Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saydığım belirtiler Şizofreni olduğumu gösterir mi?

cemalordu52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oncelıkle bılerek yanlış yere konu actıgım ıcın ozur dılerım nedeni asıl konumda konu acma yetkimin olmaması 2 incisi hiç kimse yoktu

sorunum şudur: 15 yaşındayım şizofren olup olmadıgımı merak ediyorum. cunku dayanamıyorum kalbimin orda her an korku stres var acaba şizofrenmiyim diye
lütfen sorular sorarakta muayene edin beni belirtileri kendime uyguluyorum yani şöyle bende a belirtisi olmasa da varmıs gıbıme gelıyo vardı dıyorum ben sızofrenım allah kahretsın dıyorum halisulasyon gormuyorum ses duymuyorum bazen büyücü oldugumu sanardım veya da ozel biri ama dunyayı kurtaran adam degıl oda genellikle filmlerden sonramı oluyo cünkü takip ettigim 8 yabancı dizi var cinlisi perilisi polisiyesi ondan uzun surelı olmuyo yani
içe kapanmam yok aksine arkadaşlarımla beraber olmak evımıze mısafır gelmesı muhabbet edılmesı cok sevdıgım seyler evrenle ilgili biraz fazla urasıyorum yani gezegenleri incelemek maddeyi incelemek deney yapmak imkanım olsa kesinlikle yapacagım seylerdir mesela karadeligin sonunda ne var dıye dusunurum ama maksımum 1 dk onunda cevabını bılmedıgım ıcın ustelemem ama ımkan olsa teknoloji yetse araştırma yapmak isterdim
şizofren olmadıgımı kabul etmeme dıye bır olay yok aksine ben sızofrenım ve bunu aileme soyleyerek erkenden tedavi edilmeliyim erken teshis te tedavi daha iyi oldugundan bı ara azıma kadar geldi soylicektim diyemedım yani kendikendimle konusurum fazla hayal kurarım baya fazla ama kendımle bas basayken izlenme hıssıyok öldürceklermıs felan oyle bısey yok
elım kırık sol elimle yazıyorum acımı siz anlayın yani eger varsada tedaviye asırı derecede olumluyum kımsenın benle ilgili dusuncesı onemlı degıl anne baba dısında yani eger varsada bırgun babamı annemı oldurursem su dusunce gozumden yas dokulecek kadar etkili lütfen hor gormeyın yanlıs yere konu actıgım ıcın sadece korkuyorum suphecılık soyle var gızlı sıgara ıcıyodum 2 aydır ıste meraktan lıseye gectım bu arada ama asla ve asla daha ıcmıcem tel geldıgınde hast den arıcaklar kan testı sonucu sıgara ıctıgını felan ogrendık dıcekler dıye su hast den cıktıgım 3 gundur tel geldigi an bi korku baslıyo baska sormak ıstedıgınız tanrının varlıgını sorguluyodum onemlı oldugumu dusunuyodum ama suan asla dusunmuyorum tanrının varlıgınıda sundan dolayı (suan muslumanım) ateist sayfalarını begenmıstım tek taraflı dusununce mantıklı ydı baya o sitelere karşı dusunmeye basladım dogrulugunu ve mantıksız gelmeye basladı

yani 1 arada 2 deredeydım bı yandan muslumanlık bı yandan ateizm elhamdulillah suan kendıme sordugumda varsa var yoksa yoktur dıyorum suan dusundugumde aklıma geldi sesler duyuyorum gece yatarken her gece degıl belırlı bı sıklıgı yok soyle bı seyın yere dusmesı gıbı ama korkutmuyo normal şeyler olabilir sadece gece oluyo ama sıklıgı yok dedıgım gıbı normal yaşantıda olan seylerın sırasıyla gıbı gordugum seyler yok o sesler de 1 kere oluyo olmuyo belirti olacagını sanmıyorum vede koyde tek ev oldugu ıcın boyle sesler duymuyorum koydede duysaydım dırek solerdım sımdı anneme sızofren oldugumu baska soyleyecegınız soracagınız belirtiler varsa lütfen merakınızdan degıl su kucuk kardesınıze yardım etmek amaclı sorun

