Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanirim hayatimda bazi seyler degismek uzere

ahmet_y

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba

Sadece yazmak istiyorum cunku kimseye anlatamam. 5 yillik bir evliligim var. Evlenmeden once de 4 yillik bir beraberligimiz var. Oncesinde kendisini okuldan da taniyordum. Neredeyse 15 yillik bir gecmisimiz var. Zor alisan bir insanim. Aliskanliklarimi birakamayan ve hatta hic birakamayan bir kisiligim var. Mutlu ve sevgi olan bir evliligimiz var. 3 yasinda bir oglumuz ve ikiz kizlarimiz var. Bir evimiz ve bir de arabimiz var. Biraz borclarimiz var ama odenmeyecek degil. Esim de calisiyor zaten.

Kavgalarimiz hep oldu. Hatta kendisini aldattigimi bile dusundu. O zamanlar buyuk sorunlar yasamistik. En kucuk kavgamizda bile bosanmak istedigini dile getiriyordu. Her defasinda da ben susup sinirinin gecmesini bekledim. Bazen sinirle cok asagilici sozler de etti ama hep yuttum. Kavgalarimizin hepsini bana yukledi. O kadar kucuk seyleri sorun edip buyutuyordu ki hayal gucune inanamiyordum.

Aslinda yazacak o kadar cok sey var ki.

Bugun yine kavga ettik. Yine asagiladi. Nedeni? Kendisinin sevmedigi bir akrabam var. 10dakikalik bir isim vardi. Gec kalma dedi. Fazla kaldim orda. 2 saat kadar. Geldigim de yine ayni seyler.

Kendisinin istemedigi seyleri yapmamak icin elimden gelenin fazlasini yapiyorum. Icki icme dedi, evlendikten sonra hic icmedim. Sigarayi birak dedi, onu yapamadim. Bazi arkadaslarimla gorusme dedi, arkadasligimi bitirdim. Bu akrabamla gorusme dedi, gorusmek zorunda kaldim iki kez.

Bilmiyorum ne yapacagimi. Inanin bilmiyorum. Her defasinda ayrilalim diyor.

Kimseye anlatamam derken onu irdelemek lazım.

ikincisi evlilik karşılıklı fedakarlık tır tek taraflı taviz değildir eğer böyle olursa ki anlattığın kadarıyla böyle Daha çoğunu isteyecektir..

aşağılamadan kasıt nedir...yani ne diye sizi kırıyor..kelime olarak...özel değilse sorabilirmiyim...sürekli bir pişmanlığı mı var sizle evlendiği için...

Pisman oldugunu soyluyor.

Adam degilmisin, serefsizsin gibi.

Elimden geleni yapmaya calisiyorum. Her gecen gun daha kucuk bir sorunu buyutup onume koyuyor.

Anlatamam dedigim, cevremde bunlari paylasip rahatlayabilecegim bir arkadasim yok.

insanın eşinden böyle şeyler duyması çok rencide edici...yorum yapamıyorum yani...ne diyeceğimi bilemedim..hayat senin hayatın deyip çekiliyorum...

ahmet abi,ben evli degilim ama sen eşine çok taviz vermişsin.bu derece agır hakaretlere nasıl katlanıyorsunuz anlayabilmiş degilim,bir bayan eşine bu derece agır hakaretler edemezz,bu şekilde evliliginiz nasıl yürür bilemiyorum.yuva yıkmak tabiki hoş bişey degil ama sana bu evlilikten hayır gelmez,bence yavaş yavaş kendine bir yol çiz,birgün düzelir diye beklersen zamanla çok daha kötü duruma düşebilirsin,gerçekten üzüldüm,diyecek başkada bişey bulamıyorum,allah yardımcınız olsun...

unutmadan ekleyim,bayan içinde,erkek içinde evlilikte bu derece agır hakaretler hiç hoş degil...

arkadaş burada anlamamız gereken şey eşin bunları yaparken sen karşılığında ne yapıyorsun?

