Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sandalyenizle ilgili aldığınız en ilginç soru nedir?

mac72

Emektar Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
48
Ben bugüne kadar akülü sandalyemle ilgili epeyce bi soruya maruz kaldım biçoğunu da cevaplamaya çalıştım(nasıl aldım, nereye başvurmak geekiyo,bu sandalye neyle hareket ediyo, aküler kaçgün idare ediyo vs..) ama bugüne kadar aldığım en ilginç soru bi amcadan geldi soru aynen şöyleydi;
- Bunun beygir gücü kaç oğlum?...:):)
Tabi amcayı tebrik ettikten sonra epeyce gülmüştüm..:):)

Hahahaha beygir değilde ormanda 10 aslan gücündedir deseydin.

Banada benzer sorular çok soruluyor. aynı sorulara aynı cevapları vermek bir süre sonra işkence halini alıyor.:)

akülüm yok ama manuel sandalyem söz konusu oldugunda gördüğünüz gibi tek beygir diyorum :):):)

Gerçekten komik arkadaşım...
İlginç bir soru sormuş..
Demekki merak etmiş.:)

Evet sorular bi zaman sonra sıkmaya başlıyor .Benimde cevaplar değişiyo ;
-niye satınmı alacan?
Bu neyle yürüyo diyenlere;
-iman gücüyle..
Bunu nasıl aldın diyenlere de ilk soru;
-sizindemi hastanız var?
cevap evet se düzgünce bi cevap yok öylesine sordum olursa cevap;
-satayım sandalyeyi size..:)

En güzeli de soru ya göre cevap vermektir..

Sorunuza tam bir cevap olmasa da konuya paralel olaraktan ben de sandalye ile ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum...:)

Kazadan sonraki ilk yılımdı,Ankarada'ydım o zamanlar,hastaneye kontrole gitmiştik.Annemle ben bekleme salonunda beklerken hamile ve sancı çeken bir bayanla annesi yanımıza doğru geldiler,hamile bayan sancılar içinde kıvranıyordu ve ayakta duracak hali yoktu ben de kendi üzüntümü de bırakmış sandalyemde oturduğum yerden üzülerek onu izliyordum,o sırada
bu hamile bayanın annesi yanımıza doğru yaklaştı,annemle bana bağırmaya başladı,ilk etapta şaşırdık anlayamadık,sonradan anladığım kadarıyla meğer bana kalk ordan kızım otursun sen gayet sağlıklısın hiç birşeyin yok diyomuş..:D sandalyemi de hastanenin sandalyesi sanıyormuş!...:D
Sonrasında annem durumu anlattı,tabi annem çok tepki göstermişti,:D
o zamanlar ben de engelliliğimi kabullenememenin acısıyla da çok üzülmüş çok kızmıştım,ama aklıma geldikçe artık gülümsemeyle hatırlıyorum bu anımı...:)

Çalıştığım için sürekli kalabalık içinde bulunduğum için, işime ve hatta her yere akülü sandalyemle tek başıma gittiğim için ben böyle durumlarla ve sandalyemle ilgili sorularla ve yadırgandığım tutumlarla çok karşılaşıyorum,ama sadece gülümsüyorum artık...:)

yha uç tekerlı akulumu yenı kullanıyodum bı gun dogulu bı amca yanıma yanaştı ve soruyu patlattı yeğenim bu mazotlimidir tuplümıdır :)

abdrim;
hahahaha buna öldüm gülmekten..:D :D :D

cevabım guzeldi dayıya uçak yakıtı kullanıyo dedim

Arkadaşlar Yazan elleriniz dert göremesin hepsine çok güldüm.
Bana yolda giderken birisi sormustu bu neyle çalışıyor diye bende su'yla çalışıyor demiştim Bayandı kendileri cevabı elınca elindeki su dolu şişeyi verdi bitince doldurursun dedi :)

Bu kadar çok arkadaşımızın üye olmasına ragmen sonuçların bu kadar az olması diger arkadaşlarımızdanda yorum bekliyoruz belki ilerde kitap olur.

yaaaaa mac abi süpersin yaaaa, nerden aklına geldi bu konuyu açmak,,,
cevaplara çok güldüm valla yaaa,,
hepinizden allah razı olsun şu akşam saatinde beni güldürdünüz yaaa allahda hepinizi ömür boyu güldürsüüünn valaa

aklımada ki bir kaçınıda ben anlataam...

- bunun aküsü kaç gün gidiyor yigeniiim (kimseye anlatamadım ağırlığa ve uzaklığa ve eğime göre değiştiğini, baba hepsi taksi sanıyor bunu,, kaç yılda bir şarj ediyon diyen oluyor yaa :) )

- kaça aldın bunuuu (2.500 civarı diyomm, babalar 2 daha koy taksi al diyor yaa, nerden bilsinler taksi cafeye lokantaya giremez)

- haaç yapıyor buuu :)

- nerden aldın

- ev elektriği ile mi şarj oluyorr ( yokkkkk hergün akücüye götürüyoook demek geliyor içimden :) )

- en sık sorulanı ise ön lastik havalımı (yaaa arkadaşııııım havalıysa, indiğinde gelip şişirecekmiiiin sananeee yaaaa)

