Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sebotek HD işitme cihazı kullanan var mı?

mai80

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Geçen duyses ten bir mektup gelmişti Sebotek HD cihazımızı denemek için büroya davet. Bende gidip denedim.Güçlü bir cihaz gibi geldi.Ortama göre 6 farklı modda kendi ayar yapıyormuş.Cihazı kullanan ya da deneyen oldu mu acaba? Bir de burada görmüş olduğum Q Excilent kulak içi model vardı.Ben hep kulak içi kullandığım için o daha cazip geldi ama ikisi arasında hangisi daha verimli olur karar veremedim.Bu konuda ilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.İyi akşamlar

ben sebotek kullanıyorum şimdiye kadar birçok cihaz kullandım hiçbiri bu kadar güzel değildi tavsiye ederim.

sana yeni bişey söyliyeyim mi ben hayatım boyunca hiç arabamla giderken cam açıkken müzik dileyemedim yada biriyle konuşamıyordum ama bu cihaz gerçekten bahsettikleri kadar mükemmel şimdi bunları yapabiliyorum

Bu sebotek nerenin malıdır hiç duymadım bu markayı

Ağabeyi Starkey gibi ABD firmasıdır... İlginç olan, Amerika'da dahi fazla bir pazar payları yok...
Cihazlarının 111 kanallı olduğu iddiasındalar. Varsayalım ki öyle, 3-6 kanaldan fazlasının bile yararlılığı kanıtlanamamışken 111 kanalın pazarlama dışında ne yararı var, anlayamadım. 111 kanallık bir hassasiyeti kim nasıl ölçecek ve nasıl programlayacak? Daha tek kanallı cihazların bile programı doğru düzgün yapılamıyor!

yıllardır cıhaz arastırdım bu cıhazı senden duyuyorum kac db gucu varmış bu cıhazın onu da tanımak isterım googlede bıle bu konu dan baska cıhaz hakkında bişiy yoq :)

hunsal kardeşim öncelikle abi değil abla söylediklerini araştırdım firmadan sordum aldığım yanıtlar şunlar....
1. sebotek starkeyle aynı firma değil
2. bu adamlar vivatone diye bir firma ile davalık olmuşlar ilk open fit teknolojiyi biz bulduk diye sonra kaybetmişler ve sebotek çok kızıp vivatoneyi komple satın almış... :)
3. dijital cihazlar kendi içinde ayarlar yaparmış gelen ses göre. ne kadar fazla kanal sayısı olursa o kadar iyi ayar yaparmış sanırım HD olmasıda bu özelliğinden geliyor duyses bu cihaza çok güveniyor şu anda daha iyisi yok diyorlar
4. kendin söylüyorsun starkeyin abd de fazla bir pazar payı yok diye öyleyse starkey iyi bir işitme cihazı değil demektir ayrıca eklemek istiyorum ben starkey kullanmadım ama kullanan arkadaşlar çok çabık bozulduğunu söylüyorlar..
sevgilerimle....

selam mai80,cihazı kaça aldın ve ne kardarlık kayıplara göre yarar saglıyormuş,ayrıca kaç db den başlayıp db le kadar karşılıyormuş bilgin varsa ve benim kaybım 78 db ve ince tiz seslere algılamam zayıf bilgine ,bu cihaz bana görede işe yararmı ögrenirsen sevinirim. saygılar.

markalara ön yargılı yaklaşmamak lazım bir şans verip denemek lazım starkey ne kadar kötü bilinsede kulağa taktıkmı ses kalitesi bilmeyeni şaşırtıyor.sebotekte de belki durum aynıdır.ama ne varki cihaz uzun vadede nasıl arıza veriyormu oda önemli

leraybe merhaba...
öncelikle araştırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.
1) ben Starkey'le SeboTek aynı firmadı demedim, ikisinin de ABD firması olması nedeniyle ağabeyi ifadesi kullandım.
2) bir daha sorar mısın, şu vivatone'yi satınalma hikayesine duysesçiler kendileri inanıyorlar mıymış?
3) bu da çok baştan savma bir cevap olmuş. ellerinde bir kanıt var mıymış 111 kanalın kendi kendine ayarını yaptığına ve konuşmaları anlama oranını arttırdığına ilişkin? aksi halde sadece reklam düzeyinde kalır iddiaları.
4) Starkey'in değil, SeboTek'in pazar payının düşük olduğunu söyledim. Starkey'in pazar payı SeboTek'ten çok daha yüksek. SeboTek ABD'de dahi çok fazla bilinen bir marka değil.