ASLİ-ELZA;

adamı siteden kaçırdınız vallahi bravo akıl vermekden ziyade çözüm üretmeyi denemelisiniz.

Bence hiçbir bayan senelerdir tanıdıktan sonra, evlenme kararı alıp da bir de 3 çocuktan sonra ayrılmayı istemez... 15 yıl dile kolay..
Kadınlar bazı konularda hislerine güvenirler.
Akrabalık derecenizi, geçmişinizi bilmeden ne kadar yorum yapabiliriz? Size güveniyordur karşınızdakine güvenmiyordur belki.:)
Siz mesafenizi korumaya devam edin o kişiye karşı. Siniri geçince anlar hatasını eşiniz umarım.
Çocuk-ev-iş-eş hepsini bir arada idare etmek bir bayan için çok yorucu olmalı. Bunun etkisi de vardır eminim.

Bilmiyorum ne yapacagimi. Inanin bilmiyorum. Her defasinda ayrilalim diyor.

Sanki bu biraz otomatiğe bağlanmış gibi... Sizi bu şekilde kontrol etmeye başlamış...

Bu kez "peki, madem istiyorsun ayrılalım" demeyi deneyebilirsiniz. Belki de geri adım atacaktır.

Kadınlar maymuna benzer bir dalı tutmadan diğer dalı bırakmazlarmış ...(derler)
Diyeceğim o ki kadın her daim hayatında değişiklik ve heycan ister,sevilip -sevmek ister ,özgür olmak ister,eşi dediklerini yapsın ama bazende yumruğunu masaya vursun ister(belki bizlerin sorunu bu kıyamadığımız için kaybediyoruz),gezmek-dolaşmak ister yani isterde ister ama kimsede bana 15 yıllık evlilik ve 3 çocuğuyla boşanmak istemez demesin...
Kadın gözü döndümü herşeyi yapar .Bazen boş bulundum başkasından etkilendim der ya tamda o işte...
Eğer bir evde incir çekirdeğini doldurmayacak sebebten kavgalar başlamışsa bil ki kadın veya erkek biri vardır.
Kusura bakma kardeş hayat tecrübem fazla... Pm den ulaş bana yapacaklarını anlatırım
Belkide bişey yoktur ben yanılıyorumdur...

Korkutmayın adamı,düzelecektir emin ol ondan gerekçelerini sor.Yani senin hayatındaki bu kişi ya da kişilerle neden görüşmeni istemediğini öğren.Geçerli bir sebepse yollarını ayır o kişilerle yok değilse bunu ona izah et.Bir kere arkadaşlarınla görüşmeyeceksin diyip eğer sizde bunu direkt kabul etmişseniz buradan kendine pay biçmiş olabilir.E malum ipi eline alma meselesi.Ben yapı gereği tartışma olabileceğini ama o tartışmanın ses tonunun yükselip seviyenin düştüğü ortamları hiç sevmeyen birisiyim.Her ailede ufak tartışmalar çıkabilir ama bu insanın şeref ve haysiyetine laf söyleme lüksünü vermiyor,vermemeli de.Durumu toparlayın sonuçta ortada çocuklar var.Eğer geçerli bir sebebi varsa o kişiyle yollarınızı ayırın yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bir anne ortada çocukları varken sizin akrabanızla durduk yere görüşmemenizi istemez.

Polat Bey Bu sonuca nereden vardınız acaba?

