Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastasıyım. Verilen oran ve cetveldeki oranla ilgili yardımcı olur musunuz?

lavicert55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben pek almadım abi ben dermotolojiden %30 rapor alıdım vergi indirimi için
meslekte kazana ma gücünün % 40 I kaybeden diyor
benim rapor özürülük ölçütü % 30 diyor arasınsa bir fark varmı mesala
benim raporda vucudunun % 50 sinden fazlasında psrıyarsis vugulrys etrimi falan fina karşısında %30 yazmışlar
ama araştırdım meslekte örneğini resmi gazete buldum aşağıda
N. DERİ HASTALIKLARI VEARIZALARI1-Vücudun % 50 sindenfazlasını kaplayan ve artropatik şekil gösteren ağır sedefhastalığı (psoriazis)
2-İnfiltratif ve tümoralmukoid fungoides
3-Ağır, tedaviye dirençlipemfigus
4-Mutulasyon evresindecüzzam (Lepra)
5-Ağır, hareketikısıtlayan ichtiosis
6-(Değişik:RG-22/1/2011-27823)Çok şiddetli herediterpalmoplantar keratodermiler; unna thost, mal de meleda benzerihastalıklar ile yürümeyi engelleyici madura ayağı
7-Metastaz yapmış malignmelanom ve küratif tedavisi mümkün olmayan diğer deri kanserleri
8-Sistemik tutulumu olanatrofiyle seyreden ve trofik bozukluklar gösteren skleroderma

şimdi ramotolijide psorıyarsisi artrit tedavisi görüyom

anlamadığım burda da melete kayıp oranı

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Deri hastalıkları[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]A--[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Nüks eğilimli ekzamalar[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]5[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]B--[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Psoriazis[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]a --[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]hafif ( vücudun % 20 ' sini kaplayan )[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]1[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]b--[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Orta ( vücudun % 20 - % 50 ' sini kaplayan )[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]10[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]c--[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Ağır (artropatik şekilde vücudun % 50 ' sinden fazlasını kaplayan )[/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]60[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]

vergi indirimi için meslekte kayıp% 40 yetmiyormuydu
oysa bana 30 verdiler nasıl oluyor bu iş anlamadım ayrıca raporum sürekli kronık falan ibarelerde var bu rapor ne işe yarar bı aydınlatırsa sevinirim.saygılar

abi yardım edersen sevinirim..

Güncel olan sakatlık oranı cetveli'ne göre sedef için verilen oranlar şu şekilde:

A- Psoriasis (Sedef)
1-hafif: Vücudun %0-19’unu kaplayan 5
2-Orta: Vücudun %20-49’unu kaplayan 15
3-Şiddetli: Vücudun %50-79’unu kaplayan 30
4-Çok şiddetli: Vücudun %80-100’unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalize püstüler psöriasis 40

Sizde oran doğru verilmiş yani, ve dediğiniz gibi % 40 ve üzeri olmadıkça hiçbir haktan faydalanamazsınız. % 14 puan daha gerekiyor size, bu oranı alabileceğiniz bir rahatsızlığınız varsa yeniden rapor almayı deneyin, yoksa yapabileceğiniz birşey yok...

Üst Alt