Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sandalye kullanan hizmetli seçmemeli, işitme engelli santral seçmemeli.

ne yaani kuralda yazıo durumun o görevi yaapmaya müsait değilse ataman olsa bile iptal yazıo

şimdi sana birşey derdim ama neyse özelini de kapatmışsın. son sözü modlara bırakıyorum bu gereksiz başlığı kapatın adamın ne dediği bile belli değil herkes kafasına göre insanları yanlış yönlendiriyor.

adam olsan anlarsın ama nerdeeeeeeeee

yazılır mı?

yirizma; Kimsenin kimseyi yanlış yönlendirdiği filan yok, arkadaş çok da doğru konuşmuş, kılavuzu okusaydın görürdün:

"Yüksek puan almak atama için yeterli değildir, kişi eğer nitelikleri uymayan, veya elindeki belgeleri ibraz edemeyeceği bir yeri seçmişse: "ATAMASI İPTAL EDİLİR VE 2 SENE BOYUNCA HİÇ BİR YERLEŞTİRMEYE KATILAMAZ".

İlk önce kılavuzu oku, ondan sonra yanlış de, asıl yanlışı şu anda sen yapıyorsun...

allah razı olsun be ni. anladın baltazar

herkese dedim anlamıo, beni beyinsiz yerine koydular özeli açsam ne anam kalır ne bacım paso söwerler

BALTAZAR_79;

yazdıklarında bir sıkıntı yok ama adam diyor ki "durumun müsait değilse bu yere falan başvuramazsın". yani sen sağırsın santral bölümüne başvuramazsın demek istiyor.

şimdi şöyle düşün ben santral bölümüne başvurup aynı zamanda bu alan için gerekli olan belgeleri sağlarsam yinede atamam iptal mi edilecek. hayır. eğer santral bölümündeki görevi yapamazsan başka bir görev vermek zorundalar. o kadar.

adam hala benle uğraşıo tamamm gttiğpin yere bde slm söyle

YiRiZMa;

ÖMMS Kılavuzu 4. Sayfa- 8. Madde:
KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER :

1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
2) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,
3) Kadro için özel şart olarak istenilen belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
4) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı,
5) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.

Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir.

5. maddeyi okursan; atandığın kurumun personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartlara da uygun olman gerekiyor yazıyor.

Senin verdiğin örnekten yola çıkarsak, adam hiç duymuyor ve santral memurluğunu seçti, ama istedikleri belgelere sahip, peki şimdi o 5 kişilik komisyon derse ki; santral memurluğu için kulaklarının duyması gerekiyor, istenilen niteliğe sahip değilsin, atamanı iptal ediyorum, nasıl bir hak iddia edebilecek bu arkadaş. Ama belli bir yüzde duyuyordur konuşulanları o zaman sıkıntı yok zaten, eğer hiç duymuyorsa sıkıntı çıkabilir.

Eğer bu durumda arkadaşlar varsa; benim yazdıklarıma da itibar etmesinler, hangi kurumu seçtilerse açsınlar insan kaynaklarına durumlarını anlatsınlar, ondan sonra tercihlerini yapsınlar. Komisyonun böyle bir hakkı var, kullanır kullanmaz orasını ben bilemem, hiç kimse bilemez, sadece seçtiğiniz kurum bilir, onu da arayıp öğrenebilirsiniz. Kesin olarak ataması yapılmaz ya da yapılır demek, farazi konuşmak olur ki, hayatınızı ilgilendiren bir konuda farazi bir fikirle hareket etmek ne derece doğru olur, orasına siz karar verin.

Saygılar....

tuttum seni baltazar demek istediğim buydu nokta

Adam (eygaylı) haklı millet dağılın

başkasının hakkınada girmeyin

uyarmak hataymış anladım ki. doğrunun yeri yok bu memleette

cemaatçi geçinen bir kesim sesiniz çıkmıo bu tresmen kul hakkı engellinin hakkınıengelli yerse artık ben uyarrdım arkada

benimde yirizmaya bişey diyesim geldi nedense ama demicem.... anlayan anlar....

hizmetli karosuna tercih ettin ama diyelimki gözün görmüyor nasıl oalcak hizmetli demek hademe demek dolayısıyla adam alırmı yok diyor başka iş vermek zorunda :D ya adamlara bu azım seç uyuyora uymuyorsa adam başka yere eleman aızm olsa onuda koyarlar klavuza... hiç bi zorunlulukları yok adamlar saman altından su götürüyolar 7 bin küsür kişi alınacak deniliyor 3000 kişi alınmayacak hepsi şişirme kadro... istenilen sertifikalara gelince hepsini topta parayla satın alabilirim... bunu devlet bilmiyormu akşam liselerinde diploma dağıtılıyor... işine geldiği yerde susuyor işine gelmediği yerde susturuyor..... ben gece körlüğü sahibiyim gece görmem ben iptal olurum ben bile hizmetli kadrosunu seçerken 50 kere düşündüm kabul ederlermi diye...

Benianlayan nadirde olsavarlığınııbilme gü,zel

eygaylı haklısın dedik ya ne istiyon daha madalyamı takayım eyv doğro söylüyosun eğer birisi yapamayacağı bi işi gidemeyeceği bi ili yazarsa başkasının hakkına girmiş olur boşuna o kadrolar boş kalır

meb yetkili biriyle görüştüm rapora göre yerleştirme yapıyoruz dedi

kimse kimseye yapamayacağı işi yaptıramaz. komisyon sadece niteliklere bakar diploma mezuniyet falan gerekli sartları taşıyan her engelli her kontejyana tercih yapabilir adı üzerinde ömss senin engelin ağır seni almıyoruz diyemez.

serkan005;haklısın valla çünkü nitelikte herhangi lise mezunu olmak yeterli yazıyor sonuçta bizde lise mezunuyuz

sayın baltazlar bu 5. maddeyi kurum işine gelirse uyglar işine gelmez ise uygulamaz.
biz hangi kurumun santral memuru hangi kurumun ayak işleri vereceğini nerden bileceğiz.
duyma engelli kardeşimizi kurum işine gelmez ise santral memuru olamazsın der çıkar
ama duyma engeli varsa sen santral işlerini yapamzsın senin şu işe verelim der.
yani kendi içimizde değilde gideceğimiz kurum içinde bu konuyu halldeceğiz.
anyalacağınız kervan yolda düzülür demişler.
herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah..

Üst Alt