leraybe merhaba...
öncelikle araştırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.
1) ben Starkey'le SeboTek aynı firmadı demedim, ikisinin de ABD firması olması nedeniyle ağabeyi ifadesi kullandım.
2) bir daha sorar mısın, şu vivatone'yi satınalma hikayesine duysesçiler kendileri inanıyorlar mıymış?
3) bu da çok baştan savma bir cevap olmuş. ellerinde bir kanıt var mıymış 111 kanalın kendi kendine ayarını yaptığına ve konuşmaları anlama oranını arttırdığına ilişkin? aksi halde sadece reklam düzeyinde kalır iddiaları.
4) Starkey'in değil, SeboTek'in pazar payının düşük olduğunu söyledim. Starkey'in pazar payı SeboTek'ten çok daha yüksek. SeboTek ABD'de dahi çok fazla bilinen bir marka değil.
Diğer taraftan Satlas'ın da dediği gibi, Türkiye'de uzun yıllar SSK'nın tek ccihaz tedarikçisi olmasının da verdiği bir rehavetle, Starkey'in Türkiye'deki müşteri ilişkileri ve dağıtımını yaptığı ürünlerin kalitesinin düşük olması yanında, ses kalitesi şaşırtıcı derecede iyi. Kendim de halen bir kulağımda Starkey'in eski bir modelini kullanıyorum, oradan biliyorum.
Ben de kesinlikle markalara karşı önyargılı olunmaması gerektiğinde hemfikirim. Mümkün olduğunca çok alternatifi deneyip hangisinden memnun kalınıyorsa o alınmalı. Tabii sadece cihazın kalitesi ve uygunluğu da yetmiyor, satış sonrası servis imkanları da göz önünde bulundurulmalı.
Ne diyebilirim, siz memnunsanız cihazınızdan (gerçekten bir işitme kayıplı iseniz tabii ki!) hayırlı olsun ve güle güle kullanın demekten başka!