Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sebepsiz yere zorla hastaneye yatırıldığımızda nereye ve nasıl başvurabiliriz?

kullanici123456

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bu hastaneye yatırılma konusu bende bir fobi arkadaşlar korkulu rüyam diyebiliriz ve bu konuda edinebileceğim bütün bilgileri edinmek istiyorum.

Ben tamamen varsayımlar üzerine sorumu soruyorum siz de bu varsayımlar üzerine cevap verirseniz sevinirim(psikolojik hastalığın yokken kimse seni yatırmaz gibi cevaplar yerine varsayıma odaklanıp cevap verelim lütfen)

Diyelim ki aileniz ve sülaleniz sizin yaşam tarzınızı tasvip etmiyor ve sizi bir şekilde cezalandırmak istiyor, yöntem olarak da ruh hastalıkları hastanesine yatırmayı seçiyor ve dilekçe verip oğlum veya kızım psikolojik hastadır yatırılması gerekiyor diyor. Hastaneye götürülüyorsunuz ve psikolojik bir sorununuz olmamasına rağmen ailenin doktoru yalan beyanlarla ikna etmesinden sonra doktor yatışınıza karar veriyor,

Bu noktada sorularım başlıyor:
1- Eğer herhangi bir sigortalı işte çalışıyorsanız veya kendi işletmeniz varsa yani çalışmak zorundaysanız yine de sizi hastaneye yatırabilirler mi?

2-İnternetten edindiğim bilgilere göre yatırılmayı istemezsek yatırılma belgesine imza atmazsak yatıramıyorlar ve mahkemelik oluyormuşsunuz doğru mu?

3- Diyelim ki belgelere imza attık ve yatırıldık bu süreçte yok yere yattığımız hastaneden çıkabilmek için neler yapabiliriz hasta haklarımız nelerdir, hangi kuruma ne içerikte bir dilekçe yazabiliriz ve bu dilekçeyi hastane içinde kime hangi bölüme teslim etmeliyiz.

4- Hastaneden çıktıktan sonra haksız yere yattığımız onca günün hesabını kimden sorabiliriz hastaneye ailenin yalan beyanlarına inanıp yatırdıkları için tazminat davası açılabilir mi?

merhaba değerli kullanici123456

cevaplar (yaşanmış örnektir hepsini hemen hemen yaşadım sonuncusu haric)

1) evet yatırırlar sistem öyle çünkü.
2) hayır yatırıyorlar yani benimkinde abim benim yerime imza attı.
3)ordaki diğer hastalarla aynı haklara sahipsiniz. orası bir hapishaneden çok farklı değildir ,kapalıdır demir parmaklıklıdır.
eğer şanslıysanız aileniz geliyor sürekli hergün 15 gün sonra çıkıyorsanız ama işte aylarca kalanlar var allah muhafaza etsin bu durumdan
4) ahirette . ama gücüm yeterse bu dünyadada sorarım ,çalışıyorum. para kazanmak için değil çoğu arkadasım veya tanıdığım para kazanmadan nereye kadar çalışacaksın diyor ama ben para kazanmadan akademik çalışmalarımı sürdürüyorum belki oda olur inşallah.

Ahmet22 mutlaka hukuki bir çözüm yolu olmalı burası muz cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti

ne yazık ki işleyiş bu şekilde. asrı saadette değiliz ki illaki kanunlar çiğneniyor yada olmakta olan kanunlar yetersiz veya yanlış.

biri vardı hastanede en doğru anayasa kurandır diyordu filan şimdi yalan veya yanlış mı konuştu doğru söyledi ama kim takar?

şu yazıyı sonuna kadar okuyun ve insanların hem haklı hemde çaresizliğini ama mücadelesini görün

https://forum.donanimhaber.com/almanyaya-iltica-etmeyi-planliyorum--130707754

selam
5 senedir haftanın 3 gunu istantanbulda bir devlet hastanesine gidip geliyorum
bu devlet hastanesinin bir cok bölumunde saglık sorumlarımdan ötürü yattım
yazdıklarımı dikkatlice oku

