Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Secita kullananlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

samedo99

Aktif Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
204
Merhaba arkadaşlar bugun psikiyatr bana şikayetlerime karşılık secita 10 mg verdi var mı aramizda deneyimlemis olan.Nasil bir ilaçtır kendileri.Tesekkurler

Antidepresan ise üç haftada etkisini gösterir yan etkileri kendine özgüdür yani her antidepresan kendine göre yan etkileri vardır

Ssri ve snrilar hemen hemen herkeste, kullanma sebebine bağlı olarak değişkenlik gösteren, etki ve yan etki profili farklı ilaçlar.
Kullanmadan önce böyle konular açmak, okumak yarardan çok zarar getirin. Placebo faydadan çok zarar.

@mvagusta Tmm bugün ilk günüm daha şip diye etki edecek değil zaten bir hafta geçsin bakalım daha birşey yok

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda Vertigo dediler baş donmesiyle Dr çıktım nootropil ve vasoserc yazdi ayrıca secita kullaniyorum.Canim birsey yapmak istemiyor.hep yatayım istiyorum.Birsey zevk vermiyor.Birde el ve ayaklarim terliyor sürekli bu neden oluyor acaba ?KBB kullandigin ilaçlarda böyle yan etki yok diyor psikiyatri de yok diyor ne o zaman bu bdt falan mı almaliyim online olarak bilen varsa yazarsa sevinirim

Herhangi bir kaygı bozukkuğun varsa Anksiyete tüm tipleri.

Stres ve kaygı kaynaklı el ve ayak terlemeleri olabiliyor.

Devam ederse doktorunla görüşüşmen de fayda var.

@samedo99,

@OğuzHan112 evet var birde bacaklarimda halsizlik güçsüzlük hissi var buda mi anksiyete acaba ?az önce oğlumla topta oynadim iyi gelsin diye ama yine aynı anlamadım
bunlar psikyatrik mi sizce beyinde bir sorun olabilir mi ?veya başka birşey kanser ms gibi

Öyle kötü şeyler aklınıza getirmeyin.

Eğer anksiyete bozukluğunuz varsa.. bu tarz olumsuz ve kötü düşünceler anksiyete bozukluğunda çok yaygın görülür.

Burada biz tanı koyamayız.. bana göre şikayetlerin psikolojik.

Düzenli gittiğin Bir doktorun vardır mutlaka.. onunla görüşmen de fayda var.

@samedo99,

@OğuzHan112 Evet Dr belirtileri söyleyince direkt anksyete dedi secita 10 mg başladı sonraki gidişimde 15 mg cikardi ama hâla aynıyım anlamadim.Dr hiç ayrintili dinlemiyor ki iyi değilim dersen mg yukseltiyor,benim ne yapmam lazim bana yol gösterir misiniz ? Hep evde olayım istiyorum.ise gitmek v.b sosyalleşmek istemiyorum,önceden hiç böyle değildim sosyaldim.

İlacına düzenli devam edeceksin ve doktorunla düzenli görüşeceksin yapacak olduğun tek şey bu.

Tam sonuç alabilmek için ve rahatlamak için tedavinin 1 yıl düzenli devam etmesi gerekiyor.

O yüzden ısrarla vurguluyorum.. doktorunuzla düzenli görüşün.

@samedo99,

Durumunuz psikolojik.doktorunuzu beğenmiyorsanız değiştirin durumunuz hakkında daha hızlı ilerleme isiyorsaniz ilaç tedavisinin yanında terapi alabilirsiniz

@Mustafa788 Ne terapisi bu peki ?online mi olacak yüzyüze mi nasıl bir terapi almam gerekiyor

@OğuzHan112 Mesela geçen gün böyle birşey oldu tuhaf oldum evden zor çıktım dua okuuya okuya özel bir hastaneye acile gittim EKG cekildi kan testi yapıldı birşey çıkmadı 2 adet serum taktilar baş donmesi için tabi bunların hepsi 3 bin 140 TL tuttu oda onemli degil ama neden böyle oluyor onu anlamadim başka bölüme gitmem gerekir mi bu yaşadıklarım için test veya başka birşey gerekir mi bu bacaklarda halsizlik yorgunluk hissi yeni başladı ayrıca 20 gün kusur oldu alkol almıyorum.daha önce alkol alırdım.

Online terapiler genelde ulaşım ve farklı psikiyatrist rahatsızlıklardan ötürü tercih ediliyor anladığım kadarıyla öyle bir probleminiz yok

Devlet hastaneleri dururken neden özel.. param çok abi diyorsan o ayrı.

Özel hastaneler sadece şunu düşünür para.. O yüzden yerli yersiz gereksiz bir sürü şeyler yaparlar.

