Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SED yardımını ya da evde bakım aylığımızı kestirmemek için ne yapabiliriz?

Bir bulut olsam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
%80 engelli otizmli çocugum var

Babadan ayrı velayet (bende )annede
1500 lira nafaka alıyorum
Evde bakım ücreti ve 2022 aylık alıyorum

Birkaç ay önce ablamın yanına taşındım
Ablamda eşinden ayrı lise öğrencisi çocuğu var
Asgari ücrette çalışıyor
Çocuğu için sed alıyordu

Adres değişikliği bildirimi yaptık
Ablamın SED yardımı kesildi

Benimde evde bakım maaşım ablamin SGK arti SED alırsa kesilecek mis

Devlet maalesef eve giren paraya bakiyormus dolayısıyla gelir çok görünüyor

Kalem hn ve diğer forum üyeleri konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum

Kirada oturuyoruz
Hanede 2 yetişkin 2 çocuk biri engelli yaşıyoruz
Hiçbir mal varlığımız ekstra bir gelirimiz yok

Biz şimdi ne yapalım
Ya SED iptal olacak
Yada evde bakım

Yardımlarınızı rica ediyorum
Selamlar

gelirleriniz geçiyorsa yapacak bişi yok.sadece 2022 hesaplamasında kırada oturdugnuz için emsal kıra bedelı gelrıden düşer.iyi bi emsal kıra bedelı düşülüyorkı 2022 alabiliyonuz yoksa nafaka+ebm+asgari ücret +sed (ne oldgunu bilmıyom) bu gelirle 4 kişinin oldugu hanedekı bir ailenın engellısıne 2022 maaşı baglanamz.gelirlerinizi göz önüne alıp gelrı hesaplamasını yeniden ve ii hesap edın sonra yersız ödeme cıkarıp ceza ödetmesınler.çünkü verdıgnız bilgiye göre 2022 alamamanız gerekıyo.1500+1180+1600 : 4280 / 4 :1070 halen nasıl 2022 alıyonuz merak ettım.sed den dolayı ne kadar alıyonuz onu eklemedım. bide kıra bedelı düşmedım belkı kıra bedelınden dolayı kurtarabılırsınız ama pek sanmıyom

Merhaba
Cevabınız için teşekkürler
Kira bedeli 2200 lira
Sed almıyoruz

Evde özel eğitim ve bakım gerektiren bir çocuk var

Ayrıca bir lise öğrencimiz var
İlginize teşekkürler

nafaka1500+ebm1180+aü1600 : 4280- kıra 2200 :2080 /hane kişi sayısı 4 : 520 bu durumda 2022 alamamanız gerekıyor.evdekı engellı yada okuyan öğrencıye masraflara bakmıyorlar malesef.siz yınede vakıfa gıdıp durumunzu gözden geçirinkı sonra problem çıkarmasınlar

2200 kira nasıl veriyorsun villadamı oturuyorsunuz
ayagınızı yorganınıza göre uzatın bence

Villa değil bahçeli bir evde oturuyoruz
Nerde oturduğum ne sizi nede bir başkasını ilgilendirir

Siz sorduğum soruya cevap vericekseniz ne ala yoksa
Konu dışında yorum yapmayın
Ne yapmam gerektiğini bilecek yaştayim!.

Sn mka
Sanıyorum yeni yasa ile ilgili karar verildi

Yinede yanlış birşey yapmamak adına kurumla görüşeceğim
Teşekkürler

nafaka alan 2022 alamaz haberleri yoktur sonradan sizden faiziyle bu parayı alırlar dikkat edin
toplamda evde kaç kişisiniz 4 kişimisiniz @Bir bulut olsam

Engelli annesiyim
Nafaka ile bağlantısı olduğunu sanmıyorum

Eve incelemeye geldiklerinde yetkiliye tüm bilgileri aktardım kendileride resmi evrak olmadan kayıt yapmıyorlar biliyorsunuz

Yinede konu ile ilgili bilgiler için teşekkürler

Kalem hn da görüşlerini bildirse cok sevinirim

KAPATTI!

Soru 42: Nafaka alan bir kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir mi?

Herhangi bir tutarda nafaka alan kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz.

galıba burda nafaka anneye ödenıyor engellı arkadaşa değil.bunla beraber annenın aldıgı nafaka hane gelırı hesabında gelrı olarak hesaplamaya dahıl edılır.nafakayı alan engellı arkadaş ise 2022 alamaz .

https://alo183.aile.gov.tr/bilgi-bankasi/2022-ayliklari

linkteki bilgi 2015 eylül ayına aıttır

cocuk 18 yaşından küçükse engelli yakını aylıgıysa nasıl olacak annesi engelli yakını aylıgı alıyorsa

@KAPATTI!
Soru 28: 18 yaş altı engelli yakını aylığı ne demektir?

Fiilen bakımını gerçekleştirdiği 18 yaşından küçük ve en az %40 engel oranına sahip engelli olan kişilerin yakınlarına yapılan yardımdır.
Soru 29: 18 yaş yaş altı engelli yakını aylığı başvurularında belge istenmekte midir?
Evet istenmektedir. Bu belgeler yetkili hastaneden alınan engelli sağlık kurulu raporu ve başvuran kişi engellinin anne ya da babası değilse vesayet belgesi veya vekâletname örneği
Soru 30: 18 yaş altı engelli aylığında engelli kişinin annesi veya babasının mahkeme kararı almasına gerek var mıdır?
Hayır, gerek bulunmamaktadır.18 yaş altındaki kişinin anne ve babası aynı zamanda kanuni velisi sayılmaktadır.
Soru 31: 18 yaş altı engelli aylığına başvuruda bulunan kişinin muhtaçlık hesaplaması yapılmakta mıdır?
Evet. Muhtaçlık değerlendirmesi, hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir.
Soru 35: 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli aylığı alan kişi engelli yakını aylığı alabilir mi?
%40-69 arası engelli aylığı alan kişi alabilir. Ancak %70 ve üzeri engelli olan kişi engelli yakını aylığı alamaz.

Üst Alt