Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Scheuermann's Disease için sağlık raporu almalı mıyım?

scheuermann

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba değerli forum üyeleri. Bir süredir kafamı kurcalayan bu konu üzerine araştırma yapmaktayım. Fikirlerinizi de almak isterim. Vakit ayırıp değerlendiren herkese şimdiden teşekkür ederim.

30 yaşıma yeni girdim, mimarım lakin iş hayatında aktif rol oynayamıyorum. Scheuermann's Disease denilen gelişimsel kifoz ile birlikte primer hipogonadizm teşhisi yaşım 24 iken sadece birkaç ay ara ile konuldu. Aynı zamanda X bacağım ve ıvır zıvır ufak rahatsızlıklar var (miyop, astigmat vs)
Şuan 14 omurumda 28 vida ve 2 rod ile birlikte opere kifozum. Şükür iyi bir ameliyat geçirdim lakin hareket fonksiyonlarım ciddi derece kısıtlandı. Masa başı devamlı oturamıyor, mesleğim gereği uzun süre ayakta kalamıyor, koşuşturamıyorum. Endokrin alanında teşhisi konulan primer hipogonadizm (testiküler yetmezlik) tedavisine ise yine aynı sene hormon replasmanları yapılarak başlandı. İnfertil olduğumu henüz 24 yaşında öğrenmiş olsam da bıkmadan usanmadan tedavimi 6.seneme ulaştırabildim. Kas ve iskelet sistemi hastalıkları bile fazlasıyla meşgul ederken yaşantımı, bir de metabolik rahatsızlığın çilesi ile hayatımın yüzdelik dilimde ne kadar sınırlandığını kelimelere dökemiyorum.

Engelli raporunu herkes gibi ben de en az birkaç kere duymuşumdur lakin tam olarak ne olduğunu araştırmamıştım. Ta'ki 25 yaşında iade etmek zorunda kaldığım Yeşil Pasaport'umu geri kazanmanın yollarını ararken karşılaştığım "Ağır Engelli" veya "minimum %50 ve üstü engelli" raporuna sahip olma zorunluluğunu öğrenene kadar.

Elimden geldiğince forumu okuyup bilgilenmeye çalışacağım ancak belli ki deneyimleri ile ışık olabilecek arkadaşlar da varlar etrafımızda. Nacizane talebimdir beni aydınlatmaları. Bu doğrultuda;

1.Sizce bu rahatsızlıklarıma istinaden sağlık raporu alıp bir kenara koymalı mıyım?
2.Hakkedilmiş yeşil pasaport'a yeniden başvuru yapmak için engelli raporu talep ediyor olmayı, hastanede belirtmeli miyim?
3.Benim durumumda siz olsaydınız, hayatınızı nasıl yönlendiriyor olurdunuz?

Merhabalar
Bende aynı şekilde schuermann dan dolayı ameliyat oldum. Rapor aldınız mı ? scheuermann

Üst Alt