Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seçimlerde engellilerin seçim sandıklarına erişimi konusunda bir düzenleme var mı?

mırro

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Ark.aklıma birşey geldi sizinle paylaşayım dedim.ACABA SEÇMEN SANDIKLARINDADA ZORLUKLARLA KARŞILACAĞIZMI?YANİ BİZE ÇİLE ÇEKTİRMEDEN GİRİŞ KATTA OY KULLANABİLECEĞİZMİ?YOKSA YİNE HER TARAFTA OLDUĞU GİBİ MİMARİ ENGELLEMİ KARŞILACAĞIZ?GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.AYRICA BÖYLE BİR UYGULAMA İSTEYELİMMİ?TOPLU OLARAK

Arkadasim eger sandıga gitmekte gercekten problem oluyosa ilce secim kuruluna saglık kurulu raporuyla onceden basvurman gerekiyor.Onlar ona gore ayrı bir duzenleme yapıyorlar.Ama aynı hesaba geliyo sonucta ilce secim kuruluna giderkende bir cok yapısal engellerler karsılasılabiliyo İyi Gunler!(ozellıkle merdiven cıkamayacak durumda olanlarımız icin iyi bir uygulama bence)

Var.
Şöyleki; Oy kulandığın sandık üst katlarda ise oy kullanacağın sandık başkanı veya sandık görevlisi oy pusulaları + mühürle sana geliyor.Alt kattaki bir gizli bölmede sen gereğini yapıyorsun ve zarfa koyup bir yakınını görevlilerle birlikte sandığa gönderiyorsun.Bu arada imza listesi ve çikmayan mürekkep de [artık yokmuş]yanına geliyor.
Biz böyle kulandık daha önce.
Ama Seçim Kurulu ne diyor bu konuda bakmak lazım.

Yukarida parantez icinde belirttigim merdiven cikamayacak durumdakilerden kastim yuruyebilen ve kendi isini kendisi rahatlikla gorebilen arkadaslari kastetmistim yalnis anlasilmamasi icin belirtmek istedim.

Üst Alt