Hayat tecrübesi diyelim.Bazen yaşaya yaşaya ,bazen duya duya.Derdi olan bana anlatır.Bende kimseye anlatmam.Ama çözümümüde sunarım
Geçen ki olayı söyleyim ben işyerindeki abi bir byanla tanıştı bayan 47 sinde 2 oğlu bir kızı var en büyüğü lise 1 de .Bu bayan abiyle bayadır samimi yani anla işte.
Geçen haftaarıyor küçükler yanımda eşi onları gezdirmiyormuş beraber gezelim diye
kocasıda kahvedeymiş
Abi piyasa çok kötü harbiden kötü
önemli olanı söyleyim ben sana evde ne kadar kavga gürültü olursa olsun eve gidince eşine sarıl,o anlatırken televizyona malgibi bakma,anlattıkları önemsizde olsa değer ver,arkadaşlığı heycanı dışarda aramasın.Arkadaşlarına 1 saat ayırıyorsan eşine 10 saat ayır.
3 çocukmu var bazen bırak akrabalara çocukları yenisevgili gibi dolaş eşinle
değer verki değer bulasın

Evlilik çok garip..
Karşı tarafın istekleri daha da garip..
Özellikle, örneğin eşim kendi istediği şeyleri kendisinin yapmamasından ötürü verem oluyorum..
Her şeyi söyler de söyler kendisi çok biliyormuş, edep sahibiymiş gibi!
Ama kendisine gelince daha beterini yapar yada "bunları yapma" dediği şeyleri kendisi daha fazla yapıyordur.
Uyarırım her seferinde bu sefer cevabı "ben yapıyorum diye mi yapıyorsun?" olur.
Soru sormalarıma gelemez tahammülü yok ben kadınımya daha bilgisiz olmalıyım sanırım! İşine karışmamı istemez.
Konuşurken birgün "sözlükten bakıp mı konuşuyorsun" dedi yahu!

Şaka gibi yani 2002 yılından beri tanıyorum 1 buçuk yıldır evliyiz ve henüz çözemedim.
Çok değişik bir karaktere sahip.
O da kavgalarında hep benim onu sevmediğimi,istemediğimi bu evliliğin benim hoşnutsuzluğumla nasıl devam edeceğini
Evimi sevmem gerektiğini mutlu olmam gerektiğini söyler..

Halbuki benden çok neşeli biri yoktur.
Kendisi bin kat asık suratlı
Yani söyledikleri tavırlarıyla vs. alakasız.

Kısaca işte bu gibi durumlar her evlilikte var.
Belki kendisini çok kasıyordur. (her konuda)

Harbiden aldattığınıza dair içinde kuşkusu varsa bu kuşkuyu gidermeye çalışabilirsiniz.
Akrabanızla görüşmeme konusunda bir şey diyemem.
Arkadaşlar öyle bir şey söyleyemez demiş ama bence söyler!

Eğer karşımdakinden eşime karşı herhangi bir şey hissetmişsem söylerim!
Huzurumu bozacaksa mümkünse görüşmesin!
Belki yaşantısı kötüdür, belki eşimi içkiye kumara vs yönlendiriyordur niye görüşme demeyeyim ki ?
Erkekler eşlerine bu erkekle görüşme dediğinde normal oluyor da biz mi bununla görüşme diyemeyeceğiz?

Evlilik hayat arkadaşlığı.. Ve bunu sonuna kadar götürmek istiyorsan malesef bir çok şeyden ödün vermek zorundasın.
Eğer görüşme diyorsam ve mantıklı bir gerekçem varsa görüşmeyecek.
Senin eşin benim yani o değil. Benim için mümkünse görüşme..

Falan filan işte.. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer..

Merhaba,
bu olay o kadar acı ve zorki bu durumda tek taraflı oluyor sevgi saygı iki taralı olması gerekir.bence zaman cözülürmü bilmem ama yada için sevgi bunları aşarmı bilmem.sonu yok gibi duruyo allah yardımcın olsunnn:)

E sana da sorayım Gül'cüüüm ben çok merak ettim. 10 yıldır tanıyamadın mı, evlendikten sonra nasıl bir mucize olmasını bekledin?
Evlenmeden önce hiç mi kavga etmediniz, hiç ayrılalım mı demez miydi? 'Diyordu' diyosan o zaman 'evlendikten sonra da boşanalım der bu adam' demedin mi?
(Dese hiç bitmezmiydi bu zamana kadar, demese de 1,5 yılda ne oldu yani...)
Çünkü bir erkeğin 'evimi sevmemi söylüyor' dediğini iddia ediyorsun, bir bayan için alışılmış bir cümle olmasa gerek.
Evlenince mi büyüsü bozuluyor ?
Aklımda deli sorular :D