Öncelikle hoşgeldin siteye canım. admin ve yöönetici değilim. burada bir üyeyim. ama şunu bil yazdıklarında başlığının silinmesini gerektirecek bir durum yok. Yasaklanmanı gerektirecek bir durum da yok. Öncelikle sakin ol ve rahatla.
burayı evin gibi gör. burada her sözünün anlaşılır olduğunu tek olmadığını göreceksin.
burada doktor değiliz. o yüzden kendini hasta gibi düşünme. bizlerin de hastalık teşhisinde bulunacagımızı bekleme ablası.
bazı şeyleri zamana bırak burada. siteyi gez. burada yazılanları oku. arkadşlar da yazacaklardır onlarınkini de.
oncelikle bir şeyi tanımlama ihtiyacı hissetme.
bir hastalık varsa o teşhis edilir zaten ve doktora gidersin bunun için.
ama benim sende gördüğüm bir panik var. bir yalnızlık. ne kadar kalabalıklarla yaşasan da arkadaşların da olsa kendini ifadede eksik kalmışsın.
işte burası tam aradığın yer. bol bol kendin hakkında yazabilirsin. asla çekinme rahat ol.
sakin ve rahat...
derin bir nefes al.
ve tekrar hoşgeldin aramıza diyorum ablacım:)

Merhabalar

anlattıklarınızın Canınızı sıkacak şeyler olmaması lazım yaşınız oldukça Genç.. 15 yaşında saatte 15 kez insanın duyguları değişir. ( hormon seviyesi vs.. ) dünyayı tanıma, gelişme.. 15 yaşını geçmiş hemen hemen her insan sizin yaşadığınız bu duyguları yaşamış, çeşitli evrelerden geçmiştir.. Şizofreni sizin korktuğunuz gibi bir hastalık olmadığı gibi, çok büyük oranlarda görülen bir hastalık değildir. Psikiyatri de çeşitli hastalıklar, çeşitli teşhis isimleri vardır. Profesyonel bir destek almadan, konusunda uzman Doktorlar tarafından muayene edilmeden kolay kolay teşkis konulamaz.

Din ile ilgili ya da dünya ile ilgili görüşler sürekli değişir. ben mesela 15 yaşında her şeyi sorgulayan her konuda muhalif bir insandım.. o tarihlerde benim için çok önemli olan şeylerin şimdi belki de isimlerini bile hatırlamıyorum..

1- şikayetleriniz var ise Uzman bir doktordan randevu alın.. ( hiç bir şey yapamıyorsanız aile hekiminize danışın)

2- Başkalarının ne düşündüğü önemli değildir. size bilgi verecek kişiler bu konuda eğitim almış, yetkili kişi olması gerekir.

3- Hangi kitap olursa olsun bol bol kitap okuyun

4- sorunlarınızı istediğiniz kaar kafanıza da taksanız - ağlasanız sızlasanız da değişmez. Üzülmek ile düzelseydi neler olurdu neler

Kardesim sen sizofren filan degilsin kendini böyle kötü dusuncelere surukleme sende sadece suanda yaygın olan gelecek kaygisi var ben ne olucam ileride nasıl ve nerede olucam korkusu seni eekiliyo ve icine korkusu bu yuzden bunun tedavisi kendini oyalicak biseylerle ugrasmaj okuyosan en iyisini yapmak calisiyorsan sevdigin işi yapmak kardesim sunu unutma bi insan bende bu dusuncer var ben sizofrenmiyim acaba demekle sizofren olunmaz sizofren psikolojik rahatsızlığın bir evresidir ona gelenene kadar depresyon psikotik bozukluk psikoz ve tedavi edilmezse sizofreni olur tamammi abicim kizlara takil sevdigin işi yap ama böyle kendi kendini dinleme yinede rahatsiz hissedersen doktora çık

alksgn aslında hıc yani aklımın ucundan gecırmezdım okul zamanı tatil zamanı ama kolum kırıldı cuma pazartesi eve geldim hastalık felan derken takıldı aklıma sımdı sızofren degılımdır de diyemiyorum şizofrenler şizofrenlıgını kabul etmezlermiş yani gercegı ogrensem korkmiyacagım bu stres yiyip bitiriyo okuyorum belırtılerden bazıları olunca bıseyde dıyemıyorum en son artık insanlara butun durustlugumle acıklayayım eger yorumlar kotuyse gıdıp solicem dedim anneme dedım kadınıda bos yere uzultmeye gerek yok zaten kolum kırılınca iyi korktu kotu kırdım bide

:)

Her şey olabilirsin ama şizofren olmadığın kesin... :)

Hiperaktivite var sende..

Kormayın... bende de pek çok hastalığın belirtisi var hemde yıllardır.. belirtilere kulak asılacak olsa çoktan ölüp gitmiştim.. İçinde yaşadığınız Yaş döneminde 15- 16 normaldir.. böyle davranmıyor böyle düşünmüyor olsaydınız bu dönemden geçmiyor olsaydınız o zaman Panik olmak gerekirdi.. kendinizi geliştirmeye dünyaya anlamaya yönelik kitapları okuyunuz... Dünya Klasikleri nelerdir araştırın birinden başlayın... ruh sizin Beyin sizin nasıl isterseniz onunla doldurursunuz

yazdıklarımın tamamını okuduysanız ve işinize yaramıyorsa, bunlardan hiç biri değil ise kendinize Dert bulun.. ona üzülün... Dertlenecek bir şey lazım sanırım..

şizofrenler ben hastayım demez hasta değilim derler siz bence şiofren değlsiniz doktora gidip rahatsızlıgınıza teşhis koydurunuz geçmiş olsun

Yapmak istediklerinle yapamadıkların arasında gel-git oluşmuş sende !

Özgüvenin gelişmesini istiyorsun yüksek bir beklentin var kendinden , bu da seni yoruyor ve de yormaya devam ediyor! Sebebi ise çok basit hayatı yeni yeni tanıyorsunda ondan!

Sana tek tavsiyem , basite indirgeyerek yaşa ve de BAŞARI'ya odaklan !

Daha erkenden şizofren olunmaz :D
Kolay gelsin...

merhaba genç kardeşim. tek anladığım fazla akıllı olduğun :) teşhis koyacak tıbbi birikim ve bilgimiz yok. şüphe,merak, varoluşun gizemini anlamaya çalışmak, varlığını ve evreni sorgulamak insanoğlunun ezelden ebede gidecek mirasıdır.. böyle de olması gerekir bana göre.. kuranı kerimde Allah sürekli ikaz halindedir '' düşünmez misiniz? akıl etmez misiniz? '' diye bizi anlamaya öğrenmeye,boş düşünmemeye teşvik etmektedir..
yaşadığın ikilemleri birçok insan yaşamıştır. kendini suçlama. tam aksi sorgulamadan anlamadan bişeyleri idrak etmeden kabullenmek sağlıksızdır. düşünmekten korkan insanlar çoktur,''aman fazla karıştırıp günaha girmeyelim'' derler :) oysa bu, sağlam bir inancın göstergesi değildir. insan olmanın özüne de aykırıdır. kimseye kendini yada neye inandığını ispat etmek zorunda değilsin.

bazen herkes sesler duyar gibi olur,belkide gerçekten duyar. yada garip açıklanamayan şeyler yaşar.. bende yaşadım.. bu senin anormal olduğun anlamına gelmez. belki algılarımız daha gelişmiştir :) ayrıca senin yaşında herşeyin uç noktasını yaşar insan.. takıntı haline getirmeden aşmaya çalış seni rahatsız eden durumları. kitap oku mesela.. mümkünse cinli perili olmasın ama :D
sürekli kendini suçladığını ve bişeylerden korktuğunu anlıyorum.. ebeveynlerini korkuyla değil,saygıyla sev.. ve kendini ifade etmeye çalış. onların desteğiyle gerekirse bir uzmandan yardım almalısın. KENDİNİ SEV. kendini seven, ne kendisine nede bir başkasına zarar veremez.... Allah yardımcın olsun

tv de bir psikiyatrist, 'eğer kişi kendisine ben şizofrenmiyim diye soruyorsa o kişi şizofren değildir' demişti. yani kendinin farkında olan insan gerçekle bağını koparmamış demektir. bu duruma göre sen de değilsin.

Şizofren hastaları genelde bu hastalığa yakalandıklarının farkına varmazlar. Seninki daha çok paranoya gibi duruyor. Senin yaşadığın durumun bir çoğunu (buna ses duymak dahil) ben de yaşıyorum ama dert etmiyorum artık çünkü bunların sosyal hayatımı etkilemesini istemiyorum. Bir yere kadar bunların önüne geçebilirsin. Bir de ailene gidip "ben şizofreniyim" deme bence bu onları korkutur. Uzman bir doktora görünmen daha doğru olur. En doğru ve en sağlıklı teşhisi işinin ehli psikiyatristler koyar. Şizofren misin yoksa hafif paranoya mı veya sadece gençliğinin verdiği bir hayal dünyası mı böylece ortaya çıkar.

Genç arkadaşım sana içini ferahlatacak altın değerinde bir bilgi vereyim EĞER SEN ŞİZOFRENSEN BENDE ZEKİ MÜREN'im :p

birtan dedıgın dogru hayatı yenı ogrrenıyorum ve bu acı gercrekler korkutuyodu rtık buyuk oldugum bazı seylerde eskısı kadar affım olmayacagı felan bazen sarkı acıp ninja hareketleri yapardım nınjalar samuraylara hancerlere suikast a adam öldürme amacı gutmuyorum sadece onların dogasına ve evrene cok ilgim var 6.sınıfa gıderken allaha kufur etmıştım çok çok yanlış bı şeydı ama durust olmam gerektıgı ıcın soyluyorum benı cezalandırdıgını dusunuyorum yani normalde hiperaktivite olabiir ayagımı felan ıstemsız hareket ettırırım yerımde duramam ama hıperaktıvıte varsa ben memnunum kendımden sıkayetım yok paranoyak olabilirim aslında durum şu sızofren olmadıgımı bılıyorum bunu kendıme uyarladıgımı dusunuyorum ama sızofrenlerın hastalıgını kabul etmedıklerı ıcın sorguluyorum kendımı belırtı olunca sızof.renım diyorum ama gercegı ogrenemedıgım ıcın paradoks gıbı oluyo bunun tek caresı ve cevabı zaman cok bosum ondan cok dusunuyorum bununla ılgılı kafamı bıyere vermelıyım kıtap okumak gıbı vede pazartesi okul acılmasını cok ıstıyorum cunku kafamı mesgul etmelıyım o nefret ettıgım bazen bı madde olmak ıstememın nedenı olan sorumluluk stres duygularını ozledım

söylediğiniz hiçbirşey şizofreni tanımına uymuyor fakat şizotipal sanrılar ve kimi paranoyalar mevcut ve aşırı evham var.ama ben doktor değilim.bir doktorun teşhisi daha iyi olacaktır.bir doktora görünün derim ben.bu tür hastalıklarda erken teşhis çok önemlidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
kendini deccal zannetme vesvese verdiğini zannetme şizofreniden mi kaynaklanıyor ?

Evet Ahmet seninle daha önce konuşmuştuk. Bizler atak dönemi öyle oluyoruz. İlaçlara yanıt verdiğimiz için bu belirtiler ortadan kalkıyor.

Beyindeki dopamin nörotrasmitleri bu şekilde düşünmemizi sağlıyor. Aldığımız ilaçlar etki ettiğinde dopaminlere etki edip işlevsiz hale getiriyor.

Yani hiçbirşey yapmadan düzeliyoruz. Hastalığın beyindeki kimyasalların bozulmasından. İlaçlara yanıt vermiş olsaydın şimdi hiç bu soruyu sormayacaktın.

İlaçları alıp kendine gelseydin.

@Ahmet T, senin için üzüldüm. Uzun zamandır forumdasın yazdıklarını okudum. İlaçların etki etmemesi kötü.

Ben tamamen normale döndüm. Tedaviye yanıt verdim ama halsizlik, cinsiyetsiz bir kişi olarak hayatımı devam ettiriyorum. Duygularım alınmış gibi. Bu şekilde yaşamda çok güzel değil.

ben pazartesi günü hastaneye gittim hastaneden çarşıya çıktım insanlar içimde konuştuğumu duyuyordu hatta bazı insanlar o da bizden korkuyor dedi ve çoğu insan bana güldü vesvese verdiğime inanıyorum insanlar yanımdan geçerken gülüyor hatta kahkaha atıyorlar bu da beni üzüyor bana gülüyorlar diyorum

@Ahmet T, yani doktorun ilaçları değiştirip başka bir ilaç deneyebilir. Bunların hepsi ilaca yanıt veriyorsan geçiyor. O yüzden başka ilaçlar denersen iyi olur. Çok üzüldüm. Kimse sana bakmıyor sana gülmüyor. Ben atak dönemi öyle olmuştum.

Muhakkak sanada iyi gelen bir ilaç bulacaktır doktor.

tedaviye yanıt vermiyorsun dedi doktor geçen sene bayağı bi ilaç denedi doktor
ama olmadı dedi doktor

Son düzenleme:
@Ahmet T, illaki olan bir ilaç olacaktır bence degiştirmeye devam et hangi şehirdesin bilmiyorum ama başka bir doktorada görünebilirsin. Israrla doktora söyle ilaç değişelim belki faydası olurde

zannetmem ilaçların bana fayda edeceğini

beynim fena uyuşuyor patlıyacak zannediyorum

ilaç kalmadı ki denemediğim

@Ahmet T, yan etkilerinden bende muzdaribim daha yeni kendime geldim. Tam 8 ay sürdü iyileşmem. Atak durumundan çıktım. Halsizlik ve tembellikten bir yere çıkamıyorum.

Pozitif belirtiler geçmezse çalışamazsında nasıl yapıyorsun. Günlerini nasıl geçiriyorsun.

Üst Alt