Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sarılık kan değerlerinden belli olur mu?

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
762
Reaksiyonlar
797
Sarılık hastalığı kan değerlerinden belli olurmu sizce?
(BUGÜN KAN VERDİM DAHİLİYE İÇİN)
(ELİM YÜZÜM SAPSARI SARARDI ÇOKTANDIR)

Son düzenleme:
@OğuzHan112, TAMAM Abi.

VİTAMİN B12 : 160
FERRİTİN: 1.66
LDH: 117
DEMİR(SERUM) : 22
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ:483
MCHC: 30.0
MCV: 60.4
RDW-CV: 21.6
HGB: 4.2
RBC: 2.32
HCT: 14.0
MCH: 18.1

Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle olmaz Aydın.

Referans aralığı,çıkan sonuç.hepsini bir atman gerekiyor..ayrıca karaciğer test sonucların nerede? ALT AST GGT.

Ekran görüntüsü alıp resim olarak atabilirsin.

Yapamıyorsan istem yapan hekime mutlaka göster sonuçlarını.

@Sakar_Şakir_60,

Hgb 8 in altında görünüyor. Kan kaybı yaşıyor olabilirsin. Yada düzgün beslenmiyor olabilirsin.

Tamam mutlaka göster.
Buraya resim olarak atmak istersen önce Google hızlı resim yükle yaz,çıkan uygulamalardan birine resimi yükle oradan link alıp buraya yapıştır..bunu bilmem lazım Aydın 🙂

Referans değerini görmeyince bir şey söyleyemiyorum, bazı laboratuvarlarda referans değerleri değişebiliyor.

@Sakar_Şakir_60,

Bazı başlıklarda hemoroid ve kanamadan söz ettiğine denk gelmiştim, hemoroidal kanamaya bağlı anemi olabilir, hemoglobin referans değerini görmesem de 4.2 bayağı oldukça düşük,eğer doğru bir sonuç ise kan alman söz konusu olabilir.

Sararma dediğin kansızlıktan olabilir.

Sonuçları görsek söylerdim neyin var,sen ihmal etme yarın sonuçlarını göster mutlaka.

@Sakar_Şakir_60,

Aydın bana gönderdiğin sonuçlar sarılıkla (hepatit) hiç bir ilgisi yok, karaciğer değerlerin gayet güzel, herhangi bir hepatit virüsüyle enfekte falan değilsin.

Elin yüzün, cildim sararması ciddi anlamda kansızlığın var (anemi) kansızlığa bağlı bir durum, dolayısıyla Demir eksikliğin ciddi seviyelerde düşük.

Bütün referans dışı sonuçlar kansızlığı işaret ediyor, kan grubu zaten belirlenmiş.. Büyük ihtimal kan verecekler sana, hemoglobin çok düşük.

Sonuçlarını buraya yapıştırmayı uygun göremedim, yarın doktorunla görüş belli aralıklarla 2 ünite kan alman gerekiyor. @Sakar_Şakir_60,

Son düzenleme:
Tamam işte bu kanamaya bağlı ciddi anlamda kansızlık oluşmuş, buna bağlı tabii diğer değerlerde düşmüş.

ferritin hemoglobin çok düşmüş,iyi bir bünyen varmış,bir daha böyle ihmal etme anlaştık.

Yarın ilk işin en erken saatte hastaneye gidiyorsun sonuclarını gösteriyorsun.
İyi geceler.

@Sakar_Şakir_60,

Üst Alt