Diğer taraftan Satlas'ın da dediği gibi, Türkiye'de uzun yıllar SSK'nın tek ccihaz tedarikçisi olmasının da verdiği bir rehavetle, Starkey'in Türkiye'deki müşteri ilişkileri ve dağıtımını yaptığı ürünlerin kalitesinin düşük olması yanında, ses kalitesi şaşırtıcı derecede iyi. Kendim de halen bir kulağımda Starkey'in eski bir modelini kullanıyorum, oradan biliyorum.

Ben de kesinlikle markalara karşı önyargılı olunmaması gerektiğinde hemfikirim. Mümkün olduğunca çok alternatifi deneyip hangisinden memnun kalınıyorsa o alınmalı. Tabii sadece cihazın kalitesi ve uygunluğu da yetmiyor, satış sonrası servis imkanları da göz önünde bulundurulmalı.

Ne diyebilirim, siz memnunsanız cihazınızdan (gerçekten bir işitme kayıplı iseniz tabii ki!) hayırlı olsun ve güle güle kullanın demekten başka!

duysese mail attım sebotek cihazında kullanılan programın ana yüzünü kopyalayıp mail atın dedim kendim kanıt olarak görmek istiyorum dedim bant sayısını eğer gerçekten 111 bant varsa programda tek tek 111 adet açma kapama düğmesi olması lazım.umarım bana dönüş yaparlar.

birazda bana bu başlık reklam kokuyor gibi geldi .çünkü hiç bir işitme kayıplı cihazına eleştiri yaptımı gocunmaz aksine kulak açar dinler çünkü hiçbir işitme cihazı memnun etmemiştir o yüzden sürekli arayış içindedir..hee kim gocunur sebotekten ekmek yiyenler :)))

sizbir konu açmışsınız bende yardımcı olmaya çalıştım diğer bilşgileri duysesten öğrenin ben çihazımdan memnunum bu kadar.... tavsiye ederim

sevgili hunsal
sana hiçbir şeyi kanıtlamak zorunda değilim senin bu tür konularda ağzın pek yanmış galiba eger bir şüphen varsa veya cihaz hakkında daha fazla bilgi istiyorsan duysesle görüş biz burada sadece fikir alışverişinde bulunuyoruz

Arkadaşlar cevapları yeni gördüm.Ben duyses e gidip cihazı denedim.Normalde kulak içi cihaz kullanıyorum.Cihaz şu an kullandıklarıma göre daha net gibi geldi ama dışarda ,doğal hayatta kullanmak lazım diye düşünüyorum kesin bir karar vermek için.Bu nedenle cihazı alıp normal hayatında kullanan var mı diye sormak istemiştim.Bu arada leraybe arkadaşım bu hd cihazımı kullanıyorsun acaba?

sn. leraybe
Bu cihaz çok dikkatimi çekti
kaç db. kayıplılara hitap ediyor
ben çok ileri dereceli işitme engelliyim

Arkadaşlar ben konuyu açtım kayboldum.Kusura bakmayın .Ben sebotek cihazı kullanmyorum şu an .Kulak içi pure-tone cihazım var.Ancak cihaz dikkatimi çektiği için bi sorayım dedim aranızda bilgisi olan varmı?( hd olması, girdiğin ortama kendini ayarlaması, telefon modu falan olması) Bu özellikler ilgimi çekti .Ancak açıkçası şu an için fiyatın da pek uygun olmamasından beklemeye aldım açıkçası.Şu an için bir sorunum yok açıkçası.

anlaşılan bu sebotek i kullanan deneyen çok fazla yok:)

Üst Alt