Şikayetlerine gelirsek... Önce psikiyatri doktorunla bir görüş, o yönlendirirse nörolojiye bir gidersiniz... Ama bunların hepsi psikolojik.

Şikayetlerini illa kafaya takıyorsan önce psikiyatri sonra nöroloji doktoruna bir gidersin.

@samedo99,

Arkadaşlar merhaba kan tahlilleri temiz çıktı dahiliyede sadece D vitamini 28.8 çıktı D colefor yazdı ona başladım.Bugun aşırı sırt agriyla kalktım acile gittim.Rontgen çekildi kas spazmi dendi taburcu edildi.ayriv iştahım yok bugün biraz yemek yemeye çalışırken yine birden ellerim terledi bayilacak gibi his geldi yemegide yiyemedim Bunlar neden oluyor bir türlü bulamadim psikiyatri secita yazmıştı kullanıyorum.Bu ilaç yapmaz böyle diyor ne yapicam hiç bilmiyorum.

Anksiyete nedeni ile olduğunu ne kadar çabuk kabul ederseniz, hayat o kadar kolaylaşır

@HuYSuz79,

Ben de bu işleri hiç bilmem ama anksiyete benim de aklıma gelen ilk şey oldu. Ama doktorun bunu atlaması da mümkün değildir zaten. Ne dedi bu konuda? @samedo99,

Guvendiginiz bir doktora giderek aklinizda soru isareti kaomasa daha iyi
Panik atak geciren bir tanidimda bazen boyle hissettigi zoyler
Gecmixi izde boyle bir vaka vardiysa o olabilir

@OturanBoğa Dr de anksiyete dedi şuan 15 mg secita içiyorum ama yine oluyor bunlar olmamasi gerekmez mi bu durumda ?

@GRAHAM BELL Evet benimdeki bu atak sanırım.Ankstiye farklı panikk farklı mi o zaman ?

@HuYSuz79 Ne yapılacak peki ilaç içiyorum yetmiyor anlamında mi anlamina mi geliyor.Ya da başka öneriniz var mı ? Bilginiz var mı bunun hakkında ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@OturanBoğa 10 mg kullandim,15 e geçti Dr bu geçişler ve başlangıç toplamda 1 ay olmustur,ilacı icerken bu sorunları yaşamam normal mi diyorsunuz yani ?

@samedo99, Bu başınız ağrıdığında içtiğiniz ağrı kesici gibi ilacı içeyim etkisini göstersin ve ağrı geçsin şeklinde bir rahatsızlık değil. Örneğin çarpıntınız vardır bunu düzenleyebilir ama kaygı ve endişeniz olduğu durumlarda yine tavan yapabilir. Evet bilgim var çünkü uzun zaman boğuştum ama bunun mucizevi bir kürü yok maalesef. Bence uzman birinden destek alın psikoloğa gidin

@HuYSuz79 Sizde de dini konularda dusunceler varmiydi mesela Allah'ın indirdikleri ile hukmetmeyenler kâfirlerin kendileridir diyor kuranda ayrıca namaz kılmayan, ve en önemlisi de şirk işleyen ebedi cehenneme girecek diyor,ben namaz kilmiyorum.şirk islemiyorum ama,Bu hal uzerine ölür isem cehenneme gidecegim diye biliyorum.İste bunlar da bende hep kaygı endişe yaptı

@samedo99,
Kardeş relaks öbür tarafta cehenneme gidecek olsan bile TRden geldim deyip ceza indirimi talep edersin, dünyada yıpranma payın var sonuçta;)
Bunları düşünüp şimdiden kendine azap verme kardeş..

Samedo99, Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Yukarıdaki yazdıklarına biraz açıklık getirelim . İtikadi konular da itikadın sağlam olsun inanman gerekenleri vs iyi bil. Ameli yönden problemler eksiklikler vs olabilir ama itikadi yönden mutlaka sağlam olmalısın. Namaz vs elbette müslüman olan kılmalı. Ama bunu fırsat bilip namaza başlamalısın. Vesveselere kulak verme. Bunları düşünmem senin imanının kaliteli olduğunu ve bu düşüncelerden rahatsız olman da senden olmadığına işarettir. İnsan kendi düşündüğünden rahatsız olmaz. Birde ayetler vs mutlaka tefsirlere bakılmalı. Meal vs okuyarak bu işler olmaz.

bir üste bazı kardeşler makara yapmaya çalışmış, yanlış yapmışlar.

Okb li bi vatandaş olduğundan normal şeyler. Az sabır geçer inşallah.

Arada sırada böyle şeyler olur. Allah beterinden muhafaza etsin. Sonhçta kuluz ve imtihan olacağız.

sabır gardaş.

Üst Alt