Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Santral memurluğu sertifikası nasıl alınıyor?

ENESASLI

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Santral memurluğu sertifikası nasıl alınıyor

Bilgim dahilinde Halk Eğitim Merkezleri'nden alınıyor fakat bu kursun açılması için belli bir sayı standartı olması gerekliymiş. Sallıyorum mesela on kişi. Yani Talep arz meselesi. Ama bu kursun süresi çok uzun yanlış hatırlamıyorsam,420 saat falandı. Atamalara yetişmez sanırsam. Ekstra olarak tahmin ettiğimde meslek liselerinin bazı bölümlerini bitirmekte yeterli sanırım. O bölümleri bilmiyorum fakat.

Santral memurluğu sertifikası yani Santralist Eğitimi Kursu Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan 120 saatlik bir kurstur. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanırlar.

Santralist Eğitim Kursuna Katılma Koşulları:

Okuma yazma bilmek ve Mesleği yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.

Sertifikayı Halk Eğitim Merkezlerinde açılan ücretsiz kurslar vasıtasıyla alabilirsiniz ancak arkadaşında belirttiği gibi yeterli sayı olmadığında kurs açılamıyor. Dilerseniz bekleyebilir ya da Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı özel kurumlar vasıtası ile de alabilirsiniz.

aslıhan ben ve birkaç arkadaş toplanıp sincan halk eğitimle görüştük 12 kişiyi tamamlarşak müdür bey yardımcı olacağını söyledi ama biz 5 kişide kaldık malesef eğer sincan yakınsan yada gelme imkanı varsa ve katılacak arkadaşların varsa müdürle tekrar görüşüp kurs açtırabiliriz

santral sertifikası işe yaramıyor 1 ci atamada 1 kişi aldı sadece sertifikayla bilecik aldı digerleri liseden bölüm mezunu olmak gerekli ortaögretim için söylüyorum o bir kişide 90 puanla kapandı

6 kişi eksiğimiz var eğer gelirsen gelecek arkadaşın felan varmı eksikleri tamamlayıp tekrar halk eğitimle itibata gece biliriz

paranoya yanlışın var. Yerleştirme tablosuna bakarsan 1 kişi değil tam sayıyı bilmiyorum ama 79 la ankara atanan vardı ben 83 açıkta kaldım :(

liseden bölüm mezunu istiyor liseden alanın olacak büro yönetimi ve sekreterlik mezunu falanolması lazım iyi bak nitelikler kısmına bendede var santral sertifikası işe yaramadı puanım 82 ortaögretim için söylüyorum

Arkadaşlar çok acil cevap istiyorum

şimdi alıcağımız sertifikalar ile tercih yapabiliyormuyuz sınav sonrası olduğu için kafama takıldı

2. Tercihlere yetişmesi zor gibi ama 3 tercihlere yetişir ama öncelik sayıyı tamamlayıp kurs açtırtmak

Üst Alt