Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seçilmiş olduğuma karar verdim [O an]

murat3734

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
evet yanlış okumadınız seçilmişim ben..:) ama öyle mehdi falan değil :) oraya gidene kadar hayatım çok normaldi hatta çoğu insanın standartlarının üstündeydi, üniversitede okuyordum, sevdiğim biri vardı, ailem hep yanımdaydı, sosyal çevrem genişti, aranan biriydim :)

birgün kız arkadaşımla ikimizin ortak arkadaşı olan bir dostumuzun pınarhisardaki evine 2 günlüğüne gitmiştik.. sınav stresini atmak için :) fakat orda beklenmedik bir gelişme oldu.. sabah uyandığımda sağ bacağımda müthiş bir ağrı vardı hatta görüntü itibari ile biraz kısalma olmuştu.... apar topar istanbula döndük... bir iki gün sonra ağrım geçti normale döndüm... daha sonra 1-2 yıl bir daha böyle bişey olmadı.. takiii askere gidene kadar....

askere gittim, ve birgün sabah uyandım basamıyorum, bacağımda aynı şekilde ağrı ve kısalık nüksetti... ne bir çarpma ne bir ters bir hareket hiçbirşey yokken durup dururken....

hasteneye gittim, rontgenler, tahliller derken uzun süre hastanede yattım... 1-2 ay sonra tekrar düzeldim... ama teşhisim romatizma deniyordu... teskere sayılı günler kala tekrar ortaya çıktı sonra tekrar hafifledi... ben teskere aldıktan sonra yine azaldı, uzun süre sorun yoktu çalışma hayatına girdim... herşey güzeldi...
fakat yine birgün aynı şekilde pat diye ağrı çıktı ve bu sefer en ciddisiydi...y ürüyemez hale gelmiştim... yaklaşık 3 ay raporluydum... ve cerrahpaşa hastanesi romatoloji bölümndeki İZZET HOCA ilk gidişmde teşhisimi koydu... Yıllarca konulamayan teşhisimi.... ALLAH razı olsun ondan... İsmi anklisozn spondilit ... ilk defa duydum :)
sonra hayatımda yeni bir dönem başladı.... artık hiçbirşey eskisi gibi değildi... benim gibi hayatının büyük bölümü sporla geçen biri olarak birden spordan kopmam çok zoruma gitti. Ama hayatta herşeyin sebepsiz olmadığına mutlaka ilahi bir düzen olduğuna inandığım için kısa sürede kendimi toparladım ve tedavime yoğunluk verdim... Hocanın verdiği ilaç sayesinde 1-2 ay içinde ağrılarım hafifledi tekrar yürümeye başladım.. tabii eskisi gibi olamadı.. :) ama buna da şükür dedim ve hiç en ufak bir isyan duygusuna kapılmadım...

Ki işimden ayrılmıştım evliydim ve kiradaydım.. İş arama sürecim biraz uzun sürdü ama engelli raporumu aldıktan sonra nihayet işime de kavuşmuştum...
Sonuç itibariyle şuan %50 raporum var ... hareket kısıtlılığı sorunum devam ediyor ama dediğim gibi ALLAH herşeyin karşılığını verir diye düşünüyorum...

bu yaşadıklarımın mutlaka bir sebebi olmalı, belki eskiden yaptıklarımızın kefareti :)): belki gelecekte yapacaklarımızın engeli :):)

Hayat o kadar güzelki inanın elimizdekilerle yetinmeyi bilmek o hayatı daha da güzelleştiriyor:):)

herkese selam :)

Gecmis olsun, azminiz yazilariniza bile yansimis, guzellik katmis.
Engelsiz bir yasam dilegiyle...

çok geçmiş lsun diyorum öncelikle.herşeye rağmen yaşadıklarımızdan bir pay çıkarabilmek ne güzel elbette vardır bir sebebi.rabbim belki bizi seçti bunları yaşamamız için belki kefaret belkide geleceğe bir af kapısı...tekrar geçmiş olsun kalbinize sağlık..

allah kulllarına boşuna azap çektirmez . allahın verdiği hastalık da elbettde bir mana vardır . belki fuhuş yüzünden .belki illegal bir girişimlden belki de en büyük günahlardan birine basvurmuşşsun ki allah da ceezasını bu dünyada vermeyi uygun görüyor .. sebeb bunlardan ibaret olabilir

----------

geçmiş olsun yine de .. allahın gösterdiği doğru yolu bulursan geçmisin için tövbe edersen .. belki de iyilesmen hızlanabilir ..allahın rahleti de sonsuz dur bağışlayıcıdır . .. bence eski yaptıkların için defalarca tövbe et ve allaha ibadetlyerini aksatma ..

Sevgili arkadaşlar allahıma şükrediyorum ki şu an yaşiyor sizlerlen yazışabiliyoruz.Ben 1980
senesinde geçirdiğim trafik kazası sonucu bel kemigimin T12ve13 omurlar kırık o günde
bu güne tam otuz sene dile kolay.tekerlekli sandalyede hayata devem.İlk beş senem çok zor geçti sonraları alıştık artık,hayat çok güzel her şeyi dert etmezsen tabii.İnanın ki
Allahtan geleni hoş karşılamazsanız hayat çok zor geçer.Hastalıgı kabullenin geri kolay
derdi veren dermanını veriyor yaratan bizleri daha beterinden korusun.kalın saglıcakla

ççok geçmiş olsun murat. bu durumuna üzüldüm demekten çok sevindim desem nasıl olur. sevinmemin sebebi - oradaki cesaretiniz.

insan kendisine güveni olduktan sonra yapamayacağı şey yoktur... olsa bile yapmaya çalıştığı sırada harcadığı o emek onu ayakta tutacaktır. (hep söylüyorum ve söylemeyede devam edicem)

teşekkürler..

çok doğru kimin ney olaçagı belli degil halimize milyonlarça şükür herşeyde vardır bir hayır

sende vur dedik öldürdün be :)

İsmail hocam sende vur dedik, öldürdün :):) okuyanlarda şimdi bizi bataktan çıkmış sanıcak :) ALLAH iyiliğini versin :):):) kendimi sapık gibi hissettim şimdi :):):)

murat hocam .. vallaa ben bunu anladım. ama eminim öyle değildir . :D
o an aklıma bunlar geldi kusura b.akma hocam :cool:

herşeyde vardır bi hayır,Mevlam neylerse güzel eyler diye boşuna dememişler :)

geçmiş olsun.. sözünüz güzel herkesin sizler gibi pozitif düşünmesi dileğiyle başta ben olmak üzere:D

Hayat denen bu yolda giderken senaryolar ayrı renkte insanlar farklı,yansımalar hepimizde aynı..:eek:Kendinize dikkat edin..:)

Geçmiş olsun.. önemli olan azimli olmanız.. ve hayatta karşı pozitif oluşunuz..

Geçmiş olsun. Bundan sonraki hayatınızda başarılar.

Önemli olan hayata bakış açınız. Bu pozitif bakış size hayatın güzelliklerinide beraberinde getirmiş.

MasaAllah fikirlerinize. Tabi her seyde bir sebeb var tabi. Kes hepimiz boyle olaylarla karsilasdigimizda hadiselere bu yonden bakmayi becerelim.Allah azminizi sona kadar etsin.

Üst Alt