şimdi sen 18 yasından buyuksen seni kimse zorla hastaneye yatıramaz

ama 18 den kucuksen ailen seni hastaneye yani pisikatri bölumune yatırabilir
bu konuda senin yapacagın hic birşey yok egerki 18 den kücüksen durum bu

ama sen 18 den buyuksen hic korkma seni kimse hastaneye senin iznin olmadan yatıramaz

sen diyelimki 18 den buyuksun ve ailen seni hastaneye yatırmak sitiyor
yapman gerek şey cok basit bir devlet hastanesinden pisikatri bölumune randevu al
doktora deki akli dengemin yerinde olduguna dair calıştıgım iş yeri rapaor istiyor de
ordan rapor alman icin doktor seni yönlendirir akli dengende bir sorun yoksa
raporunu alırsın ve kimsede sana ailenden bulaşamaz

hastaneye pisikiyatri bölumune yatarsan 18 den buyuksen
hastaneye yatarken sen imza atmışsan kendi imzanla cıkarsın
ama 18 den buyuksen seni ailen yatırırsa girişte yatmadan önce
evrak imzalıyorsun bu imzayı ailen atarsa ailenin imzası olmadan cıkamazsın
ailen nezaman isterse ozman cıkarsın ancak
istanbulda devlet hastanesınde en fazla 30 gun kalabiliyorsun
ama istanbul bakırkoy ruhve sinir hastalıkları hastanesinde
uzun sure kalabiliyorsun ailen seni cıkartana kadar orda kalabilirsin

hastaneye yatmanın işle bir alakası yok sigortalı calışsanda işyeri seninde olsa
egerki hastalıgın buyukse
mesela uyuşturucu şiddet , kendine ve aileden birilerine şiddet öfke krizleri
geciriyorsan dısardaki insanlara ve cevrendeki insanlara zarar verecek hareketlerde bulunuyorsan
60 yasındada olsan ailen istemesede cevrendeki bir kişi seni şikayet etse seni hastaneye yatırırlar

hastalıgında şiddet öfke kendine ve cevrendeki insanlara ve ailene zarar verecek bir hastalıgın yoksa
vede uyuşturucu kullanmıyorsan 18 den buyuksen seni kimse hastaneye yatıramaz
ve yatmak istemedigin icinde kimse seni mahkemeye veremez

tekrar söyluyorum 18 den kucuksen hic bir seyin yoksada
ailen doktorla anlaşırsa seni ailen yatırabilir gerekirse polis zoruyla
seni hastaneye yatırıyolar

ama 18 den buyuksen hicbir hastalıgın yoksa seni kimse zorla yatıramaz

yok yere hastaneye yatmışsan 18 den buyuksen
yatarken imzayı sen attıysan istedigin zaman cıkarsın
ama tekrar söyluyorum uyuşturucu saldırganlık kendine zarar verme ailene zarar verme gibi
hastalıkların varsa cıkamazsın

yokyere ailen seni doktorla anlaşıp hastaneye yatırmışsa
yatarken imzayı ailen atmışsa ailenin imzası olamdan hsatneden cıkamazsın

hasta hakları diye bir şey yok
sadece görunuşte var hastanenin icinde
hasta hakları adı altında ofis var bir sorun oldugunda oraya şikayet ediyorsun
onlarda senin şikayetini yazıyor dilekceyi imzalıyorsun
yazdıgın dilekce 20 gun sonra her ayın belli gununde o hastanenin baş hekimi ve
hastanenin 1 avukatı şikayetleri inceleyip karar veriyolar
hasta hakları denilen şey bu yani hicbir baş hekim kendi hastanesindeki bir doktorun
yaptıgı hatayı ve yanlışı ortaya cıkarmaz egerki cok buyuk bir suc varsa
mesela bilinci hastayı ihmalden öldurmek veya ihmalden hastaya yanlış ilac vermek gibi
konular varsa kendi aralarında anlaşıp o doktoru uyarıyolar sadece hepsi bu
başıma geldi oyuzden bukadar emin konuşuyorum doktor beni öldurmek istedi
bana sınırlendi şikayet ettim sonuc hic bir sey olamdı
doktor hala aynı kabadayılık yapmaya devam ediyor
hasta hakları dıye birsey yok sadece görunuşte kanunen var ama
iş hasta haklarına gelince hic bir hakkın yok
doktor seni öldursede ölum rapaorunu istedigi gibi duzenliyor
ve o hastanenin adı cıkmasın diye incelemede de aynısı yapılıyor
otopside doktor hastanın ölumunu nasıl yazmışsa otopside o şekilde sonuc cıkartıyor
bu devlet hastanelerinde bire bir başımıza geldi ordan biliyorum
allah kimseyi devlet hastanelerinde madur etmesin %100 haklı olsanda haksızsın

paran varsa cevren varsa ozaman iş degişir devreye birileri girecek ortaya
gercekler cıkacak diye o doktora baş hekim gerekli cezayı veriyor

