Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şaşılık miyop ve göz kayması nedeniyle askerlikten muaf olunur mu?

GonulDostu92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , 2 yaşından beri sağ gözümde kayma vardı,gözlük taktım iyileşme olmadı.Şuanki durumum ayna hariç gözlerim 7/24 kayıyor bazen ikisi birden kayıyor bir noktaya 1 saniye bile odaklayamıyorum..Sağ gözüm 2metre uzaktaki insanı tanımıyor.Sol gözüm 20 metre uzaktaki yazıyı okuyamıyor ( Bu nedenle çok otobüs kaçırdım ) Askerden muaf olabilirmiyim teşekkür ederim

Arkadaşlar sorunuma yardımcı olabilecek yokmu ? Gözlük kullanmaya başladım fakat dışa şaşılık devam etmekte.Askerliğe engelmidir bu durum ? ( - 3.50 Miyop ve 2.75 astigmat mevcut birde onun için gözlük verdiler ) Lütfen bilgili biri yardım edebilirmi ?

GonulDostu92

"B) 1. Fovea dışı fiksasyonu olan ve görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (B) dilimi kadar olan şaşılıklar." muafiyet sağlar.

Madd 1 de şudur:

"B) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 10/10 (10/10 dahil) ila 4/10 (4/10
hariç) olması.
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1.
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası.
0.4 ile 0.6 arası + 0.3.
0.1 ile 0.5 arası + 0.4."

Üst Alt