Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sayın Başbakan bir çılgın proje de biz engelliler için açıkla

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Sn.BAŞBAKAN geçtiğimiz günlerde Çılgın Proje adı altında bir proje açıkladı.Bu proje genel olarak yeni bir istanbul inşaa edilecekmiş.Çarşamba günü bu proje ile ilgili yeni bir proje daha açıklayacakmış.Sn. Başbakandan rica ediyorum bir çılgın proje de biz engelliler için yapsın.Ne bileyim boş olan engelli kadroları seçimden önce doldurulsun.Engellilerin yaşadığı karşılaştığı sorunlar ortadan kaldırılsın.Açıkladığı projelerin maliyetini hesaplamak çok zor.Biz engelliler için yapacağı projenin maliyeti açıklamış olduğu projenin yanında çekirdek parası bile olmaz.Ne dersiniz arkadaşlar.

Daha etüdleri bile ortada olmayan bir durum neresi çılgın proje anlamadım geçen gün abbas güçlü ile genç bakışda bilim adamlarıda vardı net bir konu daha ortada olmadığını yapılsabile çokda seri olamayacağını kazı durumunda hep engellerin çıkacağı artı harcanacak tutar. 10 milyar dolardan bahsediliyor bu para neden insanlara yatırılmıyor hastane çilesi protezli kardeşlerimizin protezleri emekliye zam güneydoğu ve doğu anadoludaki atıl durumdaki topraklara yapılsa daha hoş olmaz mı kanayan yara dururken neden böyle adına çılgın denilen saçmaca bir durum söz konusu tek derdimiz istanbula 2. bir kanalın olmasımı olmazsa olmaz bir durummuş gibi milleti kandırmak hoş değil 1991 lerde başlanılan projelerin bile daha bitmediği ülkemizde bunun ortaya atılması saçma....

Valla bizim proje çok basit.Kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş engelli kadroları doldurulacak dese tamam yani.

2010 dada 38 bin engelli alınacağı duyurulmuştu ancak her zamanki gibi alınmadı şuan içinse tek sınav ve bütün engelli kadrolarının doldurulacağı umarım yine sözde kalmaz ancak pek ümitli değilim....

Seçime bir ay kadar bir süre kaldı.Bu bir aylık sürede bir şeyler yapılmazsa seçimden sonra hiç birşey yapılmaz.Demek ki hükümetin engelli oylarına ihtiyacı yok.Olsaydı bizlere de bir kıyaklık yapardı.

Bizler kıyak felan beklemiyoruz arkadaşım adam gibi haklarımızı versinler yeter....

wallaha malesef bizleri gerçekten adam yerine koyan yok hakkımız olan iş iştiyoruz görüyorki ne basında nede yayın organlarında bize destek veren kişiler yok bu nasıl iş anlamak mümkün degil 38 bin engelliden bahsediyorlardı nerde yok olan hep bize oluyor halimize ağlasakmı gülsekmi ney yapsak ama su gerçek malesef bu ülküde engelli olmak suç bu bir gerçek

Refarandum da her mitinginde engelli haklarından bahseden,engellilere pozitif ayrıcalıktan bahseden başbakan şimdi gerçekten ayrımcılık yaptı.Biz engellileri unuttu ve elinin tersiyle itti adeta.Oysa biz önümüzde seçim var diye engelli alımlarının seçimden önce yapılacağını bekliyorduk ve buna inanmıştık.Umudumuz kalmadı artık.

Tayyip beyin oğlunun gemiciği kasımpaşadaki evine yanaşırsa hiç şaşırmayın:)Memleketimizde o kadar cok hazırda cılgın projeler varki malesef kendi madenlerimizi cıkartamıyoruz, petrol bulamıyoruz, üç tarafımızda zaten deniz var denizçilik bakanlığımız yok ama duble yollar yapıyoruz ya, bizim boğazlarımızdan gemiler geçmek zorunda, mondros anlaşması var, bu gemiler kanaldan geçmeye mecbur değil.Bu milletin azına bir kaşık bal çalın ,kuklanın iplerini ele alırsınız.Particilik yapmıyorum, şu an başka seçeneğimiz yok, Allah devletimize zeval vermesin.

Ç Ö Z Ü M basit çözecek basiretli engeldaş yok!
Bu ülkede hak verilmez! Alınır...
Peki nasıl olcek bu iş:confused:

Türkiye de bir bdp örneği var.
Ne yapıyorlar:confused: Parti olarak meclise girmelerini devlet engellemiş! %10 ileri demokrasisi ile:)
Bağımsız olarak 20-30 herneyse birey olarak giriyorlar.

Peki bizim engelli siyasetçiler niye gidip kendinden olmayanlara tabi olup da!. Biad ediyorlar?
Biad peygamber vasfında dosdoğru eşrefi mahluklara yapılır. Hatta Ana ya Baba ya itaat te bu kabildendir. Öyle Allah a asi anaya, babaya, devlet reisine itaat falan edilmez!!!

Benim siyasetle falan işim yok! Fakat mevcut ülke gerçeğinde engeldaşımın hakları bu meclisten geçiyor...:( Bu DTP örneği gibi engeldaş kardeşlerim örgütlenemezmi diye düşünmekteyim! Dtp bu kadar bağımsız vekil çıkarıyorsa biz niye enayilik yapıyoruz:confused:
Akp sine, chp sine, mhp sine temsil hakkımızı teslim ediyoruz:confused: %12-15 arası bir oy potansiyelimiz var!!! Tek suçlu demekki devlet değil.. Enayiliğin çoğu bizde demekki!

Bir çok engelli forumu var. Şahsen ben kendilerini yakından tanımam. Bir çok engelli dernekleri, konfederasyonları var! Kişilere ulaşma sorunu yok!
%12 arasında noter huzurunda kura çeksek belirlenen adaylara destek vericeğimize dair sözleşsek olmazmı:confused: OLUR bal gibi de OLUR...

Bu önerimi bi düşünün! Fena mı olur 50 engelli vekil! Bakın görün sorunlar nasıl çözülüyor.
İstediğiniz zaman medya ya da ulaşırısınız. Bürokrasi ye de...
Lütfen önerimi düşünün...
Hatta bu konuyu geliştirin... Kura önerisi çok makul bir öneri... Kimsenin itirazı da olmaz!.
Hadi bakalım arkadaşlar Önümüzdeki 4 seneye 50 sandalye bizim olsun!

Buda benim PROJEM olsun...:)

bizde bu halk varken yine bu partı bırıncı olur bızde hala yerımızde sayarız bukadar basıt

Bugüne kadar hep eleşdirip hiç kendimiz bir çare üretme konusuna yaklaşmadık sav kardeşim tespitlerin ve düşüncelerin başdan sona çok doğru ve güzel bizler teslimiyetci oldukdan sonra araşdırıp eksiklikleri bulmaksızın hataya devam ettikçe böyle gitmeye devam edecekdir. İlk başda kendimize çeki düzen verip hakkımızı aramasını becerebilmeliyiz yandaş olarak değil yapılan haksızlıklara isyan ve ayak diremeliyiz kendi adıma böyle ancak bir çok engelli kuruluş var evet sadece var tabela olarak içlerinde elbette çalıştayları iyi organize olanlar vardır. Ancak yeterli değil demekki, birlikden kuvvet doğar. Bence bütün engelliler bu seçimde referandum yalanı ile bizleri kandıran 2006 balta formülü ile bizleri rezil eden engelliler arasında bile birçok ayrımcılığa sebep olan yasaları derleyip toplamayan 38 bin kadro doldurulacak diyip sonrasında hayale dönderen bugünlerdede umut verip seçimde biz gelirsek tek sınav yapacaklarını söyleyen her zaman bir çıkar zamanına denk getiren referandum ve seçim gibi normal zamanlarda engelliler için bişey yapmayanlara bir tokat atalım diyorum ancak sanmıyorum büyük bir oy potansiyeline sahibiz bunu olumlu kullanamıyoruz. Adına çılgın proje denilen ülkede birçok sorun varken hayali projelerle insanların iyi niyetini suistimal edenlere yazıklar olsun.....

bi çılgın projede ben vereim ama çok çılgınca :D marmaradan akdenize bursadan geçen bi kanal yapılsın istanbulda niye yapıoki istanbulda zaten deniz var bursa gibi deniz olmayan yerlerden geçsinki kanal bizde deniz görelim ta yalovaya mudanyaya gidip deniz görmeyelim zaten türkiye bi istanbul bide ankaradan oluşuo sanki başka memleket yok bursa osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış şehir hizmet edceksen hakkeden yere verceksin

en büyük alımlar ak parti zamanında oldu unutmayın...yeter mi hayır .o da olur

SAWW ...bu sefer akılli bir proje yorumlamışsın..tebrik ederim.

ama ve lakin iyi örgütmek gerekir; engelli yakınları dahi dünyanın oyu eder..ayrımcılık mı....o yönüde var akılcı düşünmek gerekir,

şu an ,gemiciklere ilave tayyareciklere ,terenciklere ihtiyacı var bilalin ...bilale yetmez ki ...önce onları doyurmak lazım ...

ŞOK ŞOK ŞOK Tayyip başbakanım,bir çılgın projede engelliler için hazırladı.Engelliler Bakanlığı Kuruluyor:)))

Neden karalamak kötüleme içindesiniz sürekli ? ve neden hak aramak yerine konuşarak araştırarak sesinizi duyurmak yerine oturduğunuz yerden çamur atarsınzı ?

Engelli personeli alınmamışsa bunun için birlik neden olmaz olamazsınızda en basit yolu seçer burada ağlarsınız ?
Neden sorunlarınızı sorunlarımızı bir çatı altında toplayım bunları gerekli mercilere iletmek yerine buradan gerekli gereksiz içi boş lakırdılar yaparsınız ?
Elimizdeki gücün neden farkında değiliz ?

Orta doğunun afrikanın haritası değişiyor Toplanıp birlik oldular internetten organize oldular ve birşeyler yapıyolar ve tüm dünya gözlerini oraya dikti izliyor peki biz niye buradan hükümete çamur atmak yerine neden organize olup sorunlarımızı gereken yerlere iletemiyoruz ?

İşin kolayını sectik hepimiz biz istemesini bilmiyoruz sorunlarımızı anlatamıyoruz ve buradan sadece ağlıyoruz.

ne kanal istiyorum, ne boğaz, ne gemicik istiyorum ne de orda burda arazi.
tek isteğim var seçimden önce trafik kazası geçirmiş vatandaşlarımızı mağdur etmeyin, bu sorunu çözün allah aşkına.
yoksa vallahi de billahi de öbür tarafta iki elim yakanızda olacak hakkımı helal etmeyeceğim...

vuralh;

Arkadaşım bir imza kampanyası düzenledik sınav ve kura toplam 120 bin engeliyi ilgilendiren ömss ile ilgili ama su an itibari ile 2208 imzayı zor topladık keşke herkes senin baktığın yerden baksaydı...

Üst Alt