hicbir devlet kurumuna tazminat acamazsın egerki zengin degilsen
gerekli cevren yoksa özellikle devlet hastanesine hicbir sekilde zatminat acamazsın
ve ailen seni hastaneye yatırırken evrak imzalıyor o evrakta
şunlar yazıyor senin anlıyabilecegin şekilde özetliycem
yatan hastayı doktor hemşire gerekli görurse tedavi amaclı hucreye kapatıp baglıya bilir
hasta zorluk cıkartırsa hastane gövlileri hastayı kontrol altına alabilmek icin
gerekirse zor kullana bilir
hastaya verilen ilaclar hastada yan etki yapabilir
hasta ilaclar yuzunden sakat kalabilir
hasta fiziksel olararak bir yaralanma darbe darp almışsa
bu göverlilerin hastayı diger hastalara bir fiziksel zarar vermemesi icin
görevliler zor durumda kaldıkları icin mecburen yapılabilir
ve hastaya verdigimiz ilaclar dogrultusunda hasatanın hastalıgı ölumle sonuclana bilir
bu yukarda yazınları okudum anlıyorum ve kabul ediyorum
bu yaşanacak olanlardan ne hastanede nede her hangi bir yetkili
sorumlu tutmayacagıma dair bu belgeyi imzalıyorum
diye hastaneye girişte bu evrakı herkese imzalatıyolar

bu belgeyi sadece pikiloji bölumunde degil
her hangi bir bölumde bir hasta yatacaksa o kişiye veya o kişinin yakınlarına
bu sekilde bir belge imzalatıyolar bu sekilde
hasta hastanede yatarken herhangi bir sekilde ölurse
sorumluluk tamamen hastaneden cıkmış oluyor

sana tavsiyem şu olucak 18 den kucuksen
ailenin dediklerini yap iyi bir insan ol onlarda seni hastaneye yatırmak zorunda kalmasınlar

ama 18 den buyuksen hicbir şiddet yoksa kendine ve etrafına vede ailene karşı
ve uyuşturucu kullanmıyorsan sadece yaşam seklinden öturu ailen sana karşıysa

dediklerimi yap git bir devlet hastanesinden randevu al 118 den
doktora deki işyerinden evrak istediler pisikolojik durumum iyi olduguna dair
ordaki doktor seni yonlendircek heyete giriceksin heyet rapaorunda
aklidengen ve pisikolojin iyi cıkarsa
hic bir allahın kulu seni zorla hicbir hastaneye yatıramaz
cunku elinde akli dengen ve pisikolojin de sorun yoktur rapaoru olucak
ve heyete girince kan tahlillerin yapılcak idrar tahlilerinde yapılcak
her hangi bir uyyuşturucu madde cıkarsa heyet olumlu rapor vermez
haberin olsun

şimdi gerisi sana kalmış sana butun yapacaklarını en ufak ayrıntısına kadar anlattım

SARUHAN Peki biz imza atmayı reddettik ve aile bizim yerimize imza attı diyelim yattıktan sonra aileyi mahkemeye veremiyor muyuz yanlış beyanlarla yatırttılar gibisinden?
SARUHAN Bir de akli dengesi yerindedir raporunu çalıştığımız yer için değil de normal şahsi amaç için alamıyor muyuz?

ailen senin saglıgını duşunup seni hastaneye yatırdı diye
aileni mahkemeye veremezsin
neden diyceksin senin saglıgın yerindeyse hicbir saldırganlıgın yoksa
kendine veya ailene vede etrafındaki insanlara zarar verecek bir hareketin yoksa
uyuşturucı kullanıp satmıyorsan etrafındaki insanları zehirlemiyorsan

zaten gider devlet hastanesinden pisikoloji bölumunden kendin
rapaor alırsın iyi olduguna dair ozman
ailen hangi doktorla anlaşırsa anlaşsın seni kimse yatıramz hastaneye

ama sen kac yasındasın 18 den kucuksen
yapacak hic seyin yok

yapacak tek şeyin var oda ailenin dedigi gibi bir yaşam sureceksin 19 yasına girene kadar
efendi bir şekilde hayat sureceksin ok

y

SARUHAN Tekrar ediyorum burada konu ailenin bizim sağlığımız için yatırması değil konu kasıtlı olarak inatlaşmak için yatırmak.

Sorunuza gelince yirmili yaşların ortasındayım ve çevreme herhangi bir zararım yok madde de kullanmıyorum

Bir de aldığımız akli dengesi yerindedir raporu kaç yıl için geçerli olur mesela raporu aldık 10 yıl sonra hastaneye yatırılma durumunda kalırsak geçerliliği var mıdır raporun?

