Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Satılık işitme cihazı ilanındaki cihazın markası hakkında..?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Bu konuda bilgim yok. Lotus 12p türkiyede bayilerde satılmıyor. Tornavida ile ayarlanan bir cihaz anladığım kadarıyla. Zaten çinden geliyor. Bence bayilerde satılan ürünlere bakın.

Digital olan nasıl tornovidayla ayarlanır.pc ile ayar yapılması gerekmiyor mu?siemens arasam iyi olucak ama önce modeli netleştirmem gerek.

çamlıca'nın dediği gibi çin malı bir cihaz ve aynı cihaz farklı markalarla satılıyor. aynısını audio service, rexton vb. markalı olarak da bulabilirsiniz.
Tornavida ile ayar da şudur: cihazın kapağını açtığınızda saat kadranı gibi ayar yerleri var. bunları işitme kaybınıza göre ayarlıyorsunuz. azami ses yüksekliği (kazanç - gain), düşük frekans kontrolü, yüksek frekans kontrolü gibi... küçük bir tornavida veya benzer bir aletle bunların seviyesini artırp azaltabiliyorsunuz. Trimmerli deniyor bu tip cihazlara. Trimmerli olması dijital olmadığı anlamına gelmiyor. ses işlemcisi dijital ama ayarı manuel.
bence 2. el bir cihaza bu kadar para vereceğinize Phonak'ın OK! modeli trimmerli çok ucuz cihazları var, 350-400 TL civarı idi yakın zamana kadar. Ondan alın daha iyi...

Siemens Lotus yada Touching ikiside trimerli giriş seviyesi cihazlardır.

Birde düzeltme yapalım, bu cihazlar Çin malı değil! Siemens A&M ortaklığı, Siemens Audiologische Technik GmbH lisansı altında, Singapur'da üretililmektedir. Ayrıca birçok firmaya fason üretim yapılmaktadır.

ha çin ha singapur ne farkeder? ayrıca çin'de yapılan herşey kalitesiz demek de değil. ama eğer aynı model birden fazla marka için üretiliyorsa, ben o modeli satan firmanın büyük ve güvenilir bir firma olduğundan şüphe ederim. büyük firmalar fason üretim yaptırsalar bile o ürünün başka firmalar için de üretilmesine mani olurlar.

bu cihazda digital ve 100 db kayıba kadar karşılıyor. ama kullanılmış yada ambalajı açılmış bir cihaz almak risk. bunu alınca gene sieen bayiine gidilecek size uygun kayıp ölçüm sonucuna göre yükleme yapılacak.

Murat81tr;

Çekik gözlü insanların hepsi bir diyorsunuz. :) Şaka bir yana, Çin malı ne olduğu belirsiz cihazlar gerçekten o kadar fazla ki, bu yüzden yazdım.

Örneğin...

Hearing Aid884.jpg

Hearing aids (CIC Type)462.jpg

hearing aids ( AVA-107 )762.jpg

ITE Hearing Aid314.jpg

bumu lotus diye soylenen murat
valla hani ilk icat edildigi gibi bisi:)ne o ole kalip bilem antika bununla duyuluyosa dunyada isitme engeli yok galiba:)

Hayır shukufe, bunlar Çin malı diye tabir edilen işitme cihazı imitasyonları.

arkadaşlar cihaz siemens touching 2008 yılında faturalı olarak 800 tl'ye alınmış.bu cihaz nasıldır?siemens A&M aurora 11 kullanıyorum aynımıdır.

800 lira gibi bi paran varken elinde ole surdan burdan eski cihaz alma orta sekerli bence
butun tamir isleri ayar isleri paraynan olcak bide yeni teknoloji cihaz alma sansin varken ademata cihazlara bakma bile bence

shukufe'ye katılıyorum. 800 lira az para değil ki... touching, giriş seviyesi trimmerli bir cihaz. yenisi bile 800 lira etmez. aşağıdaki sitede 145 dolara yenisini satıyorlar.
bir de, neden hep siemens'te ısrar ediyorsunuz, dünkü sorduğunuz da bu da çin malı, düşük kaliteli cihazlar. üstüne bir kaç yüz lira daha koyup daha kaliteli sıfır cihaz almanızı öneririm. bütün iyi markaların giriş seviyesi cihazları zaten 1000-1500 lira arasında satılıyor. garantisi, odyo testi, ayarı vb. düşünülürse ikinci ellerden daha ucuza geleceğini göreceksiniz.
http://www.lovehearing.com/siemens-touching-digital-bte-hearing-aid-p-232.html

benim de beltone işitme cihazım vardı bozuldu ve tamir için göndermiştim kasım-aralık gibi hala gelmedi.:mad: bende ilk işitme cihazı olan a&m digitrim 22 yaptırıp idare ediyorum. merak ettiğim ise bu cihaza uyumlu bilgisayar-müzik için yardımcı cihaz var mı ?

hunsal hocamiz gelsin aydinlatir
bence timmerli cihazdancok sey beklemek olur bu istekleriniz:eek:

death king,
digitrim 22'nin özelliklerine baktığımda telecoil özelliğine sahip olduğu görülüyor. bu durumda cihazınızı telecoil moduna (T) getirip, bir "neckloop" ile rahatlıkla müzik ve bilgisayarınızdaki sesli dosyaları dinleyebilirsiniz. "neckloop"lar ne yazık ki Türkiye'de bulunmuyor ama isterseniz aşağıdaki linkten İngiltere'den getirtebilirsinzi veya isterseniz neckloop kadar olmasa da yine ona yakın derecede aynı işi görecek kanca şeklinde bir tür kulaklık satılıyor, idis'lerde görmüştüm (80-100 lira gibi bir şeydi fiyatı), o da işinizi görür.
Iloop - Action On Hearing Loss: RNID

diğer taraftan, beltone cihazınızın aylardır serviste olması da çok garip bir durum. tam emin değilim ama yanlış hatırlamıyorsam, tüketici yasasına göre firmalar tamir için aldıkları malı en geç 30 gün içinde tamir etmek zorundalar. firmaya başvurup neden bu kadar geciktiklerini sorun ve mağdur olduğunuzu, cihazınız yerine size başka bir cihaz vermelerini talep edin.

Üst Alt