işine yarayacak diğer kardeşlerim de istifade etsin diye düşünmüş.
Peki nedir bu egoistce yorumlar?
Benim işime yaramıyorsa tu kaka düşüncesi,kardeşlikle,dostlukla,dahası insanlıkla ne derece bağdaşır?
Yok öyle bişey diyeni bırakın,olmasın da zaten diyen mantığa pes diyorum !!!

Arkadaşda suç yok.
Böyle ayrımcılık yapan siyasilerde suç. Nerde anayasanın eşitlik ilkesi?
Sanatcıya kıyak, vekile kıyak, sıradan vatandaş olmak suç.
Ben mecburmuyum senin kirli çarkının bir dişlisi olmaya sayın kanun yapan yetkililer?

Ayrıca bi müslüman yönetici idareci çıksın bana Allah aşkına açıklasın.
Gazi ile sıradan vatandaşın tedavisini nasıl ayrı yaparsın?
Benim bacağımıda Allah yarattı. Gazinin kinide.
E peki bu nasıl bir bölücü zihniyettir?

He bu arada gelişmiş ülkelerde vekiller de aynı bizim gibi emekli oluyorlar.

Balık baştan kokmuş. Bu çark dönsün. Dönsün bakalım bi gün sizde sıkışırsanız o çarkların arasına görücem sizi.
Nasıl inim inim inliyorsunuz. Yardımınıza kim yetişiyor... Hadi bakalım göreceğiz...

Arkadaşım güzel paylaşım. Bilgilendirme için teşekkürler.

kardeşim çok güzel bir haber bu sene konsvervatuvar düşünüyordum ben piyanodan

ama ygs den kaldık iyi mi :D

Kimler Sigortalı Sayılmayacaklardır?
1.)5510 sayılı Kanunun 4-1(a) kapsamında tam süreli çalışanlar,
2.)Uzun vadeli sigorta kollarına tabi olan sigortalılar, 4-1(b) ve 4-1(c) bentlerine tabi sigortalılar,
3.)İsteğe bağlı sigortalılar,
4.) 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesi kapsamındaki sigortalılar (Banka,Borsa,gibi Emekli Sandığına Tabi sigortalılar)
5.)SSK,Bağ-Kur,Emekli sandığı,Banka ve Borsa Sandıklarından sigortalılıklarından dolayı gelir veya aylık almakta olanlar, ek 6 ncı madde kapsamında sigortalı sayılmayacaklardır.

merhaba,
Sanatcının erken emekli olması hakkında resmi hiç bir şeye ulaşamadım.. Böyle bir şey var mı yokmu?

Üst Alt