Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

enesebrar33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi akşamlar... Ben memurum ve 4. Derece = çok şiddetli %80-100 sedef hastasıyım.özlük haklarım korunarak '....diğer hastalıklarda oniki aya kadar...' kısmına girermiyim.ve 1 yıl heyet raporu kullanabilirmiyim. Kesin bilgisi olan var mı? Yakınlarında emsal sayabileceğim bu şekilde heyet raporu kullanan var mı???

Sedef, sakatlık oranı cetvelinde "Deri Hastalıkları" bölümünden değerlendirilir..

Sakatlık oranı cetveli'ne göre sedef hastalığı için alınabilecek oranlar şöyle;

Psoriasis (SedefHastalığı)
1-hafif: Vücudun%0-19’unu kaplayan:% 5
2-Orta: Vücudun%20-49’unu kaplayan:% 15
3-Şiddetli: Vücudun%50-79’unu kaplayan:% 30
4-Çok şiddetli:Vücudun %80-100’unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalizepüstüler psöriasis:
%40

1-HAFİF:
a-Hastanın belirti ve semptomları sürekli veya aralıklı olarak mevcut.
b-Günlük aktivitelerini kısıtlamıyor veya günlük aktivitenin birkaç aktivitesinde kısıtlama veya bazı maddelere maruz kalma ile kısıtlama geçici olarak artıyor.
c-Tedavi gerektirmeyebilir veya aralıklı tedavi gerektirebilir.

2-ORTA:

a-Belirti ve bulgular sürekli veya aralıklı olarak mevcut.
b-Günlük aktivitelerin bir kısmını kısıtlamakta.
c-Aralıklı veya sürekli tedavi gerektirmektedir.

3-ŞİDDETLİ:

a-Belirti ve bulgular sürekli olarak mevcut.
b-Günlük aktivitelerinin bir çoğunu kısıtlamakta veya zaman zaman hastane veya evde yatılı olarak mahsur kalmakta.
c-Aralıklı veya sürekli tedavi gerekmektedir.

4-ÇOK ŞİDDETLİ:

a-Belirti ve bulgular sürekli olarak mevcut.
b-Günlük aktivitelerin tüme yakınını etkilemekte veya hastane ya da evde uzun süreli mahsur kalmakta.
c-Aralıklı veya sürekli tedavi gerekmektedir.

Not: Bu gruptaki hastalar (eklem tutulumu hariç) 1 yıllık kontrollerle değerlendirilir. [FONT='inherit']Dermatolojik hastalıklar nedeniyle özürlü raporu düzenlenen kişilerin talebi halinde özür oranları yıllık kontrollerle tekrar değerlendirilir..[/FONT]

Cevabınız için çok teşekkürler.ama ben sormak istediğimi soramadım. Ben özürlü raporu almak için uğraşmıyorum.zaten dr istirahat raporunda iş göremez oranı %40 yazdı.benim sormak istediğim 1 yıl istirahat raporu alabilir miyim? 657 de sıhhi izinler bölümünde, ikinci paragrafta '... Diğer hastalık hallerinde oniki aya kadar istirahat verilir' diyor.ben o duruma göre bir yıl raporlu olamazmıyım.hatta birinci satırda; '...kanser,verem,akıl hastalığı gibi hastalıklarda onsekiz aya kadar istirahat...' diyor.bu yönetmelikler fi'nin fi'si tarihinde yazılmış.o zaman veremin tedavisi yoktu.şimdi var.ama hala onsekiz aya kadar istirahatın içinde yer alıyor.sedefin ise kesin tedavisi yok, verem ile sedef yer değiştirmeli :) tabii orana göre.en şiddetli hastalar 1 yıl, vücudunun %50 si sedef olanlar 6 ay gibi.... ???? (ben böbrekten %40 raporluyum, emekliliği hakettim, yeni raporla veya birleştirmekle uğraşmam.ben istirahat, tedavimi iyi yapabilmem için) derdindeyim..stresten uzak olmak evimde larç bir yıl yaşayıp tedavimi olmak...

Arkadaşım ben de korkunç derecede sedef vardı. % 90 oranında. Rapor almak yerine , Coresatin diye bir ilaç geldi Türkiyeye. Ondan alacaksın. Gülümseyerek hayata bakacaksın. Shea yağı al. süreklli sür. pes etmek yok bize.

Üst Alt