:)

bende dedıklerınızın hemen hemen hepsini yaşadım ama benimki daha bir ilginç birgün arkadaslarla bir yerde sohbet ediyoruz 35 40 yaşlarında bir abi uzaktan baktı önce tam gidecekken birden gerı dönüp yanıma geldi dediki uyy uşağum buni çim yapti babanmi dedi bende yok abi satın aldık deli gavur yapmış işte dedim neyse incelemeye başladı arabayı bu karadenizli abimiz bende bu ne yapmaya calışıyo diye düşünmeye kkoyuldum ama birtürlü bulamadım meyer bu abimiz oto tamircisiymiş aceba bende bu arabada yapa bilirmiyim diye bakarmış sonra söyledi bende dedim ki abi yaparsan eyer elektirikli olmasın gazlı olsun elektirik parası canımıza okuyo dedım eyer gazlı olursa paran olmasada alırsın bir kilo kuru fasülye birde soğan kırdınmı ooooooo en az 1000 kilo metre gider araba tabi fasülyenin kaliteside önemli tabi kursunsuz tavsiye ederim arkadaslar neyse cok uzattım yorumlarınızı merakla beklıyorum byyyyyy

yok kardesım ne laf koyması adamın sorma amcı bence bize yardımcı olma isteyıydi bunu hissetım ben sadece espiri yaptım kimseyi aşşalamamak hor görmemek gerek bunu unutma olurmu kendine iyi davran olurmu kardesım..byyyyyyyy:eek:

güzel cevaplar mac... dur bunları unutmayayım ben de :)

konuyu açana tşk gülümsettinz benide :) allah yardımcımız olsun her daim

Bana gelen en bunaltıcı sorulardan biri 20-25 yaşlarında bir genç tarafından soruldu.
Parktaydım ilerde başka bir bankta oturan bir grup genç vardı.
Yakmıştım sıgaramı güzel güzel içiyordum.
Gençlerden biri bayağı beni süzdükten sonra yanıma yanaştı akülü arabam hakkında sorular sormaya başladı.
Kaça aldın ?
- Ben para vermedim kızılaya başvurduk verdiler.
Akü ile mi çalışıyor bu abi ?
-Evet arkada kutuda aküsü var ordan güç alıyor.
Arka tekerlerin yanında ki motorları göstererek bunlar ne nitro mu ? :D
-Yok onlar tekerlerin motorları, onlar çeviriyor tekerleri.
Ne kadar yol gidiyor ?
-Full akü ile 20-24 km gider.

Epey konuştuk nerdeyse kanka olduk çocukla, elini omuzuma koydu bir yandan da başını kaşıyarak bana gına getiren soruyu sordu :D

Abi bu aküler yolda giderken biterse ne yapıyorsun ?
-Ne yapacam inip arkadan itip, vurduruyorum dedim :D

Oda bende epey güldük.
Sonra geçti arkadaşlarının yanına 1 dakika sonra parkta bir kahkaha tufanı koptu, gidip anlattı herhal :D

Güzeldi akın ama bu veletler seni kafaya almışlar gibi geldi az..:D

mac72
Bana da öyle geldiydi zaten o yüzden olay mahalini patinaj çekerek terk ettim :D

pasaman;
Sağolasın abim :) epey bunaltınca çıkıverdi işte yoksa gayet masum duruyordu çocuk :D

sendemı patı çekıyon kapri

yha bıde lastıkler aşındı kayıyo ooo patı çekıyo dıyolar delırıyom vallaa

Merhaba arkadaşlar! Ben yeni üyenizim. Sohbetiniz çok güzel, aranıza katılmaktan mutluluk duydum.

hastanenin kapı onunde artist artist bacak bacak ustune atmısım elimde sigaram cayım pineklerken gelen soru..

-pardon, bi 5 dakika sandalyenizi odunc alabilirmiyim?hastamı arabaya kadar goturup getiririm sandalyeyi size..

-hayır.. (devam edicem ama fırsat bulamıyorum)

-nasıl arkadasım ya tapulu malınmı?? bi 5 dk kullanıp getircez sandalyeyi işte!! vs vs. aga beni fırcalamaya baslar..

-biraderim bak yanlıs anladın!! keske imkan olsada kalkıp sandfalyeyi sana verebilsem senin olsun, ama ben felçliyim, kalıcı olarak kullanıyorum bu sandalyeyi hastanenin değil benim kendi sandalyem bu vs vs..

-ya pardon!! cok ozur dilerim,valla dusunemedim kusra bakmayın vs vs

derken gelsin beleş cay kahve ikramları :D:D:D

ömürhan10;

adam şoke olmuştur :):):)

celik;

sen ne dıyon hemde hödd deyip dondu kaldı :D:D:D

lazzzzz aklı baba cok zekileryaaaaaa ondan :eek:

benim de sandalyeme bakıp :
- hiç mi yürüyemiyorsun, kalkamıyorsun?
sorusu çileden çıkarıyor dayanamayıp artık, hoşuma gidiyor oturmak diyorum bazen.. :)

arkadaşlar benim de başıma çok geliyor böyle sorular ama en ilginci gittiğim bir rahabilitasyon merkezinde başıma geldi
dernekten bir arkadaşımla rapor almak için hastaneye gittik;medikal malzeme satan bir firma görevlisi yanımıza yaklaşıp
pardon bişiy sorcam bu arabaya tanıtım amaçlı mı biniyosunuz '' diye sordu :D tabii ben şok oldum :eek:

bir diğeri de bundan yaklaşık 1 ay önce başıma geldi akülü sandalyemle dolaşmaya çıkmıştım ki lastiğimin patladığını farkettim neyse saolsunsular bir kaç kişi yardım etti hava bastılar falan derken baktım olcak gibi değil bi lastikçiye gitmek şart ben lastikçinin yolunu tutmuş gidiyorum gelen geçen bu araba seni oraya getirmez diyip duruyo tam o sırada yaşlı bi amca yanıma yanaşıp '' sonunda indimi lastik , ben onun patladığını göreli çok oldu'' demez mi diyecek hiç bir söz bulamadım sana amca kusura bakma :p

Üst Alt