YiRiZMa;
ÖMMS Kılavuzu 4. Sayfa- 8. Madde:
KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER :
1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
2) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,
3) Kadro için özel şart olarak istenilen belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
4) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı,
5) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.
Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir.
5. maddeyi okursan; atandığın kurumun personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartlara da uygun olman gerekiyor yazıyor.
Senin verdiğin örnekten yola çıkarsak, adam hiç duymuyor ve santral memurluğunu seçti, ama istedikleri belgelere sahip, peki şimdi o 5 kişilik komisyon derse ki; santral memurluğu için kulaklarının duyması gerekiyor, istenilen niteliğe sahip değilsin, atamanı iptal ediyorum, nasıl bir hak iddia edebilecek bu arkadaş. Ama belli bir yüzde duyuyordur konuşulanları o zaman sıkıntı yok zaten, eğer hiç duymuyorsa sıkıntı çıkabilir.
Eğer bu durumda arkadaşlar varsa; benim yazdıklarıma da itibar etmesinler, hangi kurumu seçtilerse açsınlar insan kaynaklarına durumlarını anlatsınlar, ondan sonra tercihlerini yapsınlar. Komisyonun böyle bir hakkı var, kullanır kullanmaz orasını ben bilemem, hiç kimse bilemez, sadece seçtiğiniz kurum bilir, onu da arayıp öğrenebilirsiniz. Kesin olarak ataması yapılmaz ya da yapılır demek, farazi konuşmak olur ki, hayatınızı ilgilendiren bir konuda farazi bir fikirle hareket etmek ne derece doğru olur, orasına siz karar verin.
Saygılar....