Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Satılık Renault Clio 3 Hatchback dizel manuel

zxac

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar,kısaca aracı nıye sattıgımı acıklayım,bn 2007 yılnda trafik kazası sonucu c7 omurlk felci oldum,akabinde ötv indirimiyle bi sonraki sene bu aracı aldık.o zaman hastaneden aldıgım raporum yüzde 94 idi ve akrabalarım ve 3.derece kan bagı olan kişiler kullanıyordu.fizik tedaviler sonrası ellerim ve üst gövdemi toparladım.t5 civarı şuanki durumum ve gecen sene yüzde 88 ile tekrar rapor aldım ve gecen ayda h sınıfı ehliyetimi aldım.şimdi kendim araç kullanıcam icin otomatik vites araç gerekiyor.bu yüzdende bu aracı satmak istiyorum.aracın 5 yılı dolmadıgı icinde ya ötv ödemeden engelliden engelliye yada ötvsini ödeyip satabiliyorum.acıkcası ötvsini devlete ödemektense baska bir engelli kardeşime aracı satmayı daha cok isterim.hem o faydalansın hem biz.pazarlık yaparız.tek kapı otomatik vites aracla takasda olabilir.aracın özellikleri ve resimlerine buradan bakabilirsiniz.

2008 Renault Clio 1.5 DCi Authentique 16.000 TL Sahibinden satılık ikinci el

hayırlı olsun arkadaşım yalnız bu aracı 5 yıl dolmadan satarsan ötv ödesen yada engelliye satsan bile ikinci bi araç için ya ötv ödeyerek alacaksın yada 5 yılın dolmasını bekleyeceksin bunu biliyon değilmi

teskkr ederim,evet bilioyorum ve cok sacma geliyor ötvsini ödedikten sonra da 5 yılın dolmasını bklemek,ama ypcak bişey yok gibi,yasa böyle,arabadan cok memnunum aslında ama otomatik vites olmaması yüzünden satmak durumundayım,bide acaba bunu satmadan ikinci bi araç alabilir miyim kendi üzerime ikinci el veya sıfır bi bilginiz var mı,bi engellin in üzrerine iki tane araç kayıtlı olabiliyor mu

elinizdeki aracı,vergi dairesine gidip vergiden düşürerek satmadan ikinci aracı vergi istisnası ile alabilirsiniz.

biraz daha acıklayablir misiniz,şimdi ben bu aracın vergisini ödersem,bunu satmadan veya sattıktan sonra,ötv indiriminden faydalanıp sıfır araç alablir miyim,vergi istisnası dediginiz bu anlamamı geliyor

evet ötv indiriminden faydalabilirsiniz ikinci aracınızı alırken ..

site icinde bu konuyla iligili baktıgım konularda ve internet sayfalarında araştırdıgım kadarıyla 5 yıl dolmadan ister ötv ödeyip satılsın ister engelliden engelliye satılsın ötvsiz alınan tarihten itibaren 5 yıl gecmesi gerekiyor diye yazıyor,site icinde şu konu baslıklarıyla geciyor,
http://www.engelliler.biz/forum/oze...erek-satan-biri-yeniden-arac-alabilir-mi.html

http://www.engelliler.biz/forum/oze...acin-satisi-konusunda-5-yil-sarti-var-mi.html

yeni bi yasa mı cıktı acaba, siz dediginiz bilgileri nereden ögrendiniz,

zxac;

bende bu mesajınıza istinaden 5 yıl şartını bildiğinizi düşünerek yinelemedim. vergiden düşürerekten kastım 5 yıl dolduktan sonraydı ztn..

5 yıl dolmadan aracı vergisini ödeyerek satsan yada engelliye satsan dahi ikinci bi aracı alamazsın ikinci aracı tek bir şartla alabilirsiniz elinizdeki aracı trafikten hurdaya çıkarıp hurda belgesini teslim ederseniz ikinci araçtan yararlanabilirsiniz

ensar_yasar

ben bu aracı satmadan kendi üzerime ikinci el bi araç daha satın alabilir miyim,? ucuz 2.el otomatk bi araç alıp bunun 5 yılı dolunca 2sini birden satıp tekrar ötv indirimli bi araç alırım diye düşündüm,bunla ilgili bi bilgin var mı

sanırım ikinci bi aracı alabilirsiniz ama tahminim ikinci araç için yıllık vergileri ödemek zorunda kalırsınız bide h sınıfı ehliyetle kullanacak olduğun için damgalı plaka ve donanım gerekecek bence elindeki aracı özel donanımını yaptır 5 yılı doldurana kadar kullan

eğer illaki otomatik vites olmak zorundaysa şöyle bişey yapabilirsin

elindeki aracın ikinci el değeri ne kadarsa o fiyata satılığa çıkar alacak olan kişi geriye dönük ötv sini ödemek zorunda kalır anlaşırsınız vergisini fiyattan düşersin o parayla kendine ikinci el bi otomatik vites araç al her şartta mtv yani yıllık vergiden muafsın yeni alacak olduğunada mtv ödemezsin clioyu ilk aldığın tarihten sonra 5 yıl dolduktan sonra onu satıp ötv muafiyetinden yararlanarak yeni araç alabilirsiniz

Üst Alt