Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sayım memuru mu, dolandırıcı mı?

serkanabi

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Arkadaşlar geçen hafta bir sayım memuru evimize geldi ben yoktum, kapıyı açmamış bizimkiler, memur demiş kaydınız yok sayım yapacağız, (ki muhtarlıkta kaydımız mevcut).

Şimdi bugün tekrar gelmişler biz yoktuk ve kapıcıya gidip söylemişler sayım yapmamız gerekiyor diye, acaba böyle bir işlem varmı, ne yapmam lazım, nereden öğrenebiliirm. başına gelen varmı arkadaşlar lütfen cevap...:confused:
Daha önce haberlerde bu şekilde evlere girip hırsızlık dolandırıcılık yapanları okumuştum o yüzden tedirginim ???

türkiye genelinde öyle bir uygulama yok ama bölgesel olabilir. tabiki dolandırıcılıgıda yabana atmayın bence dikkatli olun hatta tüik e falanda sorulabilir yada muhtarlıga

Apartmanda kimseye gelmeyipte, size gelmeleri tuhaf. Gerçi kötü niyetli olsalar 2. defa gelipte, birde kapıcıya sormazlar, gözükmezlerdi.

Sayım memurunun size geleceği bir özel sebep olduğuna inanmıyorsanız, ihtiyatı elden bırakmadan, kimlik sorun ve neden geldiklerini öğrenin. Ayrıca kim olursa olsun kapıyı açmak, eve almak zorunda değilsiniz unutmayın.

Saygılar

Bence dolandırıcı olabilir. Yerinizde olsam polise haber veririrm. Veya belediye Beyaz Masa gibi bi birim vardır, oraya sorun belediyenin böyle bir uygulaması var mı diye... Ama ben olsam ilk iş polise giderim...

Geçenlerde kardeşimin oturduğu eski evine (TUİK'ti) sanırım bir mektup gelmiş. Devletin yaptığı bir istatistik ve istatistikle ilgili gelinecek saat vs. belirtilmiş ve tabii ki evde bulunulması istenmiş. Hem rica hemde emrivaki var mektupta (yanlış hatırlamıyorsam, katılınması yada soruların hepsine cevap verilmesi yönünde ama emin değilim).
Size böyle bir mektup geldi mi eğer gelmediyse yapacağınız en iyi şey muhtara danışmak çünkü bu tarz şeylerden muhtarlar kesinlikle haberdardır.

bizim burdada oldu baglı oldumuz belediye degişdigi için tekrardan sayım yaparak düzenleme yapıldı başakşehirde oturuyorum ve bu civardaki herkez sayım yapıldı yanlız ve bazı ayrılan belediyeler var ist da ve bunların hepsinde güncelleme yapıldını duymuşdum bir kaç kişiden daha. ama sadece sizin evi saymak sacma tüm binayı saymaları lazım ondada Oturan boga nın dedigi gibi belediyeye sorun bencede.

Üst Alt