Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastaları askerlikten muaf oluyor mu?

Ckr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sedef hastaları askerlikten muaf oluyor mu? Eğer oluyorsa şartları neler.
Benim bütün vücudumda sedef var sürekli kaşıntı oluyor ve bazı bölgelerde kanamalar da mevcut.

Sedef hastalığı bulaşıcı değil. Belirli alevlenme dönemleri olur. Eklemleri tutan yerlerde hareket kısıtlılığına neden olabilir. Geceleri kaşıntı nedeniyle uykusuz kaldığın için vücut direncin ve bağışıklığın düşebilir. Sedef vücut bütünlüğüne göre değerlendirilir. Stres en büyük etkendir.

@Nurtan,

Benim saçımda, sakalımda, sırt bölgesinde orta derecede, kollarımda seyrek şekilde, göğüs bölgelerimin çeşitli bölgelerinde küçük şekillerde ve iki bacağımda ayak bileğimden kalçaya kadar SEDEF HASTALIĞI var bacak bölgesinde yoğun şekilde, hastalığım 9 yıldır var ve tedaviye dirençli. Sedefin üzerinde beyaz kabuklar var ve kaşıdığım zaman iltihaplanma ve kanama oluyor

Yapay zekaya vücuda göre oranını hesaplattım tahmini olarak %35 ile %45 arası dedi.

@Polmiks,

Benim saçımda, sakalımda, sırt bölgesinde orta derecede, kollarımda seyrek şekilde, göğüs bölgelerimin çeşitli bölgelerinde küçük şekillerde ve iki bacağımda ayak bileğimden kalçaya kadar SEDEF HASTALIĞI var bacak bölgesinde yoğun şekilde, hastalığım 9 yıldır var ve tedaviye dirençli. Sedefin üzerinde beyaz kabuklar var ve kaşıdığım zaman iltihaplanma ve kanama oluyor

Yapay zekaya vücuda göre oranını hesaplattım tahmini olarak %35 ile %45 arası dedi.

@Ckr,

Oran fazla önemli değil, Askeri Hastanede Heyet karar veriyor. Genelde 1 yıl sonra tekrar çağırıyorlar falan sonra tamamen el verişsiz diyorlar.

Heyete sadece sedef var dersen muaf olma imkanın yok. Durumunu anlatman lazım onlarda dediğim gibi genelde direk muaf demek yerine 1-2 yıl bekletebilirler.

Üst Alt