Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sayıştay raporundan çıkan skandal! Engelli aylıkları kimlere gitti?

Bu adı ler yuzunden biz madur oluyoruz çok yazık gercekden

Sahte rapor ile engelli maaşı veriliyor

Akp ve mhp sahte belgeyle engelli maaşı alan 442 000 kişiye sahip çıktı.İstismar hikaye amaç engellinin haklarına konmak siz hala şöyle böyle konuşun.

gyl5cj5
gyl5cj5.jpeg

gyl5cj5

Eğer doğruysa çok üzücü lütfen haber kaynağını söyleyebilirmisin. Ben de araştırıp cimere şikayette bulunacağım.

Arkadaşlar, buradaki bilgi doğru değil. Sayıştay'ın raporu doğru ama onun "düşük raporlulara da maaş veriliyor" dediği şey aslında tam öyle değil. Hele konunun sahtecilikle zaten bir ilgisi yok. Konu şu:

1- Engelli ya da yakınına rapora karşılık evde bakım ya da 2022 engelli maaşı bağlanmış.
2- Sonra bu kişiler başka amaçla rapor almışlar. Raporda oran düşmüş ya da "ağır engelli" ifadesi yer almamış. Bunu gören kurum kişiyi kontrol muayenesine çağırmış. Sonuca göre maalesef kesilmiş ya da devam etmiş.

İşte Sayıştay bu kontrol öncesindeki raporlara bakıp "yanlış maaş ödenmiş" demiş. Oysa bunun yanlış olarak nitelenebilmesi için kurumların kontrol muayenesine çağırmamış olması ya da kontrolde düşük-eksik rapor verilmesine rağmen maaşların devam etmesi gerekir. Sayıştay böyle bir araştırma ya da tespit yapmamış. Dolayısı ile bu haberler tam olarak doğruyu yansıtmıyor.

Bu konudaki detaylı araştırma ve sonucu Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği'nin izleme raporunda da yer almıştır. Sayıştay'ın yorumu burada hatalıdır. Rapora şuradan ulaşabilirsiniz. Sayıştay ile ilgili bölüm yayının 103. sayfasındadır.

OturanBoğa

tebrik ederım.gerçeği yazıp yalan yanlışla mılletı galeyana getırmeyı engelledıgınız için.şartının tutmadıgını bilip bile bile lades eden daha sonra ortaya çıkıncada yersiz ödeme çıktı napacam dıyenler düşünsün.onlar yüzünden gerçek hak sahıpleri mağdur duruma düşüyor.
not: bu haberı sözcü gazetesinde okumuştum ve patlaşmayı düşünüyordum.iyikide paylaşmamışım :D

Muhalif olacağız diye milleti galeyana getirmekten başka birşey yaptıkları yok.Engellilerin yüzlerce sorunu var.Bu muhaletefin hiçbiriyle ilgilendiği yok.Daha yeni 28 Eylül yönetmeliğiyle onbinlerce kişinin hakkı gaspedildi tek kelime sözlerini duyan var mı? Belki haberleri bile yok.Varsa yoksa manipülasyon alavere dalavere.

hozgul
burde eger site sahibi böle bi açıklama etmeseydı.iktidara saldırı gırla gederdi.üyeler arası tartışmalar olurdu.
bunca olanlar derken 1 tane örnek yaz

bunca olanlar derken 1 tane örnek yaz
Algı operasyonu bunlar... Önceden tüp, yağ kuyruğu vardı. yol yaptı, köprü yaptı, hastane yaptı. bir de telefonunu çıkar...

Yahu güzel gardaşım, hangi birini yazayım. SUT kapsamında ödenen (aslında ödenemeyen) medikal araç-gereçler ile sarf malzemelerindeki sorunu mu, yoksa 1 asgari ücret verilirken evde bakım aylığının aşağıya çekile çekile nereye geldiğini mi, yoksa 2022 aylıkları ile evde bakım aylıklarının veya emekli aylıklarının alım gücünün (döviz karşısında) son dört yılda %40 azaldığından mı bahsedeyim, ÖTV mağduriyetini mi anlatayım, yoksa bir hastaneden randevu almak için seksen takla atmamızı söyleyeyim, yoksa işsizliği mi, yoksa eğitim hayatındaki sorunlar mı, yoksa erişilebilirlik sorunun 15 yılda halen bir gram ilerlememesini mi, kontrol muayeneleri ile aylıkları kesilen gariban halkın inim inim inlemesini mi yoksa yoksa yoksa.

