Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şant ile yaşamımı sürdürüyorum, gece nöbeti tutamaz raporu verirler mi?

vestel2014

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar.

Ben 18 aylıkken sık sık nöbet geçiriyormuşum. Bu durum 7 yaşına kadar devam etti. 7 yaşına geldiğim de sağ tarafıma olmak üzere kol ve bacakta geçici felç vurdu. Bunun üzerine direk Çapa Tıp Fakültesine gittik. Burada bizlere acilen ameliyat yapılıp şant takılması gerektiği söylendi. Ve ilk ameliyatı 2001 yılında oldum. 3 kere tekrarlanarak yapıldı.
O zaman takılan şant ayarlanabilir değildi. Bu şant beni 2010 yılına kadar problem olmadan götürdü. Fakat 2010 yılında sık baş ağrıları ilerleyen zamanlarda da denge bozukluğu yaptı. Bunun üzerine tekrardan şant değişimi yani ayarlanabilir şant takıldı. Aynı zamanda yine beyinden Chiari Malformasyonu ameliyatı da geçirdim. Aynı zamanda göz doktoru glokom teşhisi koydu. Şant çıkarılabilir değil bu arada.

Ve ben 03.01.2020 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman E.A.H' ne Danışma-Hasta Kabul-Kayıt görevlisi olarak atandım.
Şimdiye kadar hep gündüz 08:00-20:00 olarak çalışıyordum. Fakat yönetim şimdi iş kanununa göre işçi sürekli gece çalışamaz maddesine binaen gece de çalışmak isteyenler veya istemeyenler yada gündüz sabitte çalışmak isteyen ya da istemeyen veya sağlık sorunları ile gece nöbeti tutamayacak olanlar Dilekçe yazmaları gerekiyor dedi.

Sizce gece nöbeti tutamaz raporu verirler mi? Nasıl bir yol izlemem gerekli. Ve bana örnek dilekçe metni yazabilir misiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

vestel2014

Bu tür rahatsızlıklarda uyku düzeni çok önemlidir. Gece çalışmak uyku düzenini bozar. Bence hastanede uygun rapor verilecektir. Hele engelli statüsündeki personel sağlığını bozacak işlerde hiç bir şart altında çalıştırılamaz.

Bülent Bey benim engelli raporum yok fakat. Sağlık Kuruluna hiç girmedim. Ama bu rahatsızlıklarım var. Engelli kadrosundan alınmadım yani. Sizce olur mu? Ve bana örnek dilekçe yazabilir misiniz? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

Üst Alt