18 yaşından büyüksen de ailen seninle inatlaşırsa yatırabilir . çünkü yatırdı beni. benim hafızam çok iyidir kolay kolay hiçbir şeyi unutmam. ama her seferinde sorduğumda "sen hatırlamıyorsun , sen hastaydın" diyorlar. bunu sana bişekilde empoze ediyorlar. psikiyatri tedavisi çok çok uzun soluklu hatta yaşam boyu süren bir tedavi olduğu için de artık umrunda olmuyor çok. allah biliyor ya ben ahirette alemden şikayetçi olurum.

o dediği raporuda önceden hastaneye yattıysan veya daha önce psikiyatriye gittiysen belki "akli dengesi yerindedir" alsan da yine bişey eklerler anksiyete psikotik bozukluk filan ama hiçbi şikayetim yoktur demen lazım taramalarda ve sana tavsiyem bu raporu daha önce hiç gitmediğin bi hastaneden al.(o hastanenin psikiyatri ve nöroloji bölümlerine hiç gitmemiş ol)

raporlar genelde 2 yıl süreli çıkar. ama süresiz çıkanlar olsada ben böyle bir rapora süresizlik verilebileceğini sanmıyorum çünkü doktor daha sonra değişebilir diye öngörebilir.

birde benden bi uyarı , türkiyede doktorların egosu çok yüksektir , bu yüzden senin gerçekte sende var olmayan bir hastalıkla sonuçlanabilir . yani bilmiyorum ama doktorlar çok kötü bu konuda egoistler.

bilgilendirmeler için teşekkür ederim, bayadır merak ettiğim konulardı bunlar.

ahmet22

sen hastasın ahmet neden o zaman ilaç kullanıyon normal düşünüyorsan

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

zorla tabiiki ,hastaneyle tehdit ediyor ailem sen iyi değilsin felan bunların hesabı ağır olur bence ahirette çünkü abim düpedüz yalan söyledi beni yatırırken üzüldüm halime biraz o esnada çünkü abim kendini üstün gördü benden.

bilmiyorum ama belki de bir günah işledim de allah bu sıkıntıyı benim için uygun gördü veya buna benzer bişey.atanabilirsem sorun çözülebilir belki.en azından büyük oranda

@ahmet22 Sen kimsenin lafına bakma okuyorsan okulunu bitir atamaya da fazla güvenme pazarda limon satsan da amele olsan da kendi paranı kendin kazan en önemlisi bu çünkü dünya para üstüne dönüyor ne kadar paran varsa deli de olsan akıllı derler kendi hayatını kuramamışsan hastanelerde sürünürsün ayrıca para alınan yerden emir de alınır,

sen ailenden para almaya devam ettikçe ailen senin üzerinde söz sahibi olmaya senin hayatını kontrol etmeye devam edecek tekrar söylüyorum ahmet ekonomik bağımsızlığını kur o zaman yine yatırmaya kalkarlarsa onlar yatırmadan önce bir avukatla bağlantıda ol hastaneye götürüldüğün sırada veya hastanedeyken avukata bi alo de gelsin kurtarsın en mantıklı çözüm bu.

Çünkü bu devlet hukuk devleti kimse kimseyi istediği gibi deli diye yaftalayıp özgürlüğünü elinden alamaz bi yanda doktor varsa bi yanda da hakim var avukat var ;) Hadi allaha emanet.

canım kardeşim benim başımdan bir cok olay gecti. hastaneden kovdular carsaflar degişmiyor dedim sorumlu hemşireye dilekce verdim. hemşire tamam ilgilenicez dedi ama 2 ay gecti aradan carsafları haftada bir degiştirmeye devam ettilerı. bende saglık bakanlıgını aradım şikayet ettim. aradan 4 gun gecti doktor geldi sen kimsin bizi şikayet ediyorsun. bak ben sana şikayet nasıl edilir göstercem şimdi deyip beni hastaneden kovdu :)

bende tekrar saglık bakanlıgını aradım durumu anlattım. saglık bakanlıgı hic birşey yapmadı. ben 4 sefer aradım 15 gunde ama hic bir sekilde ilgilenmediler