Her şey yolunda, algı operasyonu bunlar... Bu böyle devam eder. Siz şimdi kendinizi Norveç'te hayal edebilirsiniz...

@-mka
Sen hangi ülkede yaşıyorsun arkadaşım yurtdışında mı?
jandarma1964
Sicili bozuk derken 1000 doğruda 1 yanlış çıkar önemli olan fazla olanı görmektir sence neye göre sicili bozuk? A habermi doğruları söylüyor sözcümü?

Kardeşim cevabını kendin vermişsin ya. Demek ki ikiside sabıkalı anladın sen. siyasete gerek yok. yapan yapıyor zaten. Bizim işimiz bu değil.

-mka ve OturanBoğa madem haber kaynakları doğru değil peki araştıma önergesini cumhur ittifakı mhp ve akp oylarıyla niye red etti bunada bir yorum yaparmisiniz madem korkacak bir şey ozaman arastirilsaydi ya

@OturanBoğa
İtiraz ediyorsunuz sahtecilik yok diyorsunuz ben kendim bizzat yaşadım bu olayı kardeşim size mi kendime mi inanayım geçen aldığım raporun aslını otopark kağıdı almak için alıp iç ettiler raporun aslını gidip izmir trafik şubeye sordum yerinde yeller esiyor aynı şekilde ilçe trafik şubedede aslı vardı orayada vermiştik oraya gidip sordum ordaki dosyamdada aslı yok buyrun işte sahtecilikte kullandılar raporumu trafik şubedeki müdür ile papaz oldum adam beni neredeyse sahteci çıkardı cimer falan deyince adam korktu hık mık yaptı sustu polisin içindeki vatandaş sahtecilik yaparsa normal vatandaş yapmaz mı? 500 tl ödeyip yeni rapor çıkardım sonra gittim noterde adıma tescil ettirdim hadi şimdi kullansınlarda göreyim insanları salak yerine koyup kandırmaya çalışıyorlar engelliysek o kadarda değil.Trafik şubedeki adam ille rapor aslını istiyor olmazsa olmazmış neden acaba varmı kanunda yeri bunun ha aslını ibraz et dersin fotokopisini çekip dosyaya koyarsın aslını iade edersin.Ülkede resmen kokuşmuş pislik içinde kimseye güvenemeyeceğin bir düzen hakim.Fotokopileri koyup aslılları almışlar bir aslında altında şöyle bir not düşmüştük rapor aslı annesi tarafından şubeye teslim edilmiştir fotokopisinde de aynen yazıyor.

Son düzenleme:
Cango
Sahtecilik yok demiyorum, var tabii ki. Ama Sayıştay'ın değerlendirmesi buna dair değil diyorum. Ki bu benim görüşüm ya da değerlendirmem değil, bu net bir bilgi. Sahtecilik, adam kayırma, hak etmediği halde maaş bağlama vs. ayrı, Sayıştay'ın "bilerek hak etmeyenlere maaş verdiler" değerlendirmesi ayrı.

muntada al ansar
Muhalefet ölümsüzlük iksiri bulsa ve "gidip şu dağın ardından alalım mı" dese, akp-mhp "hayır" der. Artık bu ikilinin asgari mantığın dahi fersah fersah gerisinde kaldığı kesin. Heralde burada onları savunuyor olamam! :)

(Muhalefet ölümsüzlük iksiri bulsa ve "gidip şu dağın ardından alalım mı" dese, akp-mhp "hayır" der. Artık bu ikilinin asgari mantığın dahi fersah fersah gerisinde kaldığı kesin. Heralde burada onları savunuyor olamam!)

taktire şayan bir yorum OturanBoğa

OturanBoğa
Aynı mantık muhalefette de var.Bu hükümet dünyanın en iyi şeyini yapsa alkışlamayız dediler.

login

Buna katılmıyorum. Hatta muhalefetin gereksiz bir omurgasızlık yaptığını ve politik tutum alamadığını düşünüyorum. Engelli haklarına dair hükümetin hangi icraatına "hayır" demiş muhalefet?

Üst Alt