Ankara da intergen de 1.5 yıl önce yaptırdığımız ekson sekanslama ve sonrasında yaptırdığımız testler sonucunda, bir akşam intergen doktoru Serdar bey aradı ve yeni bir çalışma yaptıklarını ve teşhis koyduklarını, arızalı genin bulunduğunu akabinde raporumuzun değişeceğini söylediler.
Oğlum 19 yaşında 2 yıldır bu hastalığın farkındayız ve mücadele ediyoruz, merdiven dışında ve oturduğu yerden ( kalkarken illaki kolları kullanıyor) kalkmada zorluk dışında okuluna gidebilir, çok ağır olmayan yük taşıyabilir, yüzebilir vb. tüm aktivitelerini yapıyor.
Benzer hastalıları taşıyan canlara Acil şifalar dilerim Allah'tan, dertlerimizi paylaşalım azalsın mantığıyla yazıyorum,
İntergen doktoru Serdar Bey'in ifadeleri "" Bu LGMD tipi olan sarkoglikanopati, fizik tedaviye %100 cevap veren bir türdür ve çok yorulmadan fizik tedavi hareketlerine veya yüzmeye devam edin" aktif yaşayın, evlere kendinizi hapsetmetin,
Kaslarınızı kullanın az da olsa, çünkü insan beyni ihtiyacı olmadığını düşündüğü kası yok etmeye devam eder, eğer siz zayıf olan kaslarınızı kullanarak harekete devam ettikçe beyin o kası uyarmaya ve oraya yüklenmeye devam eder, bu zincirleme hareket sizin kasınızı mevcut haliyle korumaya sebep oluşturur. şeklinde ifade etti.
Benim oğlum, sizlerin kendileri veya yakınlarınız, aynı dertle mücadele ediyoruz. Allah hepimize şifa verir bir gün inanıyorum, asla kendinizi üzmeyin, göreceksiniz ilaç çıkacak inşallah, bu hastalığın tedavisi moral, moral moral, son faaliyetimiz: sonuç raporunu aldıktan ve doktorumuzu dinledikten sonra, Hacettep hastanesinin fizik tedavi bölümünden bir randevu aldım, fizik tedavi uzmanına raporlarımızı götürdüm, sonrasında oğlumu özellikle LGMD hastalrının ihtiyaç duyduğu orta kuşak kas gurubunu çalıştırmaya yönelik hareketler zincirini öğrettiler ( eğer durum daha da ileri ise orada bu hareketleri yaptırıyorlar ) , kas ölçümlerini yaptılar ve 3 ay sonrasında tekrar gelmemizi , bu hareketleri belirli aralıklara yapmamızı söylediler
eğer yeni bir şey olursa hayatımızda bilgilendirmek maksatlı yazacağım.