aradan 2 ay gecti saglık bakanlıgını aradım benim boyle boyle bir şikayetim vardı. neden kimse ilgilenmiyor dıye sordum. saglık bakanlıgının verdıgı cevap aynen şu oldu. bi yanlış anlaşılma olmuş ama sorun duzelmi. carsaflarla artık hergun degışıyormuş. baska bir sorunuz varmı dedi ya dedim doktor beni keyfi hastaneden kovdu. siz carsaflardan bahsediyorsunuz madem size şikayet edince
doktor beni hastaneden kovucak

sizi aradıgımda bana neden demediniz sen şimdi bu hastaneyi şikayet edersen doktor seni hastaneden kovar bilginiz olsun. bizde bişey yapamayız neden demediniz deseydiniz bende şikayet etmezdim yaz gunu pis pis yataklarda yatardım benim terim başka hastaya başkasının pisligide bana bulaşırdı gecinir giderdik dedim

saglık bakanlıgın verdigi cevap şu oldu: bey efendi sorun cozulmuş başka bir şikayetşniz yoksa gorusmeyi sonlandırıyorum tekrar gecmiş olsun dedi telefonu kapattı

yani şunu demek istiyorum sen hukuk devletindeyiz diyorsunya tamam ama hak hukuk ancak buyuk olaylarda işliyor

yada paran varsa yada cevren coksa adalet yerini buluyor. yoksa oyle hemen bişey yapmıyolar haklı olsanda elinde videolu sesli kayıtta olsa sonuc alamıyorsun

sen tam olarak ne yapıyorsunda ailen seni hastaneye yatırmak istiyor. bunu en ince ayrıntısına kadar anlat. sana saglıklı bir şekilde yardım edelim yada yöl gösterelim. olayları tam anlatmazsan var sayımlarla yola cıkılmıyor

ailen sana neden böyle davranıyor anlatırsan gercek bi sekilde. butum oldugu gibi ozaman sana daha dogru bir sekilde yol gösterebiliriz

kullanici123456

temel sebep altı çizili sözde yer alıyor diyebilirim bu çok sorun bide bana göre ailem çok samimiyetsiz bu konuda (yalancı) çünkü sorsam "para sorun değil" derler ama ben eminim ki asıl sebep bu.

çalışmalarımı erteleyebilirm belki ama iş bulmak çok zor , ayrıca ne kadar çalışablirim şimdi emin değilim çünkü ketiapin 50-25 mg alıyorum ve bu ilaç fena halde uyutuyor. kalkamıyorum 11-12 ye kadar :(

SARUHAN Ailem beni hastaneye yatırmak istemiyor sadece benim içimdeki bir korkuydu bu paylaşayım karşılıklı bilgi edinelim dedim yoksa ciddi bir şey yok yani.
ahmet22 Dostum eğer hastalığın çok ağır birşey değilse randevu al doktorla birebir konuş böyleyken böyle bu ilaç bende çok uyku yapıyor bu etkiyi yapmayan bir ilaç verirmisiniz de ayrıca düzenli bir hayat kurmak istediğinden iş bulmak istediğinden bahset eminim ikna olacaktır.

Emin ol benzin istasyonunda pompacı olmak bile ailenin emri altında olmaktan iyidir düşünsene özgürsün kendi paranı kazanıyorsun hatta belki evlenirsin bile he sen yine akademik kariyer seçeneklerin varsa değerlendir ama para önemli onu da unutma.

Neyse dostum hayatta özgür ve başarılı olman dileğiyle ...

para para para varlıgı bir dert yoklugu yara

ahmet22

hasta degilim diyorsun ketiapin abifiliy mentane kullanıyorsun

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
merhaba,

hasta değilim dedim evet. ve ketiapin ile maintena kullanıyorum buda evet. hastaneye yatarken de hasta değilim diyordum zorla yatırıldım. adı hastalık ise bu hastalığın bu şekilde tedavi edilebileceğine inanmıyorum yani şuna inanmıyorum

hasta kişiye a tabletini vererek sen artık şöyle düşüneceksin diyemezler. bu hastalığın mevcut tedavisinde ise bunlar var.

@kullanici123456
mühendislik programını (tezli master) kazandım. ama gitmeli miyim? henüz karar vermedim. çünkü yalnız yatamıyorum bu red sebebi olabilir mi onuda bilmiyorum.

diğer dediklerine hak veriyorum ama ne kadar başarılı olabilirm bilmiyorum umarım olur.

Son düzenleme:
Sizi hastaneye yatirabilmeleri için vasiınız olmaları gerek

Hayır yatırabilirler bu psikiyatri de bir kuraldır kişi zorla tedavi edilebilir ne yazık ki bu böyle

Üst Alt