İyi cesaret yahu... :)

Yahu siz zaten ipleri vermişsin, şunu istedi yaptım, şunu istedi verdim ... Çocuğun her istediğini yaparsanız bir gün gelir yapmazsanız size ummadığınız şekilde bir şeyler yaşatır. Bakın çocuk bile ! Onun içindir ki babasınız ve bir kadının sahibisiniz . Sıkı olmanız şarttır . Hayatta erkek ve kadınlar her zaman farklı düşünürler , bu doğanın kanunudur. Onun için sizin biraz ağır ağabey olmanızı bekler hayat. Evlilikte bir kadın çok ileriye çıkarsa o evlilik veya diğer kişilerle ilişkileriniz sekteye uğrar. Masaya vurma vaktiniz gelmiş ve geçiyor . Çocuklarınız için...

Hahaha :)

Kıskanıyor ailemle olduğumda daha gülüyormuşum mutluymuşum.
E İstanbuldayım ailem Tokatta geldiklerinde daha mutlu olmam normal değil mi?
Evde kös kös otururkenle dışarı çıkıp bir şeyler yaptığımızda daha mutlu olmam normal değil mi?
Evde temizlik yapıyorken yoruldum vs. gibi dert yakınmam normal değil mi?
Ne yapacağım evde hiç surat asmadan oturacak mıyım?

10 yıldır sevgili değildik canım tanıştık direk evlilik istedi okuyacağımı söyledim vs kabul etmedim.
O Bodrumda ben Tokattaydım zaten arada konuşurduk.
Sonra benim ameliyatlarım çıktı uzuunn bi dönem hiç konuşmadık ve ben işitmemi kaybettim zaten.
Bu süre zarfında sürekli ailesini gönderdi vs.
Sonra benim de yaşım da geldi derken evliliği bir düşünelim dedik konuştuk anlaştık.
1 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık ama bu sürelerde sürekli yanımda değildi
İstanbul'a abisinin yanına taşınmıştı işi değişti vs.

Evet hiç kavga etmemiştik :)
Çok aşırı sinirli en ufak konuda olay yaratır örneğin pis derim bunu asla kaldıramaz
Pis neye denirmiş,iğrençmiş ona pislik demeyecekmişim yani bu kelimeyi kullanmayacağım!
O kadar pimpirikli biri.

Şimdi diyelim ki ödemelerimi soruyorum neyi ödemem gerekiyor vs. bu seferde çalışıyormuşum havaya girmiş oluyorum :)
Yani kızma sebepleri saçmalardan seçmeler.
Ve en fazla 1 gün sürer surat asması.
Ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi hatta daha güzel devam eder.
Siniri öyle kendi kendine cevap vermeyeceksin o kendince durulacak öyle bir insan.

Ama işte çok anlamsız :)
Nişanlıyken bu gibi tartışmalar olmuştu örneğin pislik dediğim için o dönemde kavga etmiştik
Ama bu benim için sorun değildi yani sevmeyebilir
Söylemem olur biter özen gösterdim ve artık kullanmıyorum da zaten.

Evimi sevmeme konusu tamamiyle saçma olduğu için hiç kaile almıyorum almadım.
2 kez söyledi biri ailem geldiğinde daha mutlu olduğumda.
Biri iş arkadaşlarımla birlikte doğum günü kutlamasında gördüğü fotolarda daha içten gülmüşüm..

Kıskançlıktan başka bir şey gibi görmediğim için kelimeyi o kadar da önemsemiyorum.

Çünkü evimi de eşimi de seviyorum.
Ailem geldiğinde tabi ki de daha mutlu olacağım annem bu!
Gönderirken de o kadar üzülüyorum.

Evlilik nedir bilir misiniz siz ''evlilik hayatın da birbirinizi destekleyebilmektir''
Evlilikte kavga o evliliğin tuzu biberidir.

Konuyu açan arkadaşa yardımcı olalım derim.
Kendi aramızda tartışmaya değil...

Ahmet_y Kardeş biraz daha yazmalısın; verdiğin bilgiler yeterli değil..
Taviz vermiş olabilirsin ama yinede yumuşak dil ile itiraz etme hakkında olmalı..

Damadın da hayırlısı diyelim o zaman :D

İlk konu için de söylemiştim, kadınların çalışıyor olması ve maddi açıdan ayaklarının üzerinde durması yeri geldikçe hem yoğunluğu/yorgunluğuna göre kendisini huzursuz yapıyor, hem de eşiyle olan iletişimi açısından kopukluk yaratıyor. Kıskançlık ve erkeğin gurur yapması ayrı bir olay zaten. :)

Tabi her ilişki, insanlar, kavgalar aynı olacak diye birşey yok. İlker abi'nin dediği gibi tuzu biberi olsa gerek bunlar.
Sevginiz ve saygınız hiç eksilmesin hep artsın inşş :)

Tekrar merhaba

Yardim etmeye calisan herkese tesekkur ederim.

Aslinda ilk mesajda belirtmedim ama amacim sadece pasylasmakti. Bu tarz sorunlarin esler arasinda cozulebilecekse kendilerinin cozebilecegini dusunuyorum.

Bu arada 15 yillik degil, 6 yillik evliyim.

Çözülür aslında; 6 ay yada 6 yıl olması farketmez. Zamanla monotonluk yarattığı için değişiklik gereklidir. Radikal değişiklik yapmak veya risk almak gereklidir. Ama sözsel değişiklik diyorum. Benim düşümcem budur. Sert dönüş değilde kararını kendin de alabilirsin. İtiraz hakkında var zaten. İtiraz etmeyı hayır demeyi de bilmelisin.

Merak ettim ;
Ahmet Y kardeş radikal karar almakta yada size yardımcı olmakta bir noktada başarabilir miyiz? Mesela bazı konulara hayır diyebilir misin? Örneğin içine sinmedi ise durumu nedeni izah edip sonra bu nedenle hayır diyebilir misin?

ne hikmetse evlilik konusunda anlatımda hep haklı olan erkek gerçekte haklı olan kadın oluyor bir erkekle yıllarca sevgili olmanız o nu tanıdığınız anlamına gelmez defalarca telefonda aşkım, bitanem sesini duymadan nefes bile alamıyorum lütfen kapatma daha çok konuşalım vs.. gibi bin bir takla atan adamların telefon kapandıktan sonra hay senin çenenin yayına türünde söylemlerine tanık oldum ve eminim içimizde ki erkek üyelerin hepside bu tür şeyleri duymuştur evlenince erkek maskeyi indiriyor o ince süslemeler sedef kakmalar kayboluyor özüne dönüyor ve bildiğiniz kütük oluyor dersenizki kadınlar değişmiyormu onlarda maske takmıyormu evet takıyorlar ama bizden çok önemli bir farkları var onların özü bahçe bahçeye iyi bakar emeğinizi esirgemezseniz size türlü türlü çiçekler açar, gölgesine sığınacağınız ağaçlar verir

Hayir dedigim veya kabul etmedigim durumlar da oldu. Boyle durumlarda kararimi degistirene kadar konusmadi. Sonunda cocuklar icin mecburen pes ettim.

O zaman başka önerim var; Evlilik ve Aile Damışimanlığına doğrusu psikologa gidip durumu anlatmak. dikkat çekerim psikiyatri değil.

Tedavi amaçlı demiyorum; Danışmanlık fikir sormak amaçlı olsun.
Birine derdini anlatmadığını veya anlatamadığını bahsetmişsiniz. Ki oraya gittiğinizde gördüğünüzde anlayacaksınız. Danışmanlık görevlisi yada psikolog bu konuda uzman olmalı. Oraya tek başınıza gidebilirsiiz. İlerleyen günlerde belki eşiniz ile gidebilirsiniz.

Buradan yeterlı yardımcı olabileceğimi sanmıyorum. ancak benden daha uzman arkadaşlarımız varsa onun yazısını da bekleyebiliriz.

Evlilik bitirmek yada evdeki kavgaya boyun eğmek çözüm değil. Çocukları bahane detmek de hiç çözüm değil. Aslında da bunlar sorun yada diğer deyişle problem değil. Problem şu; çözüme nasıl odaklanmak veya çözüme nasıl yaklaşmak gerektiğini bilememek. Bu kavram uzun süreç istiyor.

Ahmet-y kardeş bence sende sorun yok. siz uzun süreliğine birliktelik ve bundan sonra doğan evlilik süreçlerinde böyle bir sorun yaşanması doğal. Ama eşiniz veya sizin soruna yaklaşımınızı bilememek; Bence burada bir eksiklik var. Bir uzmandan bu desteği almanız daha doğru olacak kanaatindeyim.
Bir kaç danışman ile görüşmelisiniz bence.

farklı bir yerden bakayıyorum olaya..bir bayana ekonomik özgürlük verirsen tabiki bir takım sorunlar olur.

Kavga ve tartışma evliliğin tuzu, biberidir.
Çocuğunuz var ise, sizin aranızda ki bağları daha sıkı bağlar ve çözülmesine fırsat vermez..
Çocuk yok ise, hemen yapın bence çok güzel olur her şey sizin için :)

Yahu siz zaten ipleri vermişsin, şunu istedi yaptım, şunu istedi verdim ... Çocuğun her istediğini yaparsanız bir gün gelir yapmazsanız size ummadığınız şekilde bir şeyler yaşatır. Bakın çocuk bile ! Onun içindir ki babasınız ve bir kadının sahibisiniz . Sıkı olmanız şarttır . Hayatta erkek ve kadınlar her zaman farklı düşünürler , bu doğanın kanunudur. Onun için sizin biraz ağır ağabey olmanızı bekler hayat. Evlilikte bir kadın çok ileriye çıkarsa o evlilik veya diğer kişilerle ilişkileriniz sekteye uğrar. Masaya vurma vaktiniz gelmiş ve geçiyor . Çocuklarınız için...

Çok doğru yazmışsın. Bende baştan ipleri vermiştim ellerine, iyi niyetine güvenerek. Ama hiçte öyle olmadığını gördüm.
Kadın kısmına güvendinmi kesinlikle güveninin suistimal eder, kadınların doğasında olan şeyler. Her kadın böyle olmasa bile geneli böyledir.
Örneğin ben, tartışma yaşıyoruz, fikir ayrıcalığı yaşıyoruz ama ertesi gün bir şey olmamış gibi devam ediyoruz, çocuğumuz için :)
Artık ipleri eline almanın ve rolleri değişmenin zamanıdır bence..

bırakın şu ip meselesini macoyla kılıbık arasında en fazla 15 gün oynar biri anında söyleneni yapar diğeri en fazla 15 gün direnip yapar bir kadınla baş edebilen tek erkek kadının oğludur o da annesinin koşulsuz sevgisinden dolayı kadının fendi erkeği yendi diye bir deyim durup dururken ortaya çıkmadı

Ahmet'im arkadaşların dediği gibi yapma bence bu saatten sonra ipleri eline almak ne dersem o demek olayı koparır bence sen onu ilk evlendiği de yapacaktın bunun için geç kaldın artık. Sen aranızdaki soruna odaklan sadece ve alışkanlıkları değiştirmek zor olur bu saatten sonra.
yengenin gözünü baştan korkutacaktın kardeşim

Üst Alt