Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sayısız ameliyat geçirdim. Rapor alamiyorum!?

afyook1903

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum Anadan doğma Ayaktan Engelliyim 18 defa ameliyat gecirdim 9 defa ayaktan 3 defa kulaktan 2 sene evvel surekli rapor alabilmeye calistim ancak %20 verdiler engelliğimin olmadigi soylediler.
Ayakta Kisalma,kemik erimesi,ayak bilegi ve kalcadan oldum ayrica diz kapak yoktu platin seklinde diz kapak mevcut.
Ayrica kalpte ameliyat çok oldugum icin delik mevcut göguse baski yapiyor.
(Kişisel ihtiyaclarimi ailemin destegiyle yapiyorum)

Gecen sene omurilik felcligi yasadim(idrar bolgelerimi hissetmiyordum) test sonucunda dogdugumdan beri varmis Bu hastalik(skolyoz hastaligi) sonradan fark edildi neyse antepte hicbir doktor yapamayacagini soyledi ve ankaraya gittim doktorlar felciligin duzelmesi icin ayakta kisalma vardi onun duzelmesi,kalca yeniden cikmisti onun duzelmesi gerekti ve bunlari oldum omuriligide oldum allaha sukur duzeldim, ancak hala aksamam mevcut. Ay sonunda ankaraya omuriligin tam olarak duzelmesi icin bel ameliyatida olcagim henuz daha belli degil oladabilirim, olmayadabilirim. Sizce bunlar sonucunda tekrar rapora basvursam alabilirmiym?
yas:17 babam sigortali.
Ayrica agır iste calisamiyorum.

Okudugunuz ve cevabiniz icin tesekkur ederim.:)

Selam, verilen raporların yanlış olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız var, yeni rapor alma hakkınız var, farklı hastaneden rapor çıkarabilirsiniz, hakem hastanesi var, mahkemesi var.

Allah şifa versin...

Itirazlar olumsuz cevaplandi hep uzatildi ancak ankaradaki doktorlarim tibben alabilirsin dediler ay sonuna gidicegim insallah alabilirim..

18 ameliyat geçirdim! Rapor alabilir miyim?

Merhaba 18 Defa Amelıyat Oldum.
Anneden Doğma> Sağ Kulak Yolu Tamamen Kapalı 3 Kez Ameliyat Geçirdim Yinede Kapandı.
Göz,
Çift Taraflı Kalça
Sağ Diz,Ayak Bilek Ve Ayak Parmağından Ameliyatlar Geçirdim.
Ayrıca Sonradan Farkettigim 15 Yaşımda Omurilik Felçliği Geçirdim Kist Ve Kese Bulunuyordu
Ayrıca.. Hastalığın Düzelmesi İçin > Ayakta Kısalma Vardı Uzatma Yapıldı Ve Birkaç Ay Sonra Omurilik Ameliyatı Olup Omurilik Bağı Kesildi.(Felclik Düzeldi)
Daha Sonra Ek Olarak Skolyoz(Felclik) Tamamen Düzelmesi İçin 2 Ay Önce Belden Ameliyat Geçirdim 14 Platin Takıldı Kist Ve Kese Sinir Damarlarının İçersinde Olduğu İçin Alınmadı
2 Senedir Bu Hastalık İle Ugraşıyorum. Sağ Ayağım Zayıf Ağır İşte Çalışamamaktayım

Bu Durumda Engelli Rapor Alabilirmiyim? Hangi Raporu Almamı Fayda Görürsünüz?

Elbette engelli raporu alabilirsiniz. Ama hangi oran verileceğini söylemek zor.

Sorunlarınızın çoğu ortopedik veya fizik tedavi ile ilgili. Bunlardan birine başvurarak rapor isteyebilirsiniz. Ancak çalışmıyorsanız raporun pek faydası yok.

Eğer tüm engellerden toplam %40 veya üstü oran alırsanız engelli haklarından yararlanabilirsiniz.

Hangi rapor diye sormuşsunuz. Bunun adı Engelli Sağlık Kurulu Raporu'dur. Her hastane veremez. Sadece Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi bu raporu verebilir.

Antep'de şu hastaneler yetkili:

Gaziantep Dr. Ersin ARSLAN Devlet Hastanesi
25 Aralık Devlet Hastanesi
Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi
Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi

Yalnız Ben Şuan İçin Engelli Olarak İşe Girme Raporuna Başvurdum Bu Ne Tür Haklarda Geçerli Olur